Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

Steeds vaker zie ik dat bruidsparen naast hun fotograaf ook een videograaf boeken om hun Grote Dag vast te leggen. Als het budget toereikend is, is dat uiteraard heel fijn. Natuurlijk pak je af en toe je trouwalbum uit de kast, maar sommige momenten waren live toch het allerleukst. Een trouwvideo houdt de dierbare herinnering aan jullie trouwdag levend. Plus: met een trouwvideo zijn mensen die niet bij jullie bruiloft konden zijn er toch een beetje bij – mensen die ziek zijn bijvoorbeeld, of vrienden in het buitenland. Zo krijgen zij tóch een levendig beeld van jullie Grote Dag.

Hoe kies je de juiste vakvrouw/-man?

Jullie trouwfoto’s zijn tastbare herinneringen aan jullie trouwdag, dus je wilt dat alle bijzondere momenten door jullie fotograaf worden vastgelegd. Er zijn heel veel fotografen, allemaal met hun eigen stijl en persoonlijkheid. Welke stijl past bij jullie? En welke fotograaf? Wat maakt iemand nou de beste fotograaf voor jullie? 

Natuurlijk moet de stijl van de fotograaf jullie aanspreken, dus bekijk het portfolio op haar/zijn website. Maar dat niet alleen – de persoonlijke klik met de fotograaf is ook heel belangrijk. Jullie moeten je prettig voelen bij deze persoon. Zij/hij is immers een groot deel van jullie Grote Dag aanwezig. Een fijne klik is mede bepalend voor het resultaat. Natuurlijk willen jullie lekker ontspannen van jullie dag genieten, in de wetenschap dat de fotografie in de juiste handen is. 

Vanzelfsprekend weet de fotograaf welke momenten hij/zij zéker moet schieten. Maar denk zelf ook na over welke foto’s je beslist wilt hebben. Vertel de fotograaf tijdens het kennismakingsgesprek uitgebreid over wat jullie belangrijk vinden. Zo kan hij/zij momenten vastleggen zoals jullie je die altijd willen herinneren. En stel vragen: wat willen jullie over de fotograaf weten? 

En de juiste videograaf? Voor het kiezen van de juiste videograaf geldt precies hetzelfde. Het draait om het vinden van de fotograaf en/of videograaf die jullie vertrouwen, waarbij jullie je op je gemak voelen. En die qua stijl naadloos past bij jullie wensen.

Teamwork in optima forma

Als zelfstandig trouwambtenaar & ceremoniespreker maak ik veel verschillende fotografen en videografen mee. Een goede samenwerking is zeer belangrijk – dat zie je terug in het resultaat. Voorafgaand aan een ceremonie neem ik altijd contact met ze op, zodat zij precies weten wat er gaat gebeuren. Hoe maken jullie bijvoorbeeld je entrée, gaan jullie een ritueel uitvoeren, spreken jullie VOWS uit naar elkaar, zijn er dierbare mensen die gaan spreken, enzovoorts. Zo komen deze leveranciers niet voor verrassingen te staan en worden alle mooie momenten goed vastgelegd. 

Met andere partijen die betrokken zijn bij de ceremonie neem ik eveneens contact op. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, muzikanten, zangers/zangeressen. Zo zorg ik er als regisseur van jullie ceremonie voor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat iedereeen weet wat hem/haar te doen staat en op welk moment. Jullie hoeven zelf dus nergens aan te denken, jullie zijn bij mij in goede handen. Trouwen doe je niet alleen, trouwen is teamwork in optima forma.
Alles wat jullie hoeven te doen is intens en ontspannen genieten van dit hoogtepunt van jullie Grote Dag! 

Neem gerust een kijkje in het gastenboek op mijn website. Daar lees je hoe bruidsparen mij ervaren als hun persoonlijk Babs!

Credits foto’s: de confetti-foto is gemaakt door Davien Fotografie, de foto met de kleine man tussen vader’s benen door Marnix de Stigter Bruidsfotograaf.

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

1,250
WhatsApp WhatsApp Irene!