Gastblog geschreven door Ria de Groot

Ja-woord in Coronatijd

Sinds het uitbreken van de Cortona-crisis zijn we met z’n allen in een onwerkelijke werkelijkheid terecht gekomen. Wat eerst zo vanzelfsprekend was, kán nu even niet.

Toch gaat het leven door. Ook in de liefde! Want mensen worden nog net zo verliefd en willen die liefde bevestigd zien. Naar elkaar, vóór elkaar. Het ‘Ja-woord’ uitspreken, tijdens een mooie huwelijksceremonie, op een onvergetelijke mooie trouwdag. Die wens blijft.

Verhalen over de liefde

Ik wil jullie, verliefde aanstaande bruidsparen, door middel van leuke en mooie verhalen uit mijn eigen voorraad ‘bijzondere toespraken’, een beetje opvrolijken. Ideeën geven ook hoe het kán. Hoe jullie huwelijksceremonie een onvergetelijke kan worden en zijn. Want de liefde vieren, júllie liefde vieren daar gaat het immers om! Ook nu. Juist nu. Schroom niet, maak gewoon die mooie plannen!

Misschien kan ik, juist door een mooi verhaal, alle twijfels wegnemen en kunnen we samen op weg naar die mooiste dag uit jullie leven. Alles in het teken van jullie liefde!

Culinaire trouwceremonie

Zo trouwde ik een ‘horeca-gerelateerd’ bruidspaar……

Hij was een gerenommeerd kok bij een restaurant ergens in de regio, zij had haar opleiding aan de Hogere Hotelschool met succes afgerond en door diverse stages de nodige horeca-ervaring opgedaan.

Al tijdens het leuke kennismakingsgesprek met het stel, dat qua karakter zo verschilde maar een zo goede match bleek te zijn, kwam ik op het idee om mijn toespraak tijdens de plechtigheid te ‘verpakken’ in een soort menu, bestaande uit een voor- hoofd- en nagerecht.

Ik noemde dit bijzondere menu: En de liefde, het mooiste menu op de menukaart van ‘SAMEN’.

huwelijksceremonie-corona

Voorgerecht: eerste kennismaking

In het voorgerecht haalde ik de mooie momenten van kennismaking en eerste tijd samen.

‘Een basis van elkaar ontmoeten, gelardeerd met wat blikken over en weer, geserveerd met een glaasje wijn, opgejut door wat collega’s’. Zo was hun eerste ontmoeting.

Daarna liet ik de tafel imaginair afruimen en kwam het hoofdgerecht aan bod.

Hoofdgerecht: verliefdheid, echte liefde en houden van

Bestaande uit verliefdheid, echte liefde en houden van. Geserveerd op een bordje van een verrassend en vooral ook romantisch aanzoek op een historische locatie. Op smaak gebracht met een prachtige ring compleet met diamant. Dit alles met liefde opgediend naar de trouwdatum en trouwplechtigheid. De echte smaakmaker tijdens deze menugang betrof ongetwijfeld het door de bruidegom smaakvol uitgevoerde aanzoek in de torenkamer van een bekend kasteel. De gasten smulden!

bijzondere-huwelijksceremonie

Grand dessert

Na het officiële gedeelte weer terug naar de menukaart: tijd voor het Grand Dessert, waarin het vervolg van de dag aan bod kwam. Ook dat onderdeel van het menu ‘Samen’ smaakte voortreffelijk! De aanwezige gasten verveelden zich niet!

Cocktail van karaktereigenschappen en toekomstverwachtingen

Waarna ik het ceremoniële dinertje symbolisch afsloot met een speciaal samengesteld drankje: Een cocktail van karaktereigenschappen, toekomstverwachtingen en vooral de vraag: wat maakt die ander nu zo bijzonder voor jou?

Mijn menu-toespraak bleek een doorslaggevend succes. Het bruidspaar had als cadeauwens  een ‘belevenis’. Als kers op de taart bood ik hen die  – in de vorm van een spiegel – aan.

Want als je daar samen in kijkt ervaar je immers iedere keer weer de echte belevenis van ‘de LIEFDE’. Het was een mooie onvergetelijke huwelijksceremonie.

Bijzondere huwelijksceremonie

Ik kan ook jullie een onvergetelijke belevenis bieden, een bijzondere huwelijksceremonie.

Hoe onwerkelijk deze tijd ook is. De liefde is er altijd! En trouwen kan ook altijd. Een passende ceremonie, waaraan je nog lang mét liefde aan terugdenkt. Dat kan altijd!

Ria de Groot

Jullie trouwambtenaar, mét liefde, vóór de liefde.

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!