Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

Ga jij op je knie voor je liefste?

Ga jij jouw liefste de komende kerstdagen ten huwelijk vragen? Hoe vlieg je het aan, waar ga je het doen? Ik zeg: volg je hart, dat weet de weg. Maar kan je tóch wel wat inspiratie gebruiken, dan volgen hier een paar ideeën – om je op weg te helpen.

Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, of waar jullie elkaar voor het eerst hebben gekust. In je rugzak natuur dé ring, kleedje om op te zitten, champagne, twee flûtes.

Of: bedenk een origineel menu voor een romantisch diner bij kaarslicht. Geef elk gerecht een originele naam die verwijst naar je geliefde en je gevoelens voor haar of hem. Of een naam die fijne herinneringen naar boven haalt. Dek de tafel met liefdevolle aandacht. Zet veel kaarsen neer, zodat je verder geen licht nodig hebt. Strooi bloemen en/of bloemblaadjes op de tafel. Denk ook aan jullie favoriete muziek. Heb je een open haard, steek ‘m dan bijtijds aan. Een fijne aanloop naar een huwelijksaanzoek!

Of wat vind je van een winterse picknick op een mooi plekje in het bos? Sfeervol én een beetje avontuurlijk. Neem ook dekentjes mee, zodat jij en je liefste lekker warm blijven.

Hoe je het ook doet, maak er iets moois van. Geniet van dit magische moment!

Tip: vraag eerst haar/zijn vader om de hand van jouw grote liefde. Respectvol, romantisch én… het komt de relatie met je schoonouders beslist ten goede. Van harte wens ik jullie alvast buitengewoon liefdevolle kerstdagen. En wedding bells in plaats van kerstklokjes!

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

WhatsApp WhatsApp Irene!