Het zijn niet altijd jong verliefden die de beslissing nemen om te gaan trouwen. Ook stellen, waarvan beiden, of een van de twee, een eerdere relatie achter de rug hebben, zijn meer dan blij een nieuwe liefde te hebben gevonden en willen die dan toch ook weer ‘officieel’ bezegeld zien. Ten overstaan van iedereen. Gewoon weer een mooie, onvergetelijke huwelijksceremonie. Ik heb die ‘bonusliefdes’ in mijn BABSen-loopbaan heel wat keertjes voor mij gehad.

En dan verbaas ik me er altijd weer over hoe zo’n nieuwe liefde wordt ervaren. Hoe de vonken er weer vanaf schieten. Hoe, tijdens de ceremonie de verliefde blikken over en weer gaan en klamme handjes stevig worden vastgehouden. Spanning en sensatie, ongeduld en hoge verwachtingen. Waarbij we dan ook niet moeten vergeten, dat, juist vanwége die eerdere relatie, het nieuwe kersverse bruidspaar ook nog eens omringd kan zijn door kinderen uit ieders eerdere (liefdes)leven. Tja, dan is het zeker spannend! Zo was er een onwijs sportief bruidspaar, beiden ‘in de herhaling’ zal ik maar zeggen, dat voor de tweede keer het bootje instapte. Los van elkaar beoefenden ze verschillende sporten, in een team of als individuele sporter. Alle twee daarin enorm fanatiek. In het dagelijks leven allebei ook nog eens behoorlijk ambitieus in hun werk.

Voeg daar dan nog eens de eigenschap ‘perfectionistisch’ bij en de lijfspreuk: ‘ík-ben-gewoon-beter-dan-jij’, dan heb je al gauw genoeg ingrediënten voor een passende toespraak. Ik was dus meer dan uitgedaagd. Twee mensen, midden in het leven staand, maar vooral alles halend uit dat leven. Opnieuw de liefde gevonden, in elkaar. Beiden begenadigd met een behoorlijke dosis, een overdosis, energie, die ze niet alleen toepasten in hun eigen leven en in hun sportbeoefening. Maar die ze ook gebruikten om anderen te helpen. Hoe mooi is dat! Ik besloot ze in het zonnetje te zetten, tijdens de huwelijksceremonie. Op een bijzondere wijze. Geen saaie toespraak af te steken over hoe mooi een ‘tweede liefde’ wel kan zijn, maar een lekker ontspannen, toch spannende speech te houden in de vorm van een wedstrijdverslag. Het werd een echte ‘Match of the day’.

In het kader van al hun bezigheden, dat altijd maar regelen, begeleiden, inzetten voor anderen, had ik dus mijn toespraak verpakt in een heuse wedstrijd, waarbij ik de opstelling had samengesteld en figuurlijk aan de zijlijn stond met mijn fluitje als er een ‘overtreding’ zou worden gemaakt. Het bruidspaar moest zich laten leiden en slechts mijn spelregels volgen! Ze waren meteen getriggerd en super-enthousiast. Een figuurlijk toernooitje werd het, tussen bruid en bruidegom. Met de bruiloftsgasten de ‘wedstrijd’ volgend als het publiek ‘langs de lijn’.

Voorselectie had natuurlijk allang plaatsgevonden, toen ik het aanstaande paar op voorhand had bezocht voor de kennismaking. Ik kende ‘mijn spelers’. Nu was het tijd voor de finale op het centercourt van de trouwlocatie. Hoe boeiend was het verloop van de wedstrijd! Het verschil in hun karakters, het geluk dat ze van en in elkaar hadden gevonden! Die nieuwe samenstelling, die mixed match, die een supermatch bleek te zijn.
Het weer ‘opnieuw’ aandurven, weer verliefd worden en vol vertrouwen een nieuwe toekomst aangaan, samen? Game, set en match. In tiebreak gelijk spel: 1-1. In mijn smeuïge verhaallijn heb ik het aanzoek van meneer de bruidegom nog wat aangedikt, zodat hij, tijdens deze zo bijzondere huwelijksvoltrekking daarmee even met 2-1 voor kwam te staan. Wat de uiteindelijke uitslag was? Vanzelfsprekend een gelijkspel! En de prijs?

Beiden spelers verdienden de hoofdprijs en kregen die ook, namelijk elkaar! Wat kun je in je leven nog MEER verdienen en krijgen. Zelfs al is het de tweede keer, dat je de liefde officieel bevestigt aan die ander, met het uitspreken van dat ene, zo belangrijke woordje van die slechts twee letters: Ja! Dit sportieve bruidspaar ging de uitdaging aan. Het werd een prachtige wedstrijd, er waren geen overtredingen. En het publiek? Ik heb zelden zo’n enthousiaste aanhang gezien in de trouwzaal. Het was een topwedstrijd! Power of Love tijdens deze match of the day.

“Cause I am your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I’m gonna do all that I can”

Zong Jennifer Rush tijdens het tekenen van hun huwelijksakte. Dit lied, deze tekst, het paste zo bij hen. Niet voor niets gekozen dus. De ‘Power of Love’…… het overstijgt iedere sportieve ambitie, maar geeft juist die kracht. I am your lady, you are my man. Lang leve de liefde.

Ook zin in een onvergetelijke huwelijksceremonie?
Neem contact op mij dan gaan we er samen een prachtige wedstrijd van maken!

Ria de Groot
For unforgettable memories

Gastblog geschreven door Ria de Groot

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Heb je trouwplannen? En wil je een verrassende ceremonie? Daar kan ik voor zorgen, met ‘Love’!

Neem gewoon contact op met mij, samen komen we er vast en zeker welk uit.

Ria de Groot

TOP

WhatsApp WhatsApp Irene!