De bruiloftsdag staat synoniem aan romantiek, liefde en plechtigheid, maar er is één ding dat vaak onderschat wordt: humor! Samen lachen is één van de belangrijkste dingen in een relatie en dus ook op de bruiloft! Bruidsparen zoeken dan ook vaak, en terecht, een Babs die een speech met humor kan brengen. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe je een verhaal op zo’n manier vertelt dat er gelachen kan worden. Niet met standaardmoppen uit een boekje maar humor op maat dat past bij het bruidspaar én de gasten.

Dat kan met een onverwachte openingszin. Om het ijs te breken en de spanning om te zetten in ontspanning. Dat kan met een kleurrijke rode draad in het verhaal. Dat begint met het proeven van de sfeer. Wat kan en wat niet. In gesprek met het bruidspaar zoek ik de humor. Met een lijst met vragen, maar vooral door goed te luisteren.

trouwen-met-humor

Ode aan de liefde mét humor

Een lach ontstaat vaak wanneer de gekke, onhandige en minder mooie eigenschappen benoemd worden, van het bruidspaar en van hun dierbaren. Zeker als de anekdotes herkenbaar zijn. Natuurlijk is heel belangrijk om de positieve en bewonderenswaardige dingen te vertellen. Uiteraard. Het bruidspaar en ook de gasten worden in het zonnetje gezet. Een goede trouwceremonie brengt een ware ode aan het bruidspaar en hun liefde, maar laat ook zien dat we allemaal mensen zijn. Met een leven waar ook weleens wat mis ging. Gebeurtenissen die het verdienen om samen nog eens om te lachen. Het leven met een knipoog.

Trouwceremonie met humor

Humor is ontzettend belangrijk in het leven. Een ceremonie op je trouwdag hoeft in mijn ogen dan ook niet saai en stijf te zijn. Je wilt niet dat je gasten na afloop denken ’Ik ben blij dat het er op zit’. Uiteraard zijn er ook serieuze momenten en daar sta ik zeker bij stil. Maar voor mij is een ceremonie bij voorkeur luchtig en mag en kan er uitbundig gelachen worden. Dat kan gaan over bijzondere gasten, vreemde hobby’s of gewoontes, maar ook over het bruidspaar zelf. De kennismaking, het aanzoek, de overeenkomsten, de verschillen, overal zit een lach als je goed luistert. Het belangrijkste is dat ik jullie verhaal vertel en dat jullie ook met een lach het jawoord kunnen geven!

Blog geschreven door Mathieu Bosch

Meer over trouwambtenaar Mathieu Bosch

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!