Het was écht weer zó bijzonder! De huwelijksceremonie van dat evenzo bijzondere bruidspaar, die ik recentelijk, op een méér dan bijzondere locatie, heb getrouwd!
Zomaar, midden in de natuur, relaxed zittend onder een enorme eikenboom, gaven zij elkaar het Ja-woord…en lieten zij hun hart spreken tijdens de huwelijksgeloften, die zij elkaar deden. Gewoon aflezend van een volgekrabbeld blaadje… mét tranen, vreugdetranen vanzelfsprekend, maar recht en oprecht uit hun beider, verliefde hart.

De titel van dit blog is de ultieme bewoording van wat het was: méér dan bijzonder.

Iedere keer verbaas ik me weer, als ik voor een bruidspaar sta. Over de plek, de locatie, die zij hebben uitgekozen om hun liefde ‘officieel’ te maken. Ook deze keer weer. Het kan gaan van een mooi historisch kasteel, een drukbezocht strand of een supersjiek landhuis. Gewoon in Nederland, of ver daarbuiten, zoals bijvoorbeeld op een landgoed in Zuid Italië of op een plek pal boven de zee, aan een van de Costa’s in Spanje. Ik heb het allemaal meegemaakt. Zelfs de eigen achtertuin wordt tegenwoordig gekozen. Hoe leuk is dat!

Nu was het een verstild plekje, midden in de natuur. Gewoon, in ons eigen Nederland.
Dit bruidspaar had gekozen voor een locatie, ergens aan de rand van een klein dorpje in de drukke randstad.

ria-de-groot-bijzonder

De tijd had daar stilgestaan. Prachtige natuur, de trouwplek onder de bomen, omringd door vele kleurrijke bloemen en statige bomen. Met een kleine glazen kas ernaast gelegen, waar gegeten en gefeest kon worden. En die kon dienen voor een eventueel plan B – voor als het regent. Dat was die dag niet nodig. De zon liet zich van haar beste kant zien en gaf een bijzondere verlichting door de bomen. Daar stond ik, met het bruidspaar voor mij, zittend onder die dikke boom en verder omringd door een klein, intiem gezelschap van familie en ‘dichtbij-vrienden’, dat aandachtig en geboeid luisterde naar mijn toespraak en genoot van de verliefde blikken van het bruidspaar.

Alles paste! De bruid leek zomaar uit een andere tijd gestapt, met een bloemenkrans om haar lange haren en een vers uit de tuin geplukt bruidsboeket. De bruidegom, onwennig in blauw pak, met basketbalgympen in de kleur van zijn strik, mooi contrasterend met zijn outfit. Zo lief, zo bijzonder!

Enthousiast kwam zij hem tegemoet, begeleid door een passende, voor hen zo betekenisvolle song. ‘Love is ‘in the air’. Wás het hoor. De liefde hing in de lucht. Ze waren er tijdens de hele ceremonie écht bij, hingen aan mijn lippen en gaven elkaar luid en duidelijk het Ja-woord!

ria-de-groot-bijzonder

Zij zelfs nog vóór ik haar de volledige ’wat is daarop jouw antwoord’ vraag had gesteld!
Een onvergetelijke huwelijksceremonie, dat was het. ‘Meer dan bijzonder’….

ria-de-groot-bijzonder

‘Ik grossier in de liefde’, zeg ik altijd tegen mijn vrienden en kennissen. Ze kunnen mij hier enorm om benijden. Ik ben dankbaar voor al die mooie ‘onvergetelijke momenten’, die ik dankzij mijn bruidspaartjes mag meemaken en mag delen met hen.

Hebben jullie ook plannen voor een onvergetelijke huwelijksceremonie? Neem contact op met mij, ik zal er alles aan doen om jullie een ‘meer dan bijzondere’ trouwdag te bezorgen!

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Blog geschreven door Ria de Groot

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP

 

WhatsApp WhatsApp Irene!