Gastblog geschreven door Marijke Kunkeler

Rituelen geven je ceremonie een extra persoonlijk tintje

Ringen uitwisselen na jullie JA-woord. Wist je dat dit een ritueel is? Ringen verwijzen namelijk naar het symbool van de cirkel. Een cirkel heeft geen begin en geen eind. Jullie ringen zijn het symbool van jullie eindeloze liefde. Zo zijn er nog veel meer rituelen, elk met een bepaalde symboliek. Rituelen symboliseren jullie liefde op een originele manier en geven jullie trouwceremonie een extra persoonlijk tintje.

Zandritueel

Neem bijvoorbeeld het zandritueel. Dit maakt jullie verbintenis als stel zichtbaar. Om beurten gieten jullie ieder een eigen kleur zand in een afsluitbare glazen vorm of karaf. Zo ontstaat een unieke vermenging. Die vermenging geeft symbolisch de start weer van deze nieuwe fase in jullie leven, als getrouwd stel. De verschillende kleuren symboliseren ieders eigen individualiteit. 

Kinderen betrekken bij jullie trouwceremonie

Hebben jullie kinderen, dan vinden zij het vast heel leuk om mee te doen. Zo betrekken jullie ze ook actief bij jullie ceremonie. De vermenging van de verschillende kleuren tot één geheel symboliseert jullie eenheid als gezin. De verschillende kleuren zand het respect voor ieders eigenheid. Als de glazen vorm of karaf hélemaal tot de rand is gevuld, sluiten jullie ‘m af. Zo blijft het unieke patroon behouden. 

Strand bruiloft

Trouwen jullie aan het strand, dan kan je dat zand natuurlijk ook gebruiken als één van de kleuren. Hoe mooi is dat?

Het leuke van het zandritueel is dat jullie er een blijvende herinnering aan overhouden. Telkens als jullie naar naar het resultaat kijken, zijn jullie even terug in dit heerlijke moment tijdens jullie trouwdag.

Tijdens het zandritueel kunnen jullie je favoriete muziek laten horen, al dan niet live gespeeld. Zo is het zandritueel ook voor jullie gasten een onwijs leuk, levendig onderdeel van jullie buitengewone ceremonie!

Meer over trouwambtenaar Marijke Kunkeler

Op mijn website vind je nog veel meer verfrissende ideeën rond rituelen!

TOP

Zuid-Holland

Marijke Kunkeler

1,250
WhatsApp WhatsApp Irene!