Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

Regelmatig krijg ik de vraag: hoe zit het met corsages – is het verplicht om die te dragen? Nee hoor, verplicht is dat zéker niet. De vraag is:
vinden júllie dat leuk? Dáár gaat het om! Net zoals jullie ceremonie: wat vinden jullie leuk?

Niets is verplicht – het is júllie ceremonie, alles kan! Jullie ceremonie is het hart van jullie trouwdag. En dat moet kloppen! Samen bouwen we jullie ceremonie op, naar jullie wensen.

En natuurlijk inspireer ik jullie daarbij met mijn schatkist met 1001 ideeën. Het enige ‘verplichte’ onderdeel is natuurlijk jullie JA-woord! Daar draait het immers om. En ook daar maken we een samen een buitengewoon mooi moment van!

Zo creëren we samen de ceremonie van jullie dromen! Terug naar corsages. Kiezen jullie om voor corsages gaan, dan neemt de bloemist het bruidsboeket als basis. De corsages bestaan namelijk uit dezelfde bloemen en hebben dezelfde kleuren als het bruidsboeket.

Volgens de etiquette worden corsages gedragen door de bruidegom, jullie ouders, bruidsmeisjes en –jonkers en jullie getuigen. Maar who cares about etiquette? Jullie kunnen er natuurlijk gewoon voor kiezen om alle daggasten een corsage te geven. Dat is wél zo feestelijk en speciaal!

Hoe draag je een corsage op je bruiloft?

Ook die vraag krijg ik vaak. Ik zal het je vertellen. Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje 
omhoog en de 
bloemen naar beneden. De heren dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem omhoog en de steel naar beneden. Je ziet – trouwen brengt heel wat keuzes met zich mee. Maar de allerbelangrijkste keuze hebben jullie al lang gemaakt!

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën rond rituelen!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

1,250
WhatsApp WhatsApp Irene!