De ideale plek in het buitenland vinden om te trouwen is een belangrijke vraag die bruidsparen zich stellen, want er zijn veel veel bestemmingen waar dat mogelijk is. De reis en verblijfskosten, niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de genodigden, spelen natuurlijk een belangrijk rol bij de keuze, en soms hebben bruidsparen ook een persoonlijke voorkeur, omdat ze de streek goed kennen, er vaak op vakantie zijn geweest, etc.

Maar vaak is de keuze van de trouwlocatie een van de meest doorslaggevende elementen, omdat sommige locaties beter, mooier, beter bereikbaar, betere gastronomie, of voordeliger zijn. En ook de keuze van je wedding planner kan een hele belangrijke rol spelen. In dit artikel sommen we de 7 belangrijkste redenen op om te trouwen in Spanje, en met name aan de Spaanse Costa Blanca

1: Zon-zeker Klimaat

De Spaanse Costa Blanca beschikt over een van de beste klimatologische omstandigheden van heel Europa, waardoor de regio rond Altea in de top 10 van gezondste locaties ter wereld staat.

Niet zo warm als zuid-Spanje, waar regelmatig temperaturen van 40º of meer gemeten worden.
Niet zo vochtig als noord-Spanje, maar toch mooi groen.
Maar bovenal, met een van de meest stabiele klimaten ter wereld, met 300 dagen zon per jaar, en met een gemiddelde maximum temperatuur in de zomer tussen de 28 en 32º, aangenaam warm, maar niet té warm om te trouwen.

Met, en dat is natuurlijk voor een huwelijk erg belangrijk, een érg kleine kans op neerslag, waardoor het nu 4 jaar en meer dan 150 huwelijken geleden is dat we nog regen op een trouwdag van een van onze bruidsparen hebben gehad.

2: Bereikbaarheid en accommodaties

De 3 internationale luchthavens in de regio, met vluchten van honderden Europese bestemmingen maken de Costa blanca heel makkelijk, snel en voordelig bereikbaar.

De Costa Blanca beschikt over honderden hotels en duizenden huurappartementen en villa’s waardoor je er kan verblijven in alle luxe, en voor prijzen die aanzienlijk voordeliger zijn dan in de meeste andere ( Europese ) bestemmingen.

3: Lekker ontspannen

De Costa Blanca is een typische vakantie regio, en door de makkelijke bereikbaarheid zijn bruidspaar en genodigden in no-time op de bestemming, en kunnen ze onmiddellijk van hun verblijf gaan genieten, met vaak op de avond van aankomst een informeel welkomstdiner op het strand, en ook op dag van het huwelijk is er nog tijd om even te relaxen, aangezien meeste ceremonies pas in de namiddag plaatsvinden.

4: Ongeëvenaarde prijs – kwaliteit

De Costa Blanca is ook een erg voordelige regio, waarbij de prijzen van overnachtingen zelfs in de zomer al beginnen van zo’n 20 € per persoon en per nacht, terwijl je dankzij onze speciale deals met accommodaties in een luxe 5* resort kan verblijven vanaf 63 € per persoon en per nacht, luxe ontbijt inbegrepen.

En ook de prijzen van maaltijden, drankjes en nog veel meer zijn veel lager dan in andere Europese trouwbestemmingen.

5: Professionele, gediplomeerde wedding planners

Elke en Chris zijn afgestudeerd als wedding en event planner aan een van de meest gerenoveerde, Amerikaanse wedding planner instituten, lid van Belief international wedding planners, en hebben honderden bruidsparen en hun genodigden een onvergetelijke bruiloft mogen bezorgen.

6: Speciaal voor Costa Blanca Events ontwikkeld online wedding planner systeem

Het plannen van een huwelijk in het buitenland vergt érg veel voorbereiding, niet alleen voor het bruidspaar, maar ook de genodigden moeten hun reis en aanwezigheid kunnen plannen, zonder daarbij steeds op het bruidspaar beroep te moeten doen voor info.

Daarom heeft Costa Blanca Events een eigen, heel gebruiksvriendelijk online wedding planner systeem waarmee bruidspaar en genodigden elk op hun eigen niveau, toegang hebben tot de informatie die voor hen belangrijk is, keuzes kunnen maken, en diensten kunnen reserveren.

En dat start al met het reserveren van accommodatie, met laagste prijs garantie, luchthaven transfer, kapster, visagiste, welkomstdiner, speciale dieet vereisten, en nog veel meer.

Zo wordt het voor iedereen mogelijk om – wanneer het hen past – alle voorbereidingen te treffen, heel makkelijk, snel en stressvrij.

7: Geen verrassingen

Alle diensten en opties, voorzien van alle info, gedetailleerde prijzen en gedocumenteerd met meer dan 50000 foto’s zijn gewoon beschikbaar in het Costa Blanca Events online wedding planner systeem, waardoor je als bruidspaar vanaf het allereerste contact met je wedding planners over alle info én prijzen beschikt, en dus perfect je huwelijk én budget kan plannen.

En omdat het systeem zo gebruiksvriendelijk en efficiënt is, bespaart het ook voor ons als wedding planners erg veel tijd, waardoor onze wedding planner vergoedingen véél lager zijn dan de door de diverse associaties aanbevolen tarieven.

– Gastartikel –

Chris De Houwer & Elke Lambrechts zijn gediplomeerde wedding planner & wedding designers  van Costa Blanca Events, gevestigd in Altea aan de Spaanse Costa Blanca. Samen met hun team organiseren zij huwelijken op meer dan 30 unieke locaties aan de Costa Blanca. Als perfectionisten staan zij bekend voor de onvergetelijke huwelijksdag(en) die zij organiseren. De speciaal voor hen ontwikkelde online systemen maken het heel eenvoudig en stressvrij om te trouwen in het buitenland. Foto: www.costablancaevents.com.

WhatsApp WhatsApp Irene!