Een sprookje! Ja, het was werkelijk een sprookje en ook werkelijk in een écht paleis. Een prachtig paar, die voor hun huwelijksceremonie als locatie had gekozen voor Het Paleis. En mij had gevraagd hun huwelijk te leiden in deze heel bijzondere trouwlocatie, aan de rand van een bekende stad vlak bij Rotterdam.

Een sprookje, tot in de puntjes voorbereid en geregisseerd.

bruiloft-Paleis-Ria

Het Paleis

‘Het Paleis, een unieke locatie voor uw bruiloft’ zo is te lezen op de website van deze, zo uit ‘Duizend-en-een-Nacht’ te zijn gekomen sfeervolle locatie.
Dat gold ook zeker voor mijn bruidspaar trouwens! Twee prachtige jonge mensen van Surinaams-Hindoestaanse afkomst, bescheiden en prettig in omgang.

Allereerst was hun liefde op Hindoestaans traditionele wijze bevestigd. Een reeks van feestelijkheden, tijdens een aantal dagen, compleet met alle, zo bij hun afkomst gebruikelijke, kenmerken. Een prachtige, evenzo traditioneel geklede bruid en haar charmante bruidegom, omringd door de vele familieleden. Een warme kring van lieve mensen.
Eerst dus dat traditionele ‘Hindoestaanse’ huwelijk, zoals dat nu eenmaal bij hen hoort. Maar nu, aan mij de eer, om op traditioneel ‘Hollandse’ wijze hun liefde voor elkaar officieel te bevestigen en vast te leggen. Ik kwam terecht in een onwerkelijke wereld.

Duizend-en-een-nacht

Duizend-en-een-nacht, in Het Paleis! Een paleiswaardige trap, bekleed met een dikke pluche rode loper, een prachtig ingerichte zaal, met rijk gedekte tafels, met blinkend bestek en uitbundige boeketten. Alles goudkleurig.

Paleis-Ria

Een orkest bescheiden opgesteld achter het bijzondere huwelijksbankje, waarnaast mijn katheder. Als een heus ‘prinselijk paar’ daalden zij de grote trap af, over de rode loper, op weg naar het ‘huwelijksbankje’. Opgewacht door de, één voor één, exotisch geklede bruiloftsgasten. Een groot gezelschap, veelal familieleden, maar evenzo veel vrienden.

trouwbankje
Een memorabele ceremonie, waaruit zoveel liefde sprak. Alles paste, vooral ook door de korte toespraken van twee, zo voor het bruidspaar belangrijke familieleden, tijdens de ceremonie.
En hoe groot ook het gezelschap van gasten, het was muisstil tijdens de plechtigheid. Je zou bijna zeggen: een ‘paleis waardige’ stilte. Hoe mooi en betekenisvol was hun huwelijksgelofte aan elkaar, luid en overtuigend uitgesproken. Hun Ja-woord klonk als muziek in ieders oor! De blik in hun ogen was veelzeggend.

Als trouwambtenaar werd ik ‘meegenomen’ in de warmte van die Hindoestaanse families en gebruiken! Ik was eigenlijk meer hun gast, dan de trouwambtenaar. En wat voelde dát goed!
Met de eerste dans van het kersverse paar, werd de feestavond geopend, die Het Paleis in een ‘feestpaleis’ transformeerde.

rode-loper-Paleis

Sprookjeshuwelijk

Een onvergetelijk sprookjeshuwelijk. Door de oprechte liefde van het prachtige bruidspaar. Daardoor juist zo echt en oprecht. In mijn persoonlijke ‘trouwambtenaren dossier’ heeft het een diepe indruk achtergelaten.

Ideeën en plannen voor een onvergetelijke huwelijksceremonie? Neem contact op met mij. Dan tover ik jullie sprookje om in een lieve werkelijkheid.

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Blog geschreven door Ria de Groot

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP

 

WhatsApp WhatsApp Irene!