Tussen al die leuke en lieve huwelijken die mag ik sluiten, bevindt zich steeds weer een echt ‘pareltje’. Een bruidspaar, dat zo maar uit een sprookjesboek de werkelijkheid is binnengelopen. Zo lijkt dat af en toe.

Een superwarme dag was het, aan een van die prachtige locaties aan de Rotterdamse plas, toen ze, geheel volgens plan, kwamen aanvaren in een bootje, richting de kade, waar hun enthousiaste gasten ze uitbundig welkom heetten.

Rotterdam-huwelijksbootje-Lommerrijk

Een prachtig stel, hij beetje stoer, prachtig in het pak, geheel óp kleur’ aangepast aan zijn mooie bruid, die er smaakvol, lief maar vooral stralend uitzag. Samen vormden ze een prachtig paar! Afgestemd op kleur, samen één geheel. Dat dat belangrijk was die dag, bleek overduidelijk. Hij paste helemaal ‘op kleur’ bij de bruidsjurk van haar, in detail, van zijn stropdas tot aan zijn schoenen.

Trouwceremonie in kleur

Omdat het zeker was dat het echt warm zou zijn, op hun trouwdag, had ik op voorhand via Whatsapp, overlegd met het paar, hoe zij wensten, dat IK zou ‘verschijnen’ op hun ceremonie. Of in toga, officieel, traditioneel. Of in een eigen, vanzelfsprekend ‘gepaste en passende’ outfit. De bruidegom, had zich kennelijk daarover de meeste zorgen gemaakt. Ook ik moest gewoon passen in het geheel, dat was de missie! Dus was zijn antwoord: alles is goed hoor, als het maar ‘in kleur’ is. Waarbij ik een kleurenstaal als voorbeeld meegestuurd kreeg in het antwoord. Vanzelfsprekend wás ik tijdens de ceremonie ‘geheel in kleur!’ Vormden zij het bruidspaar prachtig kleurrijk geheel en waren de gasten als zodanig gepast gekleed.

Kleurrijke liefde

Kleurrijk was ook het verhaal van hun liefde, hoe zij elkaar hadden leren kennen en hoe hun leven eruitzag: verrassend, druk, maar vooral, vol liefde.
Hoe twee mensen dan toch een zo mooie match vormen. Bij dit paar was het duidelijk een mixed match. De bruid toonde dan misschien tenger en klein, ten opzichte van hem, maar het was beslist een power girl. Fanatiek hockeyster en bevlogen lerares op een basisschool. De bruidegom was het tegenovergestelde van tenger. Een grote, stoere vent, met een superklein, overbezorgd hart, dat niet alleen heftig klopte voor zijn mooie bruid, maar voor al de lieve mensen om hem heen. Ook hij een meer dan bevlogen leraar, van groep acht van een basisschool. Diezelfde bruidegom die het zijn meisje er iedere dag weer laat weten, al zolang hij haar kent: Ik houd van je, had ik dat al gezegd?

Wauw, dat is pas liefde toch?!

Rotterdam-trouwzaal-Lommerrijk

Kleurrijke trouwceremonie

Ze hingen aan mijn lippen, tijdens die hele, warme, kleurrijke ceremonie. En hun jawoord klonk als een klok, de bruidskus daarna was aandoenlijk lief.
Voor zo’n paar trek ik, als hun trouwambtenaar, gráág mijn meest kleurrijke outfit aan. En het paste, echt! We vormden, met elkaar, één kleurrijk geheel.
Zoals gezegd, dit was weer zo’n pareltje van een huwelijksceremonie.

Kleuren zijn er in vele schakeringen. De liefde is dat ook.

Benieuwd of ik jullie ceremonie ook kan inkleuren? Neem contact op, dan gaan we samen aan de slag. Wordt vast heel onvergetelijk.

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Blog geschreven door Ria de Groot

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!