Ze hadden de trouwmaand specifiek gekozen. “Die donkere januarimaand kan wel een opkikkertje gebruiken, daarom kiezen wij ervoor om onze liefde juist in díe maand officieel te bevestigen”. Dus daarom, dat ‘lichtste lichtpuntje’. Juiste benaming voor een bijzondere huwelijksvoltrekking van een evenzo bijzonder paar! Op een mooi landgoed, midden in de bossen van Bunnik, gaven zij elkaar het jawoord, halverwege januari, de eerste maand van het jaar. Het perfecte plaatje vormden ze, die twee, tot over hun oren verliefde, mooie, mannen. Dicht naast elkaar op die speciale trouwzetels zaten ze. En o, wat waren ze zenuwachtig, maar o, wat heb ik ze een echt ‘onvergetelijke’ ceremonie bezorgd.
En wat hadden ze een lief gezelschap van familie en vrienden om zich heen. Het perfecte plaatje, in alle opzichten. Ik ervaar het altijd als zo bijzonder, als alles, écht alles, past. Als de puzzel compleet is, alle stukjes perfect in elkaar.

trouwen-in-januari-landgoed-bunnik

Lichtpuntje in januari

Die twee jonge, leuke, mannen dus. Zomaar elkaar gevonden, hoe en waar? Is niet relevant in hun verhaal. Het was meteen raak, dáár gaat het om. Even een drankje doen werd ‘een heleboel drankjes’, werd meteen heel snel wéér afspreken, werd een eerste etentje bij elkaar, werd daarna heel veel en heel vaak bij elkaar. En werd vooral gewoon leuk, lief, liefde! Tot uiteindelijk SAMEN, echt samen! En dat was ook overduidelijk, tijdens de sfeervolle ceremonie. De avond al gevallen, de lichtjes en de vuurkorven buiten, nog eens voor een extra lieve sfeer zorgend.
Een echt lichtpuntje dus. Mooi om die januarimaand mee te doorbreken. Ik kan het meer bruidspaartjes aanraden.

 

trouwen-in-januari
Fotograaf: Erik Laan

Blauw en goud

Ze hadden er heel goed over nagedacht, over hoe alles er rond de ceremonie uit zou zien, qua styling, qua thema. Blauw en Goud, dat waren de themakleuren. Alles moest passen, niet in de laatste plaats hun eigen outfit. Perfect op elkaar afgestemd, tot in de kleinste details. Ikzelf had met ze afgesproken om er, als hun trouwambtenaar, lekker in mee te gaan: m’n blauwe pak dus. En blauwe nagels als finishing touch. Blauw, de kleur die ze allebei heel mooi vinden. Zag ik ook terug in de inrichting van hun huis. De lichtblauwe bank, de mooie eetkamerstoeltjes in lichtblauw velours. Tot zelfs in de boekenkast. De boeken in overwegend blauw.

Al bij onze eerste kennismaking, kreeg ik de gelegenheid om met hen te proosten op hun zo mooie liefde, met een, bijna vanzelfsprekend dus, ‘blauwe’ alcoholvrije(!) cocktail. En die traditie zetten ze voort voor alle gasten, bij binnenkomst in de locatie. Iedereen een blauwe cocktail, geserveerd vanuit hun gouden hart, want dat hebben ze, alle twee. En dat klopt heftig en verliefd voor elkaar.

bruiloft-thema-cocktails

Huwelijksgeloften

Hun huwelijksgeloften waren oprecht, waren meer dan perfect. En het Ja-woord recht vanuit hun gouden hart. De liefde straalde er vanaf. De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon, het was gezegd, ze hadden het uitgesproken, aan elkaar.

‘Soon Husbands to be’ stond er op de uitnodiging – vanzelfsprekend in Blauw en Goud. Maar na de ceremonie liepen er twee trotse ‘Husbands’ de zaal uit. Uitbundig toegejuicht door hun bruiloftsgasten.

Trouwen in januari

Het was beslist het ‘lichtste lichtpuntje’ van die altijd toch een beetje sombere januarimaand.
Fijn, dat dit stel besloot om ook mijn trouwseizoen al zo vroeg te laten ingaan. Wat was het een mooie, onvergetelijke start. Bedankt lieve Timo en Arjan! Jullie blijven in mijn hart 😊

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Trouwambtenaar Ria de Groot

Dus, lieve aanstaande bruidspaartjes. Het hoeft niet altijd hoogzomer te zijn om jullie liefde officieel te bevestigen. Iedere dag van het jaar kan jullie ‘lichtste lichtpuntje’ zijn.
Onvergetelijke, warme herinneringen, daar gaat het om! En die kan ik jullie bezorgen, op welke dag van het jaar dan ook. Nieuwgierig? Kijk eens op mijn profiel! Dan hoor ik graag van jullie.

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!