Wat geef je cadeau aan een bruidspaar? Waarschijnlijk, na de stress over het vinden van de juiste bruidsoutfit, de volgende “to do” op je lijstje.

Geen zorgen! Wij hebben al het speurwerk al voor je gedaan! Hieronder vind je een overzicht van allerlei toffe cadeaus waar je het bruidspaar zeker blij mee kan maken!

Cadeaus voor het bruidspaar vóór de bruiloft

Iedereen brengt natuurlijk een kado mee naar de bruiloft. Ken je het stel goed dan is het wel zo leuk om ze al na hun verloving een cadeautje te geven. Onderstaande twee boeken helpen bij het vergroten van de voorpret!

Tip 1. Weddingplanner

Geef het bruidspaar to be een schattig én super handig boekje waarmee ze hun bruiloft kunnen plannen.

Tip 2. Trouwen! Hét foto-doe-boek over trouwen voor alle kinderen

cadeau-bruidspaar

Het knettergekke foto-doe-boek Trouwen! neemt kinderen van aanstaande bruidsparen mee in deze bijzondere gebeurtenis.

Met Trouwen! leven kinderen door middel van versjes, verhaaltjes en leuke opdrachten stap voor stap toe naar de trouwerij. In het 48 pagina’s tellende boek kunnen kinderen lezen, kleuren, plakken en schrijven, zodat zij er hun eigen bruiloft van kunnen maken. Met dit unieke doe-boek maken ze de mooiste herinnering aan hun trouwdag! Lees hier meer over het boek Trouwen! Lees hier meer over Marien!

Koop bij je lokale boekhandel, Marien, of op Bol.com!

Tip 3. Kado voor bruidspaar: Boek met alles over trouwen

cadeau-bruidspaar

Een boek met alles over trouwen. Rituelen, gebruiken, bijgeloof, waarschuwingen, aanbevelingen, tips, codes, kledingadviezen, familie, vrienden, kinderen, locaties, huisdieren, paarden, vervoer, leermomentjes, do’s en don’ts, speeches, waarheden en leugens, muziek, pijnlijke stiltes en heel veel liefde. Voor iedereen die de ware is of wil worden. Trouwambtenaar Mathieu Bosch illustreert het met 50 trouwverhalen. Kosten: €20. Bestellen via email:


  Goedkope cadeaus voor het bruidspaar < €30

  Een leuk cadeau hoeft niet persé duur te zijn. Ben jij een collega en word je alleen uitgenodigd voor de receptie? Of ben jij het nichtje en je studeert nog? Dan verwacht het bruidspaar heus geen groot kado. Steek wat extra tijd in het leuk inpakken zodat je cadeau er extra feestelijk uitziet.

  Kado Tip 4. Mr & Mrs

  Er zijn talloze Mr & Mrs producten. Wat dacht je van een peper & zout stel, koffiemokken, sleutelhangers, slippers, een bruidstaart taartschep of zelfs een dekbed?

  Cadeau Tip 5. Welkom thuis

  Met dit gezellige vogelhuisje raakt het bruidspaar nooit meer hun sleutels kwijt.

  Tip 6. Kado voor bruidspaar: Champagneglazen graveren met naam

  Na de bruiloft komen er hopelijk nog veel meer mooie momenten om samen te vieren. Hoe leuk is het als je dat kan doen door champagne te drinken uit champagneglazen met je eigen naam erop! En het valt reuze mee hoeveel het kost. Al voor €16,95 kan je een setje laten graveren! Mocht het bruidspaar niet van champagne houden, dan kan je ook wijnglazen laten graveren.

  Kado Tip 7. Leer elkaar beter kennen

  Met de vragen op de kaartjes leer je elkaar echt beter kennen. Leuk om mee te nemen op de huwelijksreis!

  Tip 8. Naambordje bruidspaar

  Als je weet dat de bruid (of bruidegom) na hun bruiloft haar/zijn naam gaat aanpassen is het ontzettend leuk om alvast een naambordje voor bij de deur te bestellen. Je kan ook aanbieden om het voor ze op te hangen zodat er meteen “Mr & Mrs Jansen” hangt als ze terug komen van hun huwelijksreis.

  Cadeau Tip 9. Filmavond

  Een avondje naar de bios inclusief een enorme bak popcorn en drankjes.

  Tip 10. Grappige boeken

  Er zijn talloze boeken geschreven over trouwen. Sommige zijn een beetje suf en stijf, andere zijn oprecht leuk! In de categorie leuk:

  Het bucket list boek heeft ons in ieder geval op leuke ideeën gebracht!

  Zelf een kado voor het bruidspaar maken

  Je kan natuurlijk van alles en nog wat kopen. Als je weinig budget hebt kan je ook overwegen om zelf een cadeau te maken/geven voor the happy couple.

  Tip 11. Een uitgebreid diner bij jou thuis

  Je nodigt het bruidspaar uit om lekker bij jou te komen tafelen. Jij kookt met liefde zelf een heerlijk 3-gangen menu voor ze!

  Cadeau Tip 12. Avondje oppassen

  Heeft het bruidspaar kids? Dan willen ze vast graag een avondje lekker met z’n tweetjes uit eten. Pas je wel vaker op je neefjes/nichtjes/kindjes van het bruidspaar? Dan kan je zelfs een logeerweekend aanbieden waarbij jij een pyama-party organiseert zodat zij rustig met z’n tweeën er op uit kunnen!

  Kado Tip 13. Geef een romantische picknick kado!

  Regel een picknick voor het bruidspaar om een door hun uitgekozen dag: Dan zorg jij dat er in het Vondelpark een romantische kleedje klaar ligt met allerlei lekker hapjes en een fles met bubbels.

  Huwelijkscadeaus > €100

  Ben je de broer/zus van de bruidegom of bruid of heb je een speciale band? Dan heb je waarschijnlijk wat meer budget om een echt gaaf kado te kopen. Of je geeft het kado samen met een groep vrienden. Zodat jullie gezamenlijk echt uit kunnen pakken.

  Tip 14. Activiteit op de huwelijksreis

  Geef een ballonvaart over de Afrikaanse savanne, een huski tocht in Lapland of zwemmen met dolfijnen in Mexico kado.

  Kado Tip 15. Een voucher

  Koop een voucher van een bedrijf waarvan je weet dat het bruidspaar er echt fan van zijn. Een overnachting in een romantisch hotel doet het natuurlijk altijd goed.

  Tip 16. Lekker relaxen

  Een bruiloft plannen is behoorlijk stressvol. Het bruidspaar kan vast wel een dagje naar de spa inclusief een koppel massage gebruiken.

  Geef geld kado…op een leuke manier

  Heb je nog steeds geen inspiratie na het lezen van al onze tips? Dan kan je altijd nog kiezen voor het geven van geld. Nu kan je natuurlijk gewoon wat briefjes in een envelop duwen en klaar is kees, maar dat hoeft niet! Je kan ook op een leuke creatieve manier geld geven:

  Tip 17. Gevuld spaarvarken

  Koop een spaarvarken en vul m! Je bepaalt zelf of je er muntgeld of ook briefjes in stopt. Perfecte manier om precies de hoeveelheid geld te geven die jij wil.

  Tip 18. Vouw een bloem of hartjes van papiergeld

  Met wat oefenen kan je bankbiljetten tot prachtige hartjes vouwen!

  Tip 19. Kaart met geld

  Koop een super grote felicitatie kaart en plak daar op speelse wijze geld om. Je kan je kinderen er omheen laten tekenen.

  Tip 20. Geldtaart

  Ken je de luiertaart die bijna elke babyshower opleukt? Dat idee dus maar dan met rolletjes geld! Dit wordt wel een duur kado aangezien je behoorlijk wat briefjes van €5 nodig hebt om echt een taart met minimaal 2 lagen te maken. Mocht het bruidspaar bijvoorbeeld op huwelijksreis gaan naar Thailand dan kan het een stuk goedkoper. Moet je wel even Thaise Baht omwisselen maar dan heb je sowieso een origineel kado!

  Dat waren alweer onze 20 tips. Veel succes met het vinden van het perfecte kado!

  WhatsApp WhatsApp Irene!