Gastblog geschreven door Ria de Groot

Je kunt wel over liefde praten
Maar aan de kern kom je dan nog niet toe
Want liefde is niet: doen of laten
’t is geen verklaring van ’t waarom en hoe
Liefde is niet enkel geven
Al doet ze dat ook nog zo graag en veel
Het is niet enkel iets beleven
Van een twee-eenheid, van een nieuw geheel
Ze wil geen moeilijkheid ontlopen
Maar vecht zich dapper door verdriet en pijn
Ze blijft geloven, ze blijft hopen
Ze is de enige manier van zijn…

Hoe mooi en toepasselijk is deze tekst.

Niet zomaar toevallig, stuitte ik op dit gedichtje, uit mijn ‘trouwtoespraken’-archief over dat zo mooie begrip: de liefde.

Liefde ís en blijft toch de enige manier van zijn! En zo is het, lieve aanstaande bruidsparen! Het heeft jullie er in ieder geval toe doen besluiten om deze site van www.alletrouwambtenaren.nl te raadplegen op zoek naar een leuke, gepassioneerde trouwambtenaar. Om júllie ‘enige manier van zijn’ officieel te maken! Een bijzondere huwelijksdag met een onvergetelijke ceremonie? Dan kom je vanzelf bij mij terecht.

‘Making unforgettable memories’. Ik heb er heel veel gemaakt en maak ze nog steeds, zeker weten!

Maar hoe jammer is het dat er, een totaal andere ‘manier van zijn’ onder ons verscheen. Eentje die nogal actief op onze aardkloot rondwaart. En totaal niets met de liefde te maken heeft, integendeel! Want het Covid-virus, die onberekenbare en vooral onvoorspelbare ziektemaker is een spelbreker in de breedste zin van het woord. Heeft ervoor heeft gezorgd dat we niet zomaar bij elkaar kunnen zijn. Om het leven te vieren, de liefde te vieren, nog niet eens om lekker even ongenuanceerd te kunnen knuffelen! Laat staan een overgetelijke huwelijksceremonie te houden. Het is nu bijna niet meer voor te stellen dat een bruidspaar niet méér dan 20 mensen mag uitnodigen.  Hoe moeilijk is het om dan een keuze te maken wie er wel en niet kan en mag komen om, gezeten op sierlijk versierde stoeltjes aandachtig te kunnen luisteren naar een mooie toespraak tijdens je onvergetelijke huwelijksceremonie!

Zelfs niet als het buiten is. Al die zo mooie trouwlocaties overal in ons land – en zelfs daarbuiten – wachten smachtend op oververliefde aanstaande bruidspaartjes. Om ze verwelkomen, ze te ‘omarmen’ en ze te laten onderdompelen in stralend liefdesgeluk vóór, tijdens en ná het uitspreken van hun trouwbeloftes.

Je zou maar plannen hebben gemaakt. Alles geregeld, tot in de puntjes. Vanaf dat mooie aanzoek tot en met het bestellen van die bruidstaart in 4 etages. En dan die boodschap: ‘in verband met Corona’……. Ik hoef het nog niet extra toe te lichten. Het is b a l e n. Triest genoeg trof het zoveel aanstaande bruidspaartjes.

Maar nu is het 2021…

Zou Corona echt gaan verdwijnen? Zouden we weer echt plannen kunnen gaan maken? Uiteindelijk wel hoor! Ik blijf positief en wil jullie – aanstaande bruidsparen – vooral meegeven dat het goed gaat komen, zeker weten. We zullen niet eeuwig in deze bizarre tijd-met-restricties blijven.

De liefde weer vieren! Officieel maken, overgetelijke herinneringen creëren. Gaan we mét elkaar doen.

Dus voor mijn 2020-bruidsparen: plan die nieuwe datum, begin gewoon weer opnieuw met regelen. Ik ben er voor jullie!

Voor de ‘nieuwelingen’: doe dat aanzoek, ga lekker op het internet rondstruinen naar leuke, mooie, lieve trouwlocaties. Check de site www.alletrouwambtenaren.nl op zoek naar een leuke, lekker spontane, empathische trouwambtenaar. Dan kom je vanzelf bij mij. Gaan we mét elkaar voor die unforgettable memories, júllie onvergetelijke herinneringen.

Ik begon ermee en sluit ermee af. ‘Liefde…het is en blijft de énige manier van zijn’. Vier die liefde!

Al enthousiast geworden? Kriebels in de buik? Ik ben benieuwd!

Ria de Groot

Voor ‘unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Heb je trouwplannen? En wil je een verrassende ceremonie? Daar kan ik voor zorgen, met ‘Love’!

Neem gewoon contact op met mij, samen komen we er vast en zeker welk uit.

Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!