Gastblog geschreven door Ria de Groot

Zijn woorden overbodig, als het om de liefde gaat? Een lieve blik, een lekkere knipoog, even een zachte aanraking over en weer, is toch voldoende om je liefde aan de ander kenbaar te maken! Dan hoef je het toch niet iedere keer uit te spreken, wat je voor de ander voelt, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Woorden doen echt zoveel meer. Ze dragen bij, ze maken het allemaal zoveel duidelijker, ze vullen aan, ze vertalen je gevoelens voor je liefje. Dat heeft mij, als ik terugdenk aan al de huwelijks- en partnerschapsceremonies, waarin ik geliefden elkaar de ‘belofte van trouw’ heb horen uitspreken, wel doen overtuigen.

‘It’s only words
And words are all I have,
to take your heart away’

Tekst uit een van de bekende nummers van de Bee Gees.
Woorden, words. Nu min of meer, de rode draad in mijn verhaal. Want in de perfecte uitvoering van de huwelijks- of partnerschapsceremonie is muziek mét een mooie betekenisvolle tekst een vast onderdeel. Allemaal kennen we wel een nummer met een belangrijke betekenis, waaraan je een mooie herinneringen hebt.

Nagenoeg alle aanstaande paartjes kiezen ervoor om tijdens hun ceremonie dat bepaalde nummer te laten horen. Dat kan zijn op het moment dat ze binnenkomen, samen na afloop van de ceremonie op weg naar de toekomst gaan, of, wanneer het superstil is tijdens het plechtige gedeelte en zij de huwelijksakte ondertekenen. Hún nummer, hún herinnering. Terug naar dát moment, hun moment. 

Dat ene liedje. Onvergetelijk als het om de herinnering gaat, onlosmakend verbonden aan een specifiek liefdesmoment. Dé keuze om af te spelen tijdens de plechtige ceremonie.

Soms zijn de nummers voorspelbaar, gaat de tekst enkel en alleen over ‘de liefde’.Maar het verbaast mij toch iedere keer weer, welke keuze een bepaald paar maakt. Niet alleen vanwege de melodie en tekst, maar juist om de uitvoering, in welk tempo. Het gaat van redelijk zoetsappig, tot echte rauwe hardrock of een lekkere recht-voor-zijn-raap-rap! Het is maar waar en wanneer de herinnering is gecreëerd. Het kan gek gaan hoor!

En natuurlijk, er zijn favorieten, zoals veel nummers van Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis en Marco Borsato, André Hazes. Maar, refererend aan wat ik eerder noemde, komen Nirvana, Guns&Roses ook voorbij. En kijk eens naar de lijst van de meest emotionele rapsongs op YouTube. De liefde op de meest rauwe manier weergegeven. Maar wel gemeend. Het gaat mij te ver om mijn eigen ‘Babs-Ria-top-tien’ van veel gedraaide liedjes op te sommen. Een ding kan ik je zeggen: ze gaan allemaal over de liefde, in welke vorm dan ook.

En om nu juist die verrassende ‘words’ eruit te kristalliseren noem ik er een paar, waar ik niet alleen met een grote glimlach aan terug denk, maar waarvan ik zeker weet, dat het mijn inmiddels ‘officieel in de echt verbonden paren’ weer even terugbrengt naar hun dag, hun moment van liefde, door mij officieel bevestigd.

Zo is er het nummer ‘Boom Clap’:

‘The sound of my heart, the beat goes on and on
and Boom Clap you make me feel good.’

Zacht en lief of ruwer en meer uptempo. Qua uitvoering een groot verschil, maar de betekenis van de woorden blijft gelijk. En voor mijn bruidspaartje was het de associatie in combinatie met de herinnering: pats boem, ik ben verliefd! Van een heel andere orde is Ilse de Lange, in ‘You are the dream’. Juist deze passage: 

‘convinced I’d find your love somehow, some way
I held on to the faith
that you would show yourself one day’

Moet ik meer toevoegen? Ik heb nog genoeg voorbeelden, maar het lijkt me wel duidelijk. Woorden zeggen alles. Of ze nu gezongen worden of gewoon uitgesproken. Het gaat om de betekenis ervan in combinatie met die persoonlijke herinnering. Words! 

Inspiratie gekregen door dit mooie verhaal over muzikale woorden? En waren er al plannen voor een huwelijk of partnerschapsregistratie? Neem dan contact op met mij. Dan maak ik jullie liefde officieel tijdens een onvergetelijke, bijzondere, liefdevolle, maar vooral verrassende ceremonie! Met ergens tijdens de ceremonie, dat speciale nummer, dat jullie terugbrengt naar dat ene moment, jullie moment. ‘Words of love’. Ik ben nieuwsgierig naar die van jullie.

Ria de Groot, 

Voor ‘Unforgettable memories’

Meer over trouwambtenaar Ria de Groot

Heb je trouwplannen? En wil je een verrassende ceremonie? Daar kan ik voor zorgen, met ‘Love’!

Neem gewoon contact op met mij, samen komen we er vast en zeker welk uit.

Ria de Groot

TOP

WhatsApp WhatsApp Irene!