Het trouw-hoogseizoen 2023 loopt aardig op zijn einde. Want ja, tussen de maanden maart en oktober wordt er toch het meest getrouwd, met wellicht enkele uitschieters tijdens de feestelijke decembermaand. Een ‘winterhuwelijk’ is natuurlijk ook leuk en bijzonder!
Maar, worden er al weer nieuwe trouwplannen gesmeed, voor een lief en veelbelovend ‘trouwjaar’ 2024!
Ik ga graag nog even terug naar dat ‘hoogseizoen’, mijn hoogseizoen als BABS.

Onvergetelijke trouwceremonie

Want wow, wat heb ik mooie, onvergetelijke huwelijksceremonies mogen verzorgen, voor evenzo mooie bruidspaartjes. En wow, wat heb ik dat op de meest leuke, bijzondere, veraf en dichtbij locaties mogen doen. En nog eens wow, wat heb ik leuke fotografen en videografen ontmoet! Overal en ergens. ‘Onvergetelijke herinneringen’ genoeg gecreëerd.

Trouwen in het gemeentehuis

Het is tegenwoordig niet meer ‘We gaan trouwen in het Gemeentehuis daar en daar en wil jij ons trouwen, Ria?’ Nee hoor, bruidsparen kiezen de meest bijzondere, aparte, soms ondenkbare plekken om elkaar dat zo veel betekenende Ja-woord te geven.
Reden genoeg voor mij, om hier eens wat verder over uit te wijden.

Overal trouwen

Overal was ik, het afgelopen jaar. Op een prachtig zonnig zandstrand, aan de Spaanse kust, tot in de achtertuin van een superleuk bruidspaar, in een klein dorpje op de Zuid Hollandse eilanden. Dat wás me daar toch bijzonder! Intiem, met een klein gezelschap van familie, vrienden en de meest dichtbije collega’s van het paar. De tuin ingericht als trouwlocatie. Met z’n drietjes stonden we achter een van de bartafels, in de meest zonnige hoek ván die tuin. De gasten staand, zittend, sommigen ook steunend op een heus ingerichte tuin-trouw-bar, rondom ons! Als echte ‘regeltante’ had de bruid alles tot in de trouwpuntjes geregeld. Supergoed geregeld, dat vooral. Het was zo’n leuke, lieve ceremonie; ik voelde mij meer dan vereerd om juist dát bruidspaar in een ECHT-paar te transformeren. De food-truck áchter het schuurtje zorgde voor een passend ‘achtertuin dinertje’. Zoals gezegd: Wow, wat een bijzondere trouwlocatie.

trouwen-in-Den-Haag-Spaansche-Hof
trouwen-in-Amsterdam
trouwen-in-alphen-rijn

Trouwen in de kerk, in een kasteel of in een tuin

Maar er waren natuurlijk ook nog zo veel andere, evenzo bijzondere locaties waar ik het Ja-woord mocht vernemen. Zo stond ik, als een heuse vertegenwoordiger van de kerk, op een kansel, hoog boven de gasten, maar met het bruidspaar vlak voor mij. In een oudhollands kerkje, van een lief klein dorpje. Het leek alsof we, met elkaar, terug waren in de laat 19e eeuw.

trouwen-in-kerk

En ook hier had de bruid alles, maar dan ook echt alles, geregeld; tot in de kleinste bruidspuntjes. En als ik dan het gehele bruidsgezelschap in volledige aandacht krijg. Tja, dan kan ik ook die (trouw)opdracht met een goudvinkje afstrepen. En natuurlijk waren er ook dit jaar weer de kleine, romantische kasteeltjes her en der in het land, de verrassend moderne hotelzaaltjes ergens in een voor mij onbekend deel van Amsterdam. Een tot supermooie trouwlocatie omgebouwd tuincentrum in het hartje van Vlaanderen, veelal gekozen door de internationale paartjes, die mij hun jawoord in hun eigen taal gaven!

Dan noem ik nog even die kleine romantische theetuin, waar mijn bruidspaar, zittend op een bankje onder een eeuwenoude eik aan elkaar hun trouwgeloften aflegde. Superlief en evenzo bijzonder. Maar waar het uiteindelijk om gaat? Dat is de liefde! En als je die vanuit je hart uitspreekt, op welke locatie dan ook, dan past het, dan is het echt!

Ik heb er nog zoveel meer, mooie verhalen over mooie bruidspaartjes op de mooiste plekjes, in Nederland en ver daarbuiten. Volg gewoon mijn blogs of kijk maar eens op mijn pagina.

Misschien ben je dan geïnspireerd, krijg je zomaar een leuk idee voor je eigen huwelijksceremonie. Je kunt mij natuurlijk ook altijd benaderen , ik help jullie graag verder. ‘Trouw’-ideetjes genoeg! Samen maken we dan ‘onvergetelijke’ plannen voor jullie huwelijk. Waar dan ook!

Ria de Groot

‘for unforgettable memories’

Blog geschreven door Ria de Groot

Trouwambtenaar Ria de Groot

Hebben jullie ook plannen voor een bijzondere huwelijksceremonie, met verrassende hoogtepunten, op welke locatie dan ook. Het zal altijd JULLIE ceremonie zijn, dat is op zich al bijzonder genoeg! Bekijk mijn profiel. Samen maken we er echt iets onvergetelijks van!

TOP
WhatsApp WhatsApp Irene!