Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

De natuur is prachtig in het najaar, met rijk geschakeerde kleuren – diverse tinten rood, geel, oranje, bruin. Gloedvolle tinten, kleuren die zorgen voor een warme, romantische sfeer. In je bruidsboeket en in de styling kan je ze prachtig laten terugkomen. En ja, zelfs in je bruidstaart! Denk wat styling betreft bijvoorbeeld aan kleurrijke herfstbladeren op de tafels en bij je gastenboek, bloemdecoraties in herfstkleuren. En natuurlijk kaarsen, veel kaarsen. Ook die zorgen voor een romantische, intieme sfeer.

Elk seizoen zijn eigen voor- en nadelen

Trouw je in het najaar, dan weet je zeker dat de zon geen spelbreker zal zijn – geen bizar hoge temperaturen én geen kans op verbranden. In oktober kan het nog heel aangenaam weer zijn – zonnig en niet koud. Maar ja, garanties zijn er uiteraard niet.

Natuurlijk heb je kans op regen en wind. Maar wanneer is die kans er niet in Nederland? Jullie locatie biedt ongetwijfeld de mogelijkheid om binnen én buiten te trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie binnen en toost en taart buiten – in de tuin, op het terras of de binnenplaats.

Is het warm genoeg om een gedeelte van jullie dag buiten te zijn, zorg dan voor dekentjes zodat jullie gasten het niet koud krijgen als het tóch wat frisser wordt. Voor jou, bruid: jouw bruidsjurk kan je natuurlijk heerlijk ‘herfst proof’ maken met een fluffy stola, of met een stoer biker jack – tailor made, met de hand beschilderd. Als dat bij je past natuurlijk. Ook heel goed draagbaar ná je huwelijk.

Golden hour

Voor foto’s en eventueel video zorgt een bosrijke omgeving met zijn rijke kleurschakering voor een fantastisch decor. Perfect voor jullie reportage in combinatie met het warme herfstlicht. Van te fel zonlicht hebben jullie fotograaf en videograaf in het najaar geen last.

Over licht gesproken: omdat het eerder donker wordt, is er gelegenheid om sprookjesachtige foto’s te maken met de ondergaande zon – het bekende golden hour. Jullie fotograaf weet daar alles van!

Culinair

Last but not least – het culinaire aspect. Wat vinden jullie van een heerlijk herfstbuffet met pompoensoep, paddestoelen, wildgerechten, stoofpotjes (én natuurlijk stoofpeertjes) en geglaceerde appeltjes? Een lust voor het oog én de tong! En niet te vergeten: jullie bruidstaart – in najaarsthema. Ontwerp ‘m samen met jullie leverancier!

Foto: Astrid de Jong Bruidsfotografie

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

1,250
WhatsApp WhatsApp Irene!