Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

Na de winter zie je de natuur weer ontwaken. Je voélt de energie van de aarde weer opborrelen. Bomen lopen uit, planten gaan weer bloeien. Bollen steken hun kopjes boven de aarde – krokussen, narcissen, tulpen en blauwe druifjes. Lammetjes huppelen vrolijk in de wei en maken de gekste bokkensprongen. Daar word je toch helemaal blij van? Een nieuwe lente, een nieuw begin – een mooie symboliek bij je huwelijk. De voor- en nadelen van trouwen in het voorjaar op een rij.

De voordelen

De beschikbaarheid van de meeste leveranciers is in het voorjaar groter dan in de zomer, met uitzondering van de maand mei. Dan barst het trouwseizoen écht los. Voor welk jaargetijde jullie ook kiezen, boek vroegtijdig je favoriete leveranciers. Zo voorkom je teleurstelling. Denk als eerste aan de trouwlocatie, fotograaf, videograaf, zelfstandig trouwambtenaar, live muziek tijdens de ceremonie (en bij de ontvangst van jullie gasten?), de DJ voor jullie feest. Contact deze partijen in een vroeg stadium om te checken of zij beschikbaar zijn op jullie favoriete datum.

Het voorjaarszonnetje zorgt ervoor dat het niet meer zo heel koud meer is. Dat is heel fijn – je loopt dus niet te transpireren in je bruidskleding. En over je kapsel en make-up hoef je je geen zorgen te maken – alles blijft perfect zitten. In maart en april kan de temperatuur al oplopen tot zo’n 20 graden. Misschien kunnen jullie na de ceremonie zelfs buiten toosten en de bruidstaart aansnijden!

Voor je styling en bruidsboeket is er een overloed aan bloemen in frisse lentekleuren. Vers fruit zorgt ook voor een lente vibe op je bruiloft. Wat denk je van heerlijke hapjes met fruit? En je kunt de lekkerste punches op de sweettable zetten. Last but not least: voor jullie foto- en/of videoreportage biedt de groeiende en bloeiende natuur een prachtig decor.

De nadelen

De kans op regen in het voorjaar is niet ondenkbaar. Maar ja, dat geldt eigenlijk voor elk seizoen. Het weer is nu eenmaal een ongrijpbare en onvoorspelbare factor. Kies je voor een tent, zorg dan voor een overdekte back-up. Je wilt natuurlijk niet dat je ceremonie letterlijk in het water valt! Zorg voor warme kleding. Het zonnetje lijkt al snel lekker warm, maar dat kan in werkelijkheid nog best tegenvallen. Communiceer dus duidelijk aan je gasten of jullie binnen of buiten trouwen, zodat zij daar qua kleding rekening mee kunnen houden. Heaters en warme dekentjes zijn geen overbodige luxe, vooral ’s avonds.

Tot slot: hooikoorts. In de lente groeit en bloeit alles. En dat betekent: stuifmeel cq pollen in de lucht. Een ware plaag voor mensen met hooikoorts. Dat is dus wél iets om rekening mee te houden dus bij de keuze van je locatie.

Foto: Natalja Fotografie

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

1,250
WhatsApp WhatsApp Irene!