Geregeld krijgen we de vraag in de mail of de ruim wel 70+ zelfstandig trouwambtenaren op AlleTrouwambtenaren.nl ook bereid en beschikbaar zijn voor het sluiten van een homohuwelijk, het huwen van twee personen van hetzelfde geslacht. Ook krijgen we engelstalige verzoeken van mensen uit het buitenland die graag een gay marriage of een same-sex marriage willen sluiten. Gelukkig kan een roze huwelijk in Nederland! Het antwoord daarop is volmondig JA! Sterker nog, de reden dat je niet apart kan zoeken op de site naar zelfstandig trouwambtenaren die hiervoor beschikbaar zijn, is omdat alle zelfstandig trouwambtenaren op de site niet alleen beschikbaar zijn, maar het ook hartstikke leuk vinden om een homohuwelijk te sluiten! Huur dus ook een freelance trouwambtenaar in!

josina-den-burger-trouwambtenaar-2

In het verleden bestonden er zogenaamde ‘weigerambtenaren’, buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand die (voornamelijk vanwege hun levensovertuiging) weigerden om mensen van hetzelfde geslacht te trouwen, vanwege gewetensbezwaren. Maar zelfs als alle BABS’en in Nederland verplicht worden om een huwelijk te sluiten, wil je wellicht niet getrouwd worden door iemand die er eigenlijk geen zin in heeft. Het is immers je trouwdag en je wilt alleen maar blije mensen om je heen! Het moet immers wel een feestje worden! Zoek dus een trouwambtenaar die graag een huwelijk tussen gelijkgestemden sluit!

Wat zeggen onze trouwambtenaren over het homohuwelijk?

Om nog maar eens te onderstrepen dat de zelfstandig trouwambtenaren op onze site met veel liefde en plezier een huwelijk met partners van hetzelfde geslacht trouwen, hierbij een aantal citaten en verspreid in het artikel ook foto’s van verschillende bruiloften waarop de zelfstandig trouwambtenaren hebben gesproken en de trouwceremonie hebben geleid. Zoek dus een freelance BABS voor je gay marriage of same-sex marriage!

In 't Zonnetje

Ik voltrek vaak en veel Homo huwelijken en doe dat met liefde.” Josina den Burger (bovenste foto in dit artikel)

Ik doe deze huwelijken met extra veel plezier, sterker nog, ik ben er dol op!!” Mariëlle Jongmans

Voor mij is het vieren van de liefde tijdens jullie trouwdag het allerbelangrijkste, dus de geaardheid en/of religie van het bruidspaar doet er voor mij niet toe.” Jolanda van de Geer Everts

Natuurlijk trouw ik ook mensen van hetzelfde geslacht!!!!Ingrid Brakenhoff – van Kleef

Uiteraard trouw ik ook homostellen: alle liefde, in alle vormen, soorten en maten is me dierbaar.Mieke Zuijderwijk

Ik ben gek op mensen die van elkaar houden, in welke combinatie dan ook. Ik houd ook van zeer extroverte huwelijken en deze gebeuren eerder in de homo-sceneAnita Peperkamp

NATUURLIJK EN GRAAG!! Een huwelijk is een huwelijk en geaardheid is daar bij mij geen issue in…Ria Kuipers

Natúúrlijk trouw ik ook homostellen.” Karin van de Ven

Liefde is tussen mensen, dus huwelijken/partnerschappen van gelijk geslacht, JA GRAAG!Saskia Offerhaus

Geschiedenis van het homohuwelijk in Nederland

Al in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren er acties om et huwelijk open te stellen voor personen van hetzelfde geslacht. Pas echt serieus werd het in 1988 toen Henk Krol en de stichting Vrienden van de Gay Krant een campagne voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homoseksuele mannen en vrouwen startten. Een proefproces werd aangespannen, waarna de meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam moest erkennen (in 1989): “Nergens in de wet staat dat het huwelijk alleen bedoeld is voor een man en een vrouw, maar dat neemt niet weg dat de wetgever het huwelijk wel degelijk bedoeld heeft voor een man en een vrouw”. De wetgevers moest dus aan de slag. Dat gebeurde pas in de jaren 90, tijdens de ‘paarse’ kabinetten (PvdA, D66 en VVD). Tijdens het eerste paarse kabinet, in 1994, hadden al 100 gemeenten in aanloop naar de openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht een voorlopig trouwregister geopend. Staatssecretaris van Justitie Elizabeth Schmitz kwam 4 jaar later met een voorstel voor een wettelijke relatieregeling die ze naar de Tweede Kamer stuurde. Per 1 januari 1998 konden zowel hetero’s als homo’s een geregistreerd partnerschap (GP) sluiten.

Dit was een eerste stap, maar nog niet volledige gelijkwaardigheid, omdat het geen ‘afstammingsrelaties’ schept: je moet dus kinderen die uit het geregistreerd partnerschap voortkomen nog apart erkennen. Daarnaast is een geregistreerd partnerschap veel eenvoudiger te ontbinden dan een huwelijk. De overige rechtsgevolgen (denk aan de fiscale consequenties, zoals inkomensbelasting) zijn identiek aan die van een huwelijk. 4 jaar later werd de volgende stap gezet: In 1998 kwam er een tweede paarse kabinet en de nieuwe staatssecretaris Job Cohen loodste het wetsvoorstel voor openstelling van het burgerlijk huwelijk door het parlement. In de Tweede Kamer stemden 109 Kamerleden voor het wetsvoorstel. Veel landen zijn ‘ons’ inmiddels gevolgd!

Belangrijk: Nederland kent geen apart homohuwelijk, oftewel een huwelijksvorm die uitsluitend gericht is op twee personen van hetzelfde geslacht. Het burgerlijk huwelijk is juridisch gezien voor alle combinaties van partners (man-man, man-vrouw en vrouw-vrouw) hetzelfde. Bron.

WhatsApp WhatsApp Irene!