Gastblog geschreven door Ria de Groot

Omdat de huwelijksceremonie zou plaatsvinden op een van de romantische plekjes van een Utrechts landgoed, had mijn bruidspaar gekozen voor een bijzonder vervoer vanaf het hoofdgebouw náár dat mooie plekje onder de bomen. Zijzelf en de gasten zouden met een speciaal treintje over het landgoed reizen, naar daar waar het allemaal zou gebeuren. Dat bracht mij op het idee om de ceremonie aan dat gegeven te koppelen.

Een treinreis(je) naar het onbekende, naar hun jawoord, naar hun officiële toekomst samen. Hoe romantisch wil je het hebben.

treinreis

Maar het weer gooide roet in dit romantische eten. Dreigende wolken en regenbuien verstoorden het mooie initiatief; de ceremonie moest binnen plaatsvinden. Geen treintje en treinrit. Op zich geen probleem, want dat thema, ‘de treinreis naar het onbekende’ bleef vanzelfsprekend van toepassing op hun liefdesverhaal.

buiten-trouwen

Tijdens een onvergetelijke (figuurlijke) treinreis heb ik de gasten weten mee te nemen langs alle stations van het leven van het bruidspaar. Met als uiteindelijk eindstation hun Ja-woord!

Háár reis begon in het verre Indonesië, waar zij als dochter van een vastberaden vader alle mogelijkheden kreeg om te studeren. Zo belandde zij via diverse tussenstations in binnen- en buitenland, in Nederland, waar zij zich als wetenschapper nu bezighoudt met innovatie op het gebied van voeding.  

Zíjn treinreis begon dichter bij huis, gewoon in Nederland. Ook hij deed diverse interessante tussenstations aan. In zijn vroege jeugd was hij al meer dan geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit en zocht hij naar wetenschappelijke achtergronden. Ook hij belandde uiteindelijk als wetenschapper in de voedselindustrie.  En dáár werden hun treinen gekoppeld! En vanaf dat moment reisden zij samen. Een prachtige, lieve, maar ook interessante reis. Want twee achtergronden, twee culturen. Om die te ontdekken, van elkaar, over elkaar. Hoe mooi en lief wordt dan zo ‘gezamenlijke’ reis! Soms is het gewoon zo. Dan hoef je geen bevestiging te krijgen. Dan spreken je verstand én je hart gewoon dezelfde taal en ga je ‘op reis’ naar eenzelfde doel: Samen! 

Ik kon er veel over vertellen tijdens de plechtigheid, over die treinreis. 

Katheder-Ria

Iedere aanwezige gast vormde een kenmerkend onderdeel van de vele aspecten van die zo bijzondere treinreis van zowel bruid als bruidegom. Omdat de familie van de bruid er niet fysiek bij kon zijn, was er op een bescheiden plekje in de trouwzaal apparatuur opgesteld, die er voor zorgde dat alles via een Livestream in het verre Indonesië kon worden gevolgd. Zo waren zij er ook bij! ‘Ver weg’ is dan opeens gewoon ‘dichtbij’.

Hun ja-woord én de trouwgeloften waren meer dan alleen woorden.

‘Love is just a word, untill someone gives a meaning to it’. 

De treinrit van die dag zat erop, maar hun treinréis gaat nog zeker door!

Hoe mooi kan toch de liefde zijn, niet te voorspellen van waar, niet te voorspellen wanneer. Het overkomt je gewoon! 

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

trouwlocatie-De-Mof-Leusden

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Wil je samen met mij ook zo’n onvergetelijke (trein)reis maken op je huwelijksdag? Neem gewoon contact op, dan gaan we samen plannen maken.

TOP

bruiloft-romantisch-prieel

WhatsApp WhatsApp Irene!