Gastblog geschreven door Ria de Groot

Ze is CFO van een groot bedrijf op de Zuidas van Amsterdam. Hij is een begenadigd advocaat in Düsseldorf.  Beiden van Duitse afkomst en o zo verliefd… op elkaar, maar ook op Nederland en vooral op Amsterdam. Dáár wilden ze het “officieel maken”, hun liefde voor elkaar. En ik mocht ze echt ‘in de echt verbinden’. Een huwelijksceremonie geheel in het Duits. Op een heel speciaal door hen gekozen locatie: op een salonboot, varend door de Amsterdamse grachten, met als hoogtepunt hun gelofte, compleet met DE KUS, onder de Magere Brug. Wat een prachtig scenario. En hoe bijzonder om dát tot stand te brengen! Ik voelde me vereerd.

Een leuk bruidspaar. Zakenmensen met een zo warm hart. Elkaar ontmoet tijdens een grote zakelijke bijeenkomst met de naam ‘Project Future’. Hoe toepasselijk kon het zijn. Mij hadden ze als hun trouwambtenaar gekozen, vanwege mijn verhaal en verschijning op www.alletrouwambtenaren.nl

Bruiloft-Amsterdam-grachten

Eerste ontmoeting

Meteen al bij onze eerste ontmoeting was er een klik en voelde ik hun wensen aan. Begreep ik hoe bijzonder het zou moeten worden. Afgelopen zomer, 3 juli, om precies te zijn. Corona was weliswaar nog behoorlijk aanwezig, maar ook een beetje op de terugweg. Coronapas en Coronascanner deden hun intrede. De Rederij moest ik overtuigen dat het kon: met zoveel gasten én een muzikant aan boord. Dat had even wat overredingskracht nodig. Maar uiteindelijk vertrok de boot mét het gezelschap, vanaf het terras van het Amstelhotel, waar het bruidspaar verbleef.

Bruiloft-Amsterdam-grachten

Trouwen in Amsterdam op de grachten

En daar stond ik, aan boord van de salonboot, waar de Duitse gasten hun ogen uitkeken, al varend door Amsterdams beroemdste grachten. Er moest koers worden gehouden en ik moest er ondertussen voor zorgen dat hét moment – hun Jawoord en De Kus – op het juiste tijdstip en op de juiste plek werd uitgesproken en uitgewisseld. Dat was nog wel even een dingetje, want het was druk op de grachten. De mensen voelden ‘de vrijheid van het leven weer’, dus, met welk vaartuig dan ook, iedereen wilde het water op. Druk dus… best even wennen na de lockdowns en de 1,5-meter regel. Maar wat was het onvergetelijk! En bijzonder! Wat waren de Duitse gasten enthousiast en verbaasd, dat het allemaal maar kon in die Amsterdamse grachten! 

Bruiloft-Amsterdam-grachten

Het JAwoord

‘All of me’ zong John Legend, toen het bruidspaar de huwelijksakte ondertekende. Haar trouwring bevatte drie prachtige diamanten die “Ich, Du & Wir’ vertegenwoordigden, de spreuk die hen zo goed paste. 

Bruiloft-Amsterdam-grachten

“Niets blijft zoals het is. We zijn in beweging en onze ringen ook! En nu, vandaag, staan we even stil bij de betekenis van onze zojuist uitgesproken huwelijksgeloften… Ich, Du und Wir”. 

De boot bereikte, deinend op de golven én de tonen van Pearl Jam’s I’m Alive, langzaam maar zeker het IJ, waar het feest in Pont13 werd voortgezet… Een super schöne huwelijksceremonie. Ich,Du,Wir – en ik, hun trouwambtenaar! Het liefdesslotje dat ik ze geschenk heb gedaan, hangt inmiddels vast en zeker aan een van de liefdesbruggen in Amsterdam. Want dat ze verliefd zijn – ook op Amsterdam – dat is meer dan duidelijk. Ze komen er zelfs wonen! 

Wat ben ik toch een gelukkig mens. Dat ik de liefde ‘officieel’ kan en mag maken! Hoe dan ook, waar dan ook, voor wie dan ook.

Bruiloft-Amsterdam-grachten

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!