Een huwelijk in het buitenland plannen kan een échte uitdaging, en misschien zelfs een beetje beangstigend zijn, zeker in deze ‘tijden van corona’, maar dat hoeft niet zo te zijn, als je het eenvoudige 5 W’s systeem volgt. De eerste 3 W’s zijn onafscheidelijk ; “Waar”, “Wanneer” en “Wie”.

Waar in het buitenland trouwen?

Is natuurlijk de locatie. Het land en de regio zijn meestal niet de doorslaggevende factor, immers, er zijn heel veel stranden in de wereld die geschikt zijn om te trouwen op het strand onder de zon.

De reis en verblijfskosten, niet alleen voor het bruidspaar, maar ook voor de genodigden, spelen natuurlijk ook een belangrijk rol bij de keuze, en soms hebben bruidsparen ook een persoonlijke voorkeur, omdat ze de streek goed kennen, er vaak op vakantie zijn geweest, etc.

Maar vaak is de keuze van de trouwlocatie een van de meest doorslaggevende elementen, omdat sommige locaties beter, mooier, beter bereikbaar, betere gastronomie, of voordeliger zijn.

Wanneer trouwen?

De locatie kiezen is natuurlijk heel belangrijk, maar als je een specifieke voorkeur datum hebt, en de locatie is niet beschikbaar, dan heb je maar 2 keuzes ; andere locatie, of andere datum.

Wie helpt je met een buitenlandse bruiloft plannen?

Als je je huwelijk in het buitenland helemaal zelf wil plannen dan is de 3de “W” erg eenvoudig, want dat ben je zelf, maar dan begint de échte uitdaging want een huwelijk plannen op afstand is erg moeilijk, veeleisend en stressvol, zelfs met telefoon, e-mail, whatsapp, …

En dus is het een veel betere keuze om een professionele wedding planner in te schakelen, iemand die woont en werkt in de regio, alle goede locaties, taal en lokale cultuur kent, die je ogen en oren ter plaatse is, en je op de hoogte houdt van de voorbereiding en planning.

En als het een professionele wedding planner is, doet hij/zij waarschijnlijk een aantal huwelijken in de regio, en heeft wellicht vaste afspraken met locaties en andere leveranciers, zonder dat je de hele tijd heen en weer moet reizen.

Wat moet er allemaal gebeuren?

Dan wordt het tijd om een gedetailleerd wedding plan uit te werken. Tijdens de komende weken en maanden bepaal je welke diensten voor jou belangrijk zijn, setting, decoratie, muziek, diner, enz, en wat hun timing zal zijn op je grote dag. Een goede wedding planner zal je daarbij heel erg behulpzaam zijn.

De Wow-factor

En naarmate de planning en het budget meer concreet wordt, kan je ook aan het Wow beginnen denken, de kleine, of niet zo kleine dingen die je huwelijk écht uniek en onvergetelijk maken.

En door de “wow” voor het laatst te houden, kan je eerst belang en budget toewijzen aan wat echt belangrijk voor jou is, om dan met het eventueel resterende budget de kers op de taart te zetten.

Gastartikel –

Chris De Houwer & Elke Lambrechts zijn gediplomeerde wedding planner & wedding designers  van Costa Blanca Events, gevestigd in Altea aan de Spaanse Costa Blanca. Samen met hun team organiseren zij huwelijken op meer dan 30 unieke locaties aan de Costa Blanca. Als perfectionisten staan zij bekend voor de onvergetelijke huwelijksdag(en) die zij organiseren. De speciaal voor hen ontwikkelde online systemen maken het heel eenvoudig en stressvrij om te trouwen in het buitenland. Foto: www.costablancaevents.com

WhatsApp WhatsApp Irene!