Blog geschreven door Ria de Groot

Het was een verrassend leuke, onverwachte huwelijksceremonie.

Op een bijzondere locatie. En de reactie die het teweeg heeft gebracht bij de gasten – en trouwens het bruidspaar zelf ook – was ongekend.

Ik neem jullie even mee vanaf het begin. 

Tropical party

Vanwege de 50e verjaardag van de bruid was er een uitnodiging uitgegaan aan de gasten voor een ‘tropical party’, in de voetbalkantine van de club waar de bruidegom al jaren een balletje trapt. Een verjaardagsparty dus.

‘Het zou leuk zijn als jullie in een tropische outfit komen’ stond er op de uitnodiging, in tropische letters geschreven, omringd door flamingo’s en gekleurde papagaaien. En daar hadden de gasten driftig gehoor aan gegeven. De een na de ander verscheen vrolijk uitgedost tropisch te zijn in de feestelijk ingerichte voetbalkantine. 

unieke-surprise-trouwceremonie-Ria

De perfecte dekmantel voor de plannen die het bruidspaar, samen met mij, had gesmeed! Het was tot in de puntjes bedacht, een prima ‘actieplan’. Niemand zou tevoren enige argwaan koesteren. Het zou gewoon een tropische verjaardag viering worden. Ik, ‘de trouwambtenaar’  werd geïntroduceerd door het paar, als ‘collega van’. Mezelf ook, net als het bruidspaar, ‘tropisch’ gekleed, gewoon als gast ongedwongen hier en daar voorstellend áls die ‘collega van’. 

Aanzoek

De avond verliep precies volgens plan. De bruid ‘opende’ het tropische feest. Nog tijdens haar korte toespraak, verscheen daar – geheel onverwacht – de bruidegom met een kussen, waarop hij vlak voor zijn aanstaande bruid op een knie ging en haar ‘DE VRAAG stelde, ten overstaan van alle hoogst verbaasde gasten. 

unieke-surprise-trouwceremonie-Ria

Haar antwoord was (verwacht) onverwacht: zij zou alleen JA zeggen en met hem trouwen op een tropisch eiland, met haar voeten in het zand. Daar verscheen de dochter van de bruid met een zandbak in de vorm van een schelp, gevuld met zand. Waarna de bruid, in de tropische sfeer van de avond, volmondig JA zei tegen haar lieve bruidegom, met haar blote voeten in de zandbak. 

Surprise!

En plotseling was IK ook niet meer de vermeende collega, maar gewoon, ‘de trouwambtenaar’, die ter plekke het paar ‘officieel’ in de echt zou gaan verbinden. De gasten kwamen niet alleen meer bij van verbazing, maar veranderden allemaal in overenthousiaste bruiloftsgasten. Het werd steeds leuker! En wat waren we met z’n drietjes goed op elkaar ingespeeld! De aanwezigen hingen aan mijn lippen toen ik de zo mooie liefdesgeschiedenis van het paar in mijn speech vertaalde! De losse, jolige sfeer kreeg een serieus karakter tijdens het officiële gedeelte. En hun Jawoord klonk als een klok, terwijl tijdens het tekenen, het aanwezige bandje toepasselijke tropisch, Hawaiiaanse muziek speelde. 

De liefde spatte er vanaf. Iedereen was behoorlijk onder de indruk. Niemand van de aanwezigen had tevoren kunnen bedenken dat die tropische Hawaii party zou uitmonden in de meest intieme, meest vrolijke, maar aan de andere kant super serieuze huwelijksceremonie. Vooral de mannen van het elftal van de bruidegom, uiteindelijk behoorlijk in de maling genomen door hun sterspeler, reageerden recht uit hun hart. 

unieke-surprise-trouwceremonie-Ria

Goed bewaard geheim

Wat hadden we ons geheim tot op het allerlaatst goed weten te bewaren! Zelfs de naaste familie wist van niets. 

Het werd nog een lange, leuke, maar vooral lieve, tropische avond. Met het bruidspaar als het stralende, tropische, middelpunt.  

Deze huwelijksvoltrekking wás weliswaar een uitzondering op een doorsnee ‘hoe bevestigen we onze liefde’ ceremonie. Maar het kán! Als het maar past en niet té gek wordt. Het blijft per slot van rekening een serieuze zaak: trouwen. 

Maar leuk genoeg om er een onvergetelijke ceremonie van te maken, waaraan je nog jaren met heel veel plezier en een goed gevoel zal terugdenken.

Wil je ook een onvergetelijke huwelijksceremonie? En heb je leuke en verrassende ideeën? Neem gerust contact op met mij: ik kan verrassend serieus, maar onverwacht verrassend zijn! 

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP

 

WhatsApp WhatsApp Irene!