Ben je op zoek naar een trouwambtenaar of ceremoniespreker in de gemeente Helmond omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Helmond is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Helmond?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Helmond?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Helmond?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Helmond
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Helmond)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Helmond
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Helmond

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Helmond worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Helmond te komen:

 • Standaard: via de gemeente Helmond een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Helmond. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

Tussendoortje: een ceremoniespreker in Helmond

Wellicht raak je in de war door de termen ceremoniespreker en trouwambtenaar (en ceremoniemeester). We leggen ze graag uit, zodat je weet wie je precies inhuurt voor wat 🙂 Een ceremoniespreker is immers iets anders dan een BABS, of kan dat in elk geval zijn. Een zelfstandige trouwambtenaar is vrijwel altijd ook de ceremoniespreker, hoewel hij of zij ook anderen tijdens de ceremonie aan het woord kan laten. Denk bijvoorbeeld aan de ouders van het bruidspaar of de getuigen of een gezamelijke vriend(in). Maar daarnaast is de trouwambtenaar ook officieel bij machte om het huwelijk te sluiten. Een ceremoniespreker zal ook de gehele ceremonie voor zijn of haar rekening houden (wederom met ruimte voor andere personen om ook te spreken), maar heeft niet de bevoegdheid om een officieel huwelijk te sluiten en zal dit stukje dus moeten overlaten aan een officiële zelfstandig trouwambtenaar of een trouwambtenaar van de gemeente (tenzij het bruidspaar al eerder officieel op het stadhuis zijn getrouwd). De ceremoniemeester ten slotte, is meer een 'regelneef' of 'regeltante', zoals een weddingplanner dat ook doet. Hoewel de ceremoniemeester ook een groter gedeelte van de ceremonie voor zijn of haar rekening kan nemen bestaat de rol van de ceremoniemeester er vaak uit om de ceremonie te openen en af te sluiten, praktische zaken met de gasten te delen ("gelieve na de ceremonie geen rij te vormen, het bruidspaar komt vanzelf bij u langs", etc) en contact te hebben met de verschillende leveranciers rond de ceremonie (denk aan de bar, artiesten of muzikanten, fotograaf of videograaf, locatiemanager, etc.)

 

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Helmond

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Helmond is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker in Helmond

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren die in de regio Helmond woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Noord-brabant kan je in dit artikel vinden.

Noord-Brabant

Maud Coolen

795

Noord-Brabant

Deborah Vink

995

Noord-Brabant

Faza

850
TOP
850

Noord-Brabant

Sven Wildenberg

750

Noord-Brabant

Cora van Herk

775
TOP

Noord-Brabant

BABS Bente

990
TOP

Noord-Brabant

Nieke van Broekhoven

850
TOP

Noord-Brabant

Renske Putmans

650
TOP

Noord-Brabant

Mathieu Bosch

700

Noord-Brabant

Leonie Kraan

1,299

Noord-Brabant

Lia van der Wel

550

Noord-Brabant

Monique Verstappen

1,250

Noord-Brabant

Lisette van der Sande

895

Noord-Brabant

Trudy van Doeveren

950

Noord-Brabant

Kale Babs

785
TOP

Noord-Brabant

Ellen Beusen-Kortooms

950
695
TOP

Noord-Brabant

Annet van Gelder

Noord-Brabant

Cindy van der Velden

595

Noord-Brabant

Mascha & Richard

750

Noord-Brabant

Mieke Zuijderwijk

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Helmond? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Helmond in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Helmond verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Helmond te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Helmond en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Helmond benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Helmond

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen (Helmond doet dat ook):

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Wilt u dat uw huwelijk gesloten wordt door een ervaren trouwambtenaar die werkzaam is in een andere Nederlandse gemeente? Geen probleem. Ook is het in de gemeente Helmond mogelijk dat iemand uw huwelijk sluit die daar nog geen ervaring mee heeft. Dit brengt extra kosten met zich mee, omdat:

 1. de onervaren gastbabs moet worden beëdigd bij de Rechtbank in ‘s-Hertogenbosch;
 2. één van onze ervaren trouwambtenaren de gastbabs zal begeleiden in het voortraject bij het opstellen van de speech en voorlichting zal geven over de juridische vereisten bij de sluiting van een huwelijk;
 3. er een ervaren trouwambtenaar van de gemeente aanwezig zal zijn bij de huwelijksceremonie zelf.
 • Beëdiging trouwambtenaar (babs), wanneer u ervoor kiest om uw huwelijk te laten sluiten door een onervaren gastbabs: €371

De gemeente Helmond zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar iets duurder is dan het jaar er voor. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Vroeg starten is dus noodzaak!

Bron.

6. Reguliere trouwambtenaren in Helmond

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Deze trouwambtenaar maakt een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Hier stellen de reguliere trouwambtenaren uit Helmond zich aan u voor.

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Helmond?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Helmond. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Helmond. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Helmond

Op maandagochtend om 8.45 uur, 9.00 uur en 9.15 uur kunt u gratis trouwen aan de balie in de Stadswinkel. Bijzonderheden van een gratis huwelijk:

 • Duur is 10 tot 15 minuten
 • Geen ceremonie of toespraak
 • U kunt geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar
 • U heeft geen persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar
 • Alleen het bruidspaar en de getuigen zijn aanwezig

Goedkoop trouwen in Helmond

U kunt ook goedkoop trouwen of een partnerschap aangaan in Helmond. Dit zijn de voorwaarden:

 • Zakelijke ceremonie in een door de gemeente aangewezen zaal in de Stadswinkel
 • Kosten: €162
 • Er is een korte toespraak en een voordracht van een gedicht
 • U kunt geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar
 • U heeft geen persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar
 • Er zijn maximaal 10 aanwezigen, inclusief het bruidspaar en de getuigen

Kosten trouwen in Helmond inclusief trouwambtenaar

 • Elkerliek Ziekenhuis Helmond, wanneer noodzakelijk door medische omstandigheden: € 140
 • Vaste trouwlocatie (excl. de kosten die de locatie in rekening brengt): € 371
 • Vaste trouwlocatie, verhoging buiten reguliere werktijden: € 162

Bij een andere locatie dan het stadhuis kan de beheerder extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de locatie.

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!