Ben je op zoek naar een trouwambtenaar of ceremoniespreker in de gemeente Terneuzen omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Terneuzen is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Dordrecht?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Dordrecht?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Dordrecht?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Dordrecht
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Dordrecht)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Dordrecht
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Terneuzen

Tussendoortje: een ceremoniespreker in Terneuzen

Wellicht raak je in de war door de termen ceremoniespreker en trouwambtenaar (en ceremoniemeester). We leggen ze graag uit, zodat je weet wie je precies inhuurt voor wat 🙂 Een ceremoniespreker is immers iets anders dan een BABS, of kan dat in elk geval zijn. Een zelfstandige trouwambtenaar is vrijwel altijd ook de ceremoniespreker, hoewel hij of zij ook anderen tijdens de ceremonie aan het woord kan laten. Denk bijvoorbeeld aan de ouders van het bruidspaar of de getuigen of een gezamelijke vriend(in). Maar daarnaast is de trouwambtenaar ook officieel bij machte om het huwelijk te sluiten. Een ceremoniespreker zal ook de gehele ceremonie voor zijn of haar rekening houden (wederom met ruimte voor andere personen om ook te spreken), maar heeft niet de bevoegdheid om een officieel huwelijk te sluiten en zal dit stukje dus moeten overlaten aan een officiële zelfstandig trouwambtenaar of een trouwambtenaar van de gemeente (tenzij het bruidspaar al eerder officieel op het stadhuis zijn getrouwd). De ceremoniemeester ten slotte, is meer een 'regelneef' of 'regeltante', zoals een weddingplanner dat ook doet. Hoewel de ceremoniemeester ook een groter gedeelte van de ceremonie voor zijn of haar rekening kan nemen bestaat de rol van de ceremoniemeester er vaak uit om de ceremonie te openen en af te sluiten, praktische zaken met de gasten te delen ("gelieve na de ceremonie geen rij te vormen, het bruidspaar komt vanzelf bij u langs", etc) en contact te hebben met de verschillende leveranciers rond de ceremonie (denk aan de bar, artiesten of muzikanten, fotograaf of videograaf, locatiemanager, etc.)

 

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Terneuzen worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Terneuzen te komen:

 • Standaard: via de gemeente Terneuzen een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Terneuzen. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Terneuzen

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Terneuzen is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Terneuzen

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren en ceremoniesprekers die in de regio Terneuzen woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Zeeland kan je in dit artikel vinden.

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Terneuzen? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Terneuzen in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Terneuzen verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Terneuzen te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Terneuzen en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Terneuzen benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Terneuzen

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen (de gemeente Terneuzen lijkt dat niet te doen):

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Normaal gesproken wordt het huwelijk voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Maar het is ook mogelijk het huwelijk te laten voltrekken door iemand die u zelf kiest. Bijvoorbeeld familie of vrienden. Hier zijn extra kosten aan verbonden, omdat deze persoon hiervoor beëdigd moet worden.

 • De kosten voor de beëdiging voor een BABS voor 1 dag in Terneuzen bedragen € 242,-

De gemeente Terneuzen zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar iets duurder is dan het jaar er voor. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

Bron.

6. Reguliere trouwambtenaren in Terneuzen

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Na het reserveren van een trouwlocatie heeft u nog voldoende tijd om na te denken wat uw wensen voor de plechtigheid zelf zijn.

Trouwen doet u natuurlijk met de partner van uw keuze! Maar op uw trouwdag heeft u met nog meer mensen te maken. Mensen die ook helpen om er een mooie dag van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de trouwambtenaar. De gemeente Terneuzen kent er 8. Allemaal geven zij naast het officiële gedeelte persoonlijk invulling aan het ambtelijk deel van de bruiloft. Hoe ze dat doen verschilt per persoon. De keuze voor een trouwambtenaar die uw ceremonie gaat voltrekken is belangrijk. Hier stellen de reguliere trouwambtenaren uit Terneuzen zich aan u voor.

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Terneuzen?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Terneuzen. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Terneuzen. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Terneuzen:

Dinsdagmorgen kunt u om 9.00 uur en 9.45 uur, gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het stadhuis van Terneuzen. Bij de ceremonie is geen toespraak, maar alleen de standaard formaliteiten. Voor de ceremonie wijst de gemeente een ambtenaar toe. Muziek is niet toegestaan. De ceremonie duurt ongeveer 5 minuten. Bron.

Kosten trouwen stadhuis Terneuzen, Industrieel Museum Zeeland en voormalig stadhuis Axel

De trouwzaal in het stadhuis van Terneuzen, Oostelijk Bolwerk 4. De trouwzaal bevindt zich op de eerste etage van het stadhuis. Er is een lift aanwezig. De trouwzaal beschikt over 65 zitplaatsen. De trouwzaal van het Industrieel Museum Zeeland (IMZ) te Sas van Gent, Westkade 114.
De trouwzaal bevindt zich op de eerste etage van het museum. Er is een lift aanwezig. De trouwzaal beschikt over 65 zitplaatsen. De trouwzaal in het voormalig stadhuis van Axel, Markt 1. De trouwzaal bevindt zich op de tweede etage van het stadhuis. Er is een lift aanwezig. De trouwzaal beschikt over 50 zitplaatsen.

 • Woensdag, donderdag of vrijdag: € 417
 • Zaterdag: € 936

Kosten trouwen molen in Axel

De molen in Axel, Molenstraat 72. Trouwlocatie is op begane grond. In de molen zijn 30 zitplaatsen aanwezig.

 • Werkdagen: € 836
 • Zaterdag: € 1832

Kosten overige trouwlocaties Terneuzen

 • Werkdagen: € 836
 • Zaterdag: € 1873

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen Terneuzen. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!