‘From this moment’, de titel van een prachtige song van Shania Twain. Een veel gevraagd verzoeknummer van bruidspaartjes. Klinkt meestal net vóór of ná het meest plechtige moment van de huwelijkssluiting: het uitspreken van het jawoord.

Zegt genoeg, die titel, want ‘From this moment’ is het officieel, is het écht, gaan we samen verder. Samen de toekomst in.

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn’t give
From this moment on….

Er is geen liedje dat beter past bij een trouwdag toch?! En ook al is dit nummer niet echt het meest recente, toch wordt er vaak voor gekozen, omdat het nu eenmaal de juiste woorden bevat die je de ander op dat zo belangrijke moment uit je leven wilt zeggen: from this moment!

Maar de titel slaat niet alleen maar op dat hoogtepunt van de trouwdag. Het gaat verder, het zegt meer. Het is zeker ook terug te leiden naar dat ene echte moment van die eerste ontmoeting, van die eerste oogopslag, dat eerste, echte gevoel van: Ja, dat zou hem of haar wel eens kunnen zijn! Dat allereerste moment waarop de bliksem inslaat. Of dat nu bij een ontmoeting in levende lijve is, of via het scherm van je laptop of mobieltje. From this moment! En juist dat bracht mij op het idee om deze blog te wijden aan dat ‘first moment’. Heel wat leuke verhalen heb ik mogen aanhoren van de door mij getrouwde paartjes, in voorbereiding naar de echte huwelijksceremonie.

Bijzondere ontmoetingen, toevalstreffers van elkaar zomaar tegenkomen op de meest onverwachte momenten in, of op, onverwachte locaties of gelegenheden. Of door bewust gekozen ontmoetingen via het Internet. Met allemaal diezelfde conclusie: Yep! Gevonden, mijn prins of prinses op wat voor kleur paard dan ook! Dát moment dus. Dat is ‘from this moment’. Maar, je staat er verbaasd van hoeveel geliefden die speciale momenten afdwingen op weg naar de overtuiging van hun liefde voor de ander. Spontaan lijkt het, het is gewoon stiekempjes in scène gezet. Niks in het leven gaat vanzelf toch?

Zo had een aanstaande bruid, nadat bij nader inzien bekend werd, dat haar ‘grote liefde’ slechts drie huizen bij haar vandaan bleek te wonen, een speciaal plan opgezet om ervoor te zorgen dat ze haar vent iedere keer ‘bij toeval’ tegenkwam. Iedere dag, als hij z’n uit werk in zijn auto kwam aangereden, posteerde ze zich vóór het raam. Zodra ze zijn autootje de hoek om zag komen begaf ze zich als de wiedeweerga mét de vooraf paraat staande vuilniszak richting de gezamenlijke vuilnisbak. Ontmoeting bij toeval!? Het heeft duidelijk geholpen, die vuilnisactie. From this moment, zong Shania Twain toen ze samen hun handtekening onder de trouwakte zetten.

Zo kan een ‘first moment’ ook uit twee bestaan! Want je zou maar een soort van proefabonnement hebben afgesloten op een of andere datingsite. En je besluit, net voordat het afloopt en er toch geen succesvolle mannen op je schermpje voorbijkomen, er nog één keertje goed aandacht aan te besteden. Dan opeens, zomaar, op die laatste dag van je geldige abo, verschijnt daar dat superaantrekkelijke mannenhoofd op je scherm! Pats boem! From this moment numero uno! Als de trein waarmee hij zou komen voor de eerste echte ontmoeting minuten te laat aankomt en je al bijna de wanhoop nabij bent dat ie niet meer zal verschijnen, is ‘from this moment’ nummer twee een nog veel mooiere!

En er zijn nog zoveel meer ‘from this momenten’ als het om de liefde gaat. Aanzoeken vormen ook een zo kenmerkend ankerpunt voor dat ‘first moment’. In de huidige realiteit waarin we leven, door het Corona-virus, kon en kan het niet echt nog, het vieren van die ‘first moments’ tijdens een uitgebreide huwelijksceremonie. Maar langzaam maar zeker lijkt het er toch op te gaan lijken dat het einde in zicht is. Dat er weer meer mogelijkheden komen, dat we weer een klein beetje terug kunnen gaan naar een normaal leven. Ook een beetje een ‘first moment’ vind ik. Maar wel heel belangrijk en bepalend.

Dat betekent ook dat de liefde weer gevierd kan gaan worden. Echt gevierd mag worden. Dat er weer plannen gemaakt kunnen gaan worden voor een onvergetelijke huwelijksceremonie. Met een stralend bruidspaar, in een prachtige ambiance, omringd door een normaal aantal gasten, zittend voor mij. Elkaar diep in de ogen kijkend hun trouwbelofte naar elkaar uitspreken en antwoord geven op die door mij gestelde plechtige, maar o zo belangrijke vraag. Waarna tijdens het tekenen van de huwelijksakte: ‘From this moment’ zal klinken.

Ik ben er helemaal klaar voor en kan niet wachten! En ik neem aan jullie ook. Dus, lieve bruidspaartjes, máák die plannen! Neem contact met me op en ik leid jullie binnen in het land van de onvergetelijke herinneringen! Unforgettable memories, ik ben er voor jullie.  ‘First moment, your moment’!

Gastblog geschreven door Ria de Groot

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!