Gastblog geschreven door Ria de Groot

LHTBI trouwceremonie

Er wordt mij vaak gevraagd of ik er bezwaar tegen heb om twee mensen van hetzelfde geslacht in de echt te verbinden.

Natuurlijk heb ik dat niet. De liefde tussen twee mensen wordt nu eenmaal niet bepaald door het geslacht! Liefde is universeel! Het gaat om de persoon, dáár val je op, dáár word je verliefd op, daarmee wil je een mooie toekomst opbouwen.

Wat is nu mooier, meer bijzonder, meer speciaal, dan het jawoord te horen uitspreken tijdens een huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie door twee verliefde ménsen, ongeacht geslacht. Het maakt mij alleen maar blij. Ik blijf geloven in de liefde.

Dus… LHTBI mannen en vrouwen, ga het doen! Ga op je knieën voor de persoon, vent of vrouw waarop je tot ver over je oren verliefd bent en stel de vraag ‘Wil je met me trouwen?’ Dan krijg je zeker een luid en duidelijk ‘JA’ als antwoord! 

Ik heb meerdere stellen van hetzelfde geslacht ‘in de echt mogen verbinden’. Mét liefde, vanuit liefde. 

LHBTI-homohuwelijk-gelijk-geslacht

Een bijzondere ‘Regenboog’ Registratie

Zo had ik eens een verzoek gekregen van vier vrienden.

Die vier vormden samen ook weer twee stellen. Beide stellen wilden een partnerschapsregistratie aangaan, gezamenlijk, tijdens een en dezelfde plechtigheid. Ze kozen specifiek om elkaars getuigen te zijn.

Best bijzonder, twee verliefde stellen binnen één vriendschap.

Vier vrienden, een (h)echte vriendschap, het voelde goed. Zo goed, dat ze besloten om samen een gedurfd project aan te gaan, zo vertelden ze mij over hun ‘liefdesgeschiedenis’ voorafgaand aan de plechtigheid. 

Ze kochten met z’n vieren een monumentaal huis, in een provinciestad ergens in Nederland. Samen verbouwen, samen er een mooi passend liefdesnest van maken, met het volste vertrouwen in een toekomst. Twee stellen, met elkaar in één huis.

Tijdens die verbouwing gebeurde er iets onverwachts. De partner van het ene stel werd verliefd op de wederhelft van het andere koppel. Als goede vrienden zijnde, werd dat onvermijdelijke gevoel geaccepteerd. En zo verschenen er maanden later twee verliefde stellen vóór mij in het Gemeentehuis, die met een volmondig ‘Ja’ hun partnerschapsregistratie officieel bevestigden.

Het was een uiterst intieme plechtigheid. Ik voelde hun liefde, naar elkaar, voor elkaar. Maar ook het wederzijds respect.

Vier vrienden, twee verliefde stellen. Een oprechte liefde.

De vriendschap is gebleven, dat werd nog eens duidelijk, toen een van de stellen besloot om hun partnerschapsregistratie officieel om te zetten in een huwelijk. Speciaal hadden ze mij gevraagd de ceremonie te leiden. De beide heren van het andere koppel waren, als vanzelfsprekend, ook aanwezig. Het werd een onvergetelijke plechtigheid in de besloten omgeving van een sfeervol hotel.

Ten overstaan van familie, vrienden én het bevriende koppel, gaven ze, vol overgave, elkaar opnieuw het jawoord. 

LHBTI-homohuwelijk-gelijk-geslacht

Liefde is universeel

Het bewijs? Liefde is universeel, maar zó mooi!

Wil je jouw liefde voor je partner op een bijzondere wijze bevestigen? Neem contact op met mij. Samen zorgen we voor een onvergetelijke ceremonie. 

Ria de Groot

Voor ‘unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Heb je trouwplannen? En wil je een verrassende ceremonie? Daar kan ik voor zorgen, met ‘Love’!

Neem gewoon contact op met mij, samen komen we er vast en zeker welk uit.

Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!