Gastblog geschreven door Ria de Groot

Ze hadden het allemaal tevoren bedacht en perfect geregeld. Als we gaan trouwen, dan in Spanje! ‘We reizen nogal veel én graag, vooral naar Spanje. We kwamen zomaar in deze regio en waren eigenlijk ook meteen verliefd’. Tja en als je dan in het buitenland trouwt, dan meteen ook maar álles uit de kast. Dat hadden ze gedaan, mijn leuke, zo bescheiden bruidspaar, die ik afgelopen zomer écht in de echt mocht verbinden. In Spanje, in een voor mij toen nog onbekend dorpje aan de Spaanse kust, ergens tussen Valencia en Barcelona. Zoals gezegd: ze hadden het tot in de puntjes georganiseerd; mét liefde vóór hun liefde.


Midden in de winter én de Corona-epidemie, was ik bij ze op bezoek en hebben we met z’n drietjes alles besproken. Hebben ze mij al hun leuke, specifieke plannen verteld. Toonden ze mij de foto’s van het landhuis waar ze zouden verblijven voor en na de trouwdag en van die zo bijzondere trouwlocatie. Een prachtig plekje, gelegen in een park, pal boven het strand en de zee. Werkelijk een sprookjeslocatie. Hoe hadden ze die weten te vinden?! Daar zouden ze elkaar het jawoord geven, dáár zouden ze hun huwelijksgeloften uitspreken, de ringen uitwisselen, daar stond ik, om hun ceremonie te leiden met het strand en de zee op de achtergrond.

Het feestelijk vervolg van de dag zou worden gevierd in een door het paar afgehuurd landhuis ergens midden in het land, een aantal kilometers verwijderd van de trouwlocatie aan de kust. Vandaaruit ging ook het hele gezelschap per touringcar naar de trouwlocatie en weer terug; het voelde als een schoolreis, maar dan wel met een heel bijzonder gezelschap en ik was erbij. Vergezeld door een aantal bruidsmeisjes en opgewacht door de bruiloftsgasten, verscheen ze, die prachtige bruid, opgewacht door haar over-verliefde bruidegom.

De toegestroomde toeristen genoten van dat sprookje dat zich zomaar onverwacht voor hun neus afspeelde. De prachtige omgeving, het uitzicht op strand en zee, de zon die uitbundig scheen, alles klopte. De liefde werd écht gevierd. Hun huwelijksgeloften lazen ze niet af van een papiertje, nee, die kwamen regelrecht vanuit hun hart.

Als dát geen liefde is. Ik voelde mij meer dan vereerd dat ik die mocht bevestigen. Felicidades recién casados, Lo hice con amor! (Gefeliciteerd bruidspaar, ik heb het met liefde gedaan!)

Ook een sprookjesachtige huwelijksceremonie? Ik ben er voor jullie!

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Zuid-Holland

Ria de Groot

475
WhatsApp WhatsApp Irene!