Gastblog geschreven door Ria de Groot

Aanzoek Ideeën

De Corona-maatregelen zijn versoepeld, daarmee krijgt ‘de liefde’ weer kans om echt gevierd te worden. Er kunnen opnieuw plannen gemaakt worden voor een mooi huwelijksfeest. Vier de liefde! Laat je niet weerhouden. Er kan zoveel meer dan je denkt! Dus máák die plannen! Nodig je familie en vrienden uit! In een gepaste setting met jullie als het stralend middelpunt zorg ik voor een onvergetelijke plechtigheid. 

En mocht je op het punt staan…… om je partner een aanzoek te doen, maar ben je er nog niet uit hoe, waar, wanneer? Lees dan mijn tips eens door, wellicht brengt je dat tot ‘onvergetelijke ideeën’.

Inspiratie voor DE vraag

Op AlleTrouwambtenaren.nl kiezen jullie een leuke trouwambtenaar voor je aanstaand huwelijk. Het meeste voorbereidende werk is dan vaak al geregeld voor een mooie, onvergetelijke huwelijksdag. Maar is ‘de vraag’ dan ook al gesteld?  Heb je nog geen goede gelegenheid of een juist moment ervaren? Wéét je het eigenlijk nog niet echt? Ik geef graag wat bruikbare tips uit mijn persoonlijk archief ‘bijzondere aanzoeken’, ter inspiratie en om aan te geven dat het niet gek genoeg kan zijn. Het heeft uiteindelijk maar één doel: dat bevestigende antwoord!

Want in mijn lange-leuke-loopbaan als trouwambtenaar, ben ik er heel wat tegengekomen. Aanzoeken. Ze blijven uitgevoerd worden. Op de meest originele wijze, onverwacht en ook altijd verrassend.

Er wordt traditioneel, superromantisch én inventief gehandeld, als het om ‘het aanzoek’ gaat.

Dé vraag, waarop slechts die zo mooie bevestiging wordt verwacht: ‘Ja’…..

En om er zeker van te zijn dat die bevestiging er ook zal komen op die zo belangrijke vraag, wordt er van alles uit de kast getrokken. Het kan niet gekker, onverwachter, romantischer.

Het aanzoek: WAAR stel je de vraag?

Binnen het protocol van de hele handeling gelden veelal vaste, kenmerkende eigenschappen. Zo is er de plek wáár, hóe en wannéér de vraag wordt gesteld.

Met het plaatsen de ‘de ring’ om de vinger van je nietsvermoedende partner als hoogtepunt. In een restaurant, op het strand (in het maanlicht), op een eenzaam eilandje in de Caraïben of gewoon op de bank voor de tv. Het kan allemaal. Als het maar goed voorbereid is en vooral, als het vooraf maar geheim blijft.

aanzoek-tips-ideeën

Aanzoek in een restaurant

Op nummer 1 mét stip is het restaurant dé locatie waar de vraag gesteld wordt.

Maar wat als je dan, op verzoek van je geliefde, opgedirkt en wel (‘kleed je maar extra feestelijk aan’) vol verwachting mooi zit te wezen, het diner al toe is aan het dessert, en er wordt aangekondigd om naar huis te gaan, omdat er iemand zich niet lekker voelt, zonder dat er iets van enige romantiek heeft plaatsgevonden! Als je dan bij thuiskomst een gigantische taart op tafel ziet staan met de daarop dé vraag. Tja, dan smelt je toch!

Aanzoek tijdens jullie vakantie

Tijdens vakanties wordt ‘de vraag’ ook vaak gesteld. Zo werd een bruid verzocht om, voor de foto, de toren van Pisa ‘recht te duwen’. Natuurlijk lukte dat niet. Als troost schoof de bruidegom in spé haar zomaar de ring aan haar vinger, vergezeld van dé vraag. Lief!!

En als je dan, midden in Parijs, als totaal overrompelde bruid ónder de Arc de Triomph, onder luid applaus van de toegestroomde Parijzenaren een schitterende ring aan je vinger krijgt geschoven, dan kun je toch niet anders dan ‘Ja’ zeggen!’ C’ést toujours l’amour. De liefde, dáár gaat het toch om!

aanzoek-tips-ideeën

Bruid doet aanzoek

Het zijn zeker niet alleen de mannen, die de stoute vraag-schoenen aantrekken. De dames laten zich ook niet ongemoeid, alleen, die maken er niet altijd ‘n toneelstuk van. Zoals een bruid, die, om haar schatje over de schreef te trekken, demonstratief vlak voor zijn neus haar eigen, gewone ring afdeed en hém de vraag stelde. Niks superromantisch, niks op voorhand uitgedacht. Gewoon lekker spontaan én praktisch.

Of die stoere, maar toch romantische bruid, die haar vent, tijdens een picknick op het strand, na het drinken van de nodige rosétjes, helemaal in de juiste stemming had gebracht en hem simpel voorstelde om haar ‘nu eindelijk eens te vragen’, met als gevolg, een paar maanden later een stralend bruidspaar voor mij!

Van de meest ingewikkelde scenario’s tot een eenvoudige, maar duidelijke vraag. Het heeft maar één doel. Een duidelijke, overtuigende ‘Ja’.

En ze leefden nog lang en gelukkig! Een sprookje wordt werkelijkheid.

aanzoek-tips-ideeën

En nu

Ideetjes opgedaan? Enthousiast geworden? Ga het doen! Vraag je lieverd, krijg dat mooie antwoord en ga trouwen! Boek mij dan als je trouwambtenaar, dan maak ik jullie sprookje w e r k e l i j k h e i d….

‘Making unforgettable memories’. Ik máák ze voor jullie, zelfs in Corona-tijd!

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Heb je trouwplannen? En wil je een verrassende ceremonie? Daar kan ik voor zorgen, met ‘Love’!

Neem gewoon contact op met mij, samen komen we er vast en zeker welk uit.

Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!