Stel een vraag!

Hoera jullie gaan trouwen!

Wij beantwoorden hieronder een aantal veelgestelde vragen.

Zit jouw vraag er niet tussen? No worries! Stuur ons een berichtje (irene@alletrouwambtenaren.nl) en krijg snel antwoord!
Weten wij het zelf niet dan vragen wij hulp aan onze 100+ trouwambtenaren zodat jij gegarandeerd weet hoe het zit!

Algemeen

Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en is niet verbonden aan de gemeente waarin jullie trouwen.

Een ceremonieel huwelijk voelt 100% echt aan maar is niet wettelijk geldig.

In de wet staat dat een huwelijk officieel moet worden voltrokken in een huis van de gemeente. De meeste gemeentes nemen dit niet al te letterlijk. Een prieeltje is ook vaak goed genoeg. Mocht jullie gemeente helaas wél moeilijk doen, overweeg dan een ceremoniële trouwceremonie in de buitenlucht. Lees hier meer over trouwen in de buitenlucht.

Dat kan maar het is niet erg voor de hand liggend. Als je voor de wet in Frankrijk wil trouwen gaat dat volgens de Franse wet en heb je een trouwambtenaar nodig die door Frankrijk wordt erkend. Vrijwel alle bruidsparen kiezen er daarom voor om in Nederland voor de wet te trouwen (bijvoorbeeld gratis op maandagochtend) en vervolgens een ceremoniële, niet van echt te onderscheiden, trouwceremonie hebben in het buitenland. Een ceremonieel huwelijk voelt 100% echt aan maar is niet wettelijk geldig. Lees hier meer over trouwen in het buitenland.

 

Getuigen

Je hebt per bruidspaar minimaal 2 getuigen en maximaal 4 getuigen nodig. Hoe je die verdeelt tussen jezelf en je partner mogen jullie zelf weten. De meeste mensen kiezen voor 2 getuigen voor de bruid en 2 voor de bruidegom maar dit hoeft dus niet. Lees hier alles over getuigen op je bruiloft: hoeveel, wie, leeftijd, taak, nationaliteit, kinderen, etc!

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Iemand kan niet én trouwambtenaar én getuige tegelijkertijd zijn.

Iemand kan niet dubbel tekenen.

Trouwambtenaar Ria Kuipers: “Bruid en gom moeten beide minimaal één getuige hebben en mogen er ook twee per persoon. De ambtenaar kan bijvoorbeeld zeggen dat iemand dan wel voor de een tekent, maar net zo goed voor de ander, er komt maar één handtekening per getuige op de akte. Ik adviseer altijd om minimaal 3 getuigen in totaal te nemen, want als je er maar twee hebt en er valt er eentje af heb je een probleem.”

 

BABS voor 1 dag

Ja, in principe wel! Zolang je maar ouder dan 18 jaar bent en een Verklaring omtrent Gedrag (VoG) hebt. Overigens vraagt niet elke gemeente om een VOG, dit verschilt per gemeente. Ook kan je niet in elke gemeente je ‘eigen’ BABS meenemen. Check hiervoor de site van de gemeente waar je wilt trouwen. Er zijn kosten aan verbonden, als je die kosten niet kan vinden is het meestal een teken dat het niet kan. Sommige gemeente stellen als extra eis dat je ‘eigen’ BABS al in een andere gemeente beëdigd moet zijn. De BABS’en op deze site zijn dan toegestaan, maar je eigen vriend(in) is dan helaas niet toegestaan. Lees hier alles over hoe je zelf trouwambtenaar voor 1 dag wordt en zo je beste vrienden zelf kunt trouwen!

Gefeliciteerd! Een hele eer om je zus/beste vriend/etc te mogen trouwen! Natuurlijk wil je het goed doen. Maar wat is eigenlijk de bedoeling? Wat moet je doen en aan welke regels moet je je houden? En hoe geef je een goede speech? Deze coaches geven je graag een training voor BABS voor 1 dag.

 

Voor Zelfstandig trouwambtenaren

Ja, natuurlijk! In principe kunnen alle zelfstandig trouwambtenaren op de site staan. Hoe meer, hoe beter! Dit maakt het makkelijker voor bruidsparen om de zelfstandig trouwambtenaar van hun voorkeur te vinden en voor jou om gevonden te worden. Meld je snel aan!

Ja, om de site te bouwen, bij te houden, het bezoekersaantal te laten groeien en zelf een boterham te verdienen, vragen wij een jaarlijkse vergoeding voor opname op AlleTrouwambtenaren.nl. De jaarlijkse investering voor 2022/2023 is €249 (exclusief 21% BTW) per periode van 12 maanden. Meld je snel aan!

Neem contact met ons op via irene@alletrouwambtenaren.nl! Wij vragen je om een tekst aan te leveren en enkele foto’s. Daarnaast stellen we je enkele vragen zodat we weten wat je allemaal wel/niet kan doen tijdens de trouwceremonie en je gevonden kan worden in de filters. Meestal sta je binnen enkele dagen al online! Meld je snel aan!

 

Over ons

AlleTrouwambtenaren.nl is in 2018 opgericht door Irene & Mark Reijman. Wij zijn zelf sinds 2013 gelukkig getrouwd!