Ben je op zoek naar een trouwambtenaar of ceremoniespreker in de gemeente Almere omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Almere is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) zijn voor mijn bruiloft in Almere?
 2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Almere?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Almere?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Almere
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Almere)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Almere
 8. Tips: hoe vind ik de perfecte BABS op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Almere

Tussendoortje: een ceremoniespreker in Almere

Wellicht raak je in de war door de termen ceremoniespreker en trouwambtenaar (en ceremoniemeester). We leggen ze graag uit, zodat je weet wie je precies inhuurt voor wat 🙂 Een ceremoniespreker is immers iets anders dan een BABS, of kan dat in elk geval zijn. Een zelfstandige trouwambtenaar is vrijwel altijd ook de ceremoniespreker, hoewel hij of zij ook anderen tijdens de ceremonie aan het woord kan laten. Denk bijvoorbeeld aan de ouders van het bruidspaar of de getuigen of een gezamelijke vriend(in). Maar daarnaast is de trouwambtenaar ook officieel bij machte om het huwelijk te sluiten. Een ceremoniespreker zal ook de gehele ceremonie voor zijn of haar rekening houden (wederom met ruimte voor andere personen om ook te spreken), maar heeft niet de bevoegdheid om een officieel huwelijk te sluiten en zal dit stukje dus moeten overlaten aan een officiële zelfstandig trouwambtenaar of een trouwambtenaar van de gemeente (tenzij het bruidspaar al eerder officieel op het stadhuis zijn getrouwd). De ceremoniemeester ten slotte, is meer een 'regelneef' of 'regeltante', zoals een weddingplanner dat ook doet. Hoewel de ceremoniemeester ook een groter gedeelte van de ceremonie voor zijn of haar rekening kan nemen bestaat de rol van de ceremoniemeester er vaak uit om de ceremonie te openen en af te sluiten, praktische zaken met de gasten te delen ("gelieve na de ceremonie geen rij te vormen, het bruidspaar komt vanzelf bij u langs", etc) en contact te hebben met de verschillende leveranciers rond de ceremonie (denk aan de bar, artiesten of muzikanten, fotograaf of videograaf, locatiemanager, etc.)

 

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Almere worden?

Er zijn drie mogelijkheden om een trouwambtenaar in Almere te vinden:

 • Standaard: via de gemeente Almere een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Almere. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Almere

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Almere is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Almere

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren en ceremoniesprekers die in de regio Almere woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Flevoland kan je in dit artikel vinden.

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Almere? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Almere in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Almere verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Almere te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Almere en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Almere benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Almere

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen (de gemeente Almere lijkt dat niet te doen):

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Voor de gemeente Almere geld het volgende tarief:

 • Benoeming en beëdiging buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand: €186. Bron.

6. Reguliere trouwambtenaren in Almere

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken.

Heeft u aangegeven dat u in Almere wilt trouwen/uw partnerschap wilt registreren? Dan staat er een team van ervaren en enthousiaste trouwambtenaren voor u klaar! Zij zijn Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Een van onze trouwambtenaren voltrekt uw huwelijk/registreert uw partnerschap en houdt daarbij graag rekening met uw wensen. Een persoonlijke invulling van de ceremonie en de toespraak is daarbij het uitgangspunt. De trouwambtenaren werken volgens een variabel rooster. Afhankelijk van de trouwdatum krijgt u een van de trouwambtenaren toegewezen. De trouwambtenaar neemt ongeveer een week voor de ceremonie telefonisch contact met u op. U kunt met uw trouwambtenaar overleggen over zaken als:

 • de opbouw van de ceremonie;
 • het draaien van uw favoriete muziek;
 • een speciaal welkomstwoord door een familielid of bekende;
 • elkaar toespreken;
 • de rol die kinderen tijdens de ceremonie kunnen spelen (zoals het aangeven van de ringen, het ondertekenen van een kinder-akte en de hamerslag na het ja-woord).

Er wordt met u meegedacht om ervoor te zorgen dat de ceremonie geheel naar wens zal zijn. Hier staat meer informatie..

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Almere?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Almere. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Almere. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Almere

 • Kosteloos trouwen is mogelijk op maandagochtend om 9.00 uur of om 9.30 uur.
 • Er mogen maximaal zes personen, inclusief het bruidspaar en getuigen, aanwezig zijn;
 • De ceremonie vindt plaats in een ruimte bij Burgerzaken, niet in de trouwzaal;
 • Er is geen bode aanwezig tijdens de ceremonie;
 • Het is niet mogelijk muziek te draaien voor, tijdens of na de ceremonie;
 • Er wordt geen toespraak gehouden door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand, alleen het wettelijk verplichte gedeelte.

Kosten trouwen in Almere:

 • Werkdagen 9.00, 10.00 en 11.00 uur € 185,25 (op stadhuis) en € 317,55 (op externe locatie)
 • Werkdagen 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur € 332,95 (op stadhuis) en € 465,25 (op externe locatie)
 • Werkdagen 17.00, 18.00 en 19.00 uur € 480,60 (op stadhuis) en € 612,90 (op externe locatie)
 • Werkdagen op een ander tijdstip (in overleg met Burgerzaken) € 974,25 (op externe locatie)
 • Zaterdag 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur € 717,15 (op stadhuis) en € 1,017,60 (op externe locatie)
 • Zaterdag op een ander tijdstip en locatie buiten stadhuis (in overleg met Burgerzaken) € 1,017,60 (op externe locatie)

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht vanalle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar allevrouwelijke trouwambtenaren of naar allemannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee entrouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen Almere. Veel voorkomende talen zijn natuurlijkEngels,Duits,Frans,Spaans enItaliaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!