Gastblog geschreven door Mathieu Bosch

Voor het grote verhaal teken ik als Babs natuurlijk zelf. Maar hoe ver kan ik gaan? Weet ik hoe lief de bruid als zus is, of wat voor een loyale ‘bro’ de bruidegom is? Of misschien wel wat voor vader en moeder het bruidspaar zijn? Nee. En wat het bruidspaar daar zelf van vindt is in dit geval even niet zo interessant. Ja, een ceremonie maak ik graag op maat en de klant is koning, maar een verrassing is vaak de kers op de taart en daarvoor moet je soms even wat ruimte laten. En ja dat is nodig. Want wat is er dan mooier dan wanneer een broer, zus of beste vriend dat ter harte neemt en zijn of haar liefdevolle relatie met het bruidspaar deelt met het publiek? Vaak hoor ik ‘Maar bij ons zijn het niet zo’n sprekers’. Mijn ervaring is anders. Vaak zijn ze vereerd en zelfs nog vaker oprecht teleurgesteld wanneer ze niet worden gevraagd of erger; ‘overgeslagen’, gepasseerd of gewoon vergeten.

En nee, ik vraag geen sprekers bij de ceremonie omdat ik dan zelf minder hoef te doen. Het gaat me puur om de echtheid. Omdat ik al zo vaak heb gezien wat er kan gebeuren. De Maxima-traan. De ontroering als iemand zegt: ‘Ik hou van je, wat gun ik jullie dit geluk toch, wat zijn jullie een mooi stel en wat is het mooi om te zien dat jullie elkaar elke dag opnieuw mooier, sterker en beter maken. Ik ben een groot voorstander van een luchtige ceremonie. Met humor waar het kan, maar een lach én een traan blijft het allermooiste. Juist de traan, de snik, de brok in de keel, de ontroering, dat zorgt voor het onvergetelijke waar we allemaal naar op zoek zijn bij de trouwdag.

sprekers-trouwceremonie-Mathieu

Dus, durf je een beetje emotie aan? Wil je meer dan het verhaal van de Babs wat jullie hem of haar zelf verteld hebben? Maak je huwelijksceremonie dan persoonlijk en vooral oprecht door een deel van jullie liefdesverhaal ook door je dierbaren te laten vertellen. Dat zorgt voor evenwicht. En voor de wat mindere of onzekere schrijvers: ik help iedereen graag op weg. Moeders die graag hun kind toespreken, tot kinderen die graag een verhaaltje over hun ouders willen voorlezen. Alles kan. Je zult verstelt staan van wat het met je doet. Sprekers, dierbaren die voelen en weten dat een ceremonie ergens voor is: om je laten zien en voelen dat er liefde is. Dat de familieband of vriendschap echt en waardevol is. Het kan, doet het dan ook!

Meer over trouwambtenaar Mathieu Bosch

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!