Gastblog geschreven door Nicoline Wisse Smit

Het trouwspel: 40 vragen om stil te staan bij het JA-woord

Verliefde paartjes leven maanden toe naar hun trouwdag, als hoogtepunt van eindeloze voorbereidingen. Maar hoe laat je dit prachtige moment het begin zijn van een eindeloos huwelijksfeest? Vanaf half oktober ligt [Wat is daarop jouw antwoord?] in de winkel. Een spel om betekenis te geven aan het ja-woord. 40 vragen om samen met je lief stil te staan bij wat het huwelijk voor je betekent.

Betekenis huwelijk

De maatschappelijke druk om te trouwen neemt af. Wie vandaag de dag voor een officiële verbintenis kiest, doet dat veelal vanuit een persoonlijk verlangen. In de aanloop naar het huwelijk of geregistreerd partnerschap ligt de focus vaak vooral op de grote dag. De aandacht gaat uit naar de gastenlijst, de locatie, de bruidstaart, de ringen. Het is echter met de voltrekking dat het huwelijk pas echt begint. [Wat is daarop jouw antwoord?] spoort aan tot nadenken over wat het ja-woord voor jou betekent.

Voor wie

Natuurlijk hoef je niet in het huwelijksbootje te stappen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan om het spel te spelen. [Wat is daarop jouw antwoord?] is ook geschikt om te spelen bij het vernieuwen van je trouwbeloftes of voor een diepgaand gesprek. Daarnaast is [Wat is daarop jouw antwoord?] een uniek geschenk om te geven aan mensen die aankondigen te gaan trouwen.

Achtergrond

[Wat is daarop jouw antwoord?] is ontwikkeld door Nicoline Wisse Smit als cadeautje voor haar lief nadat zij in 2019 ten huwelijk werd gevraagd. Nicoline: “Nadat ik op het huwelijksaanzoek van mijn lief ‘ja’ had geantwoord, vroeg ik me af wat die ‘ja’ nu eigenlijk betekent. Er zijn tal van boeken geschreven over trouwen. Daarbij ligt de focus op de huwelijksdag. Vanuit onze behoefte om stil te staan bij wat het ja-woord voor ons betekent, maakte ik als cadeautje [Wat is daarop jouw antwoord?]. Het trouwspel helpt ons om samen lading te geven aan de ‘ja’ die wij voornemens zijn elkaar te geven en stil te staan bij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. We hebben daar veel plezier van. Ik vermoed dat we ook wanneer we getrouwd zijn nog vaker op het trouwspel teruggrijpen.”

Voorbeeld vragen

  • De eerste keer: Misschien heb je het elkaar al 100x verteld, misschien ook niet. Vertel je partner (nog een keer) over die allereerste ontmoeting of eerste zoen. Wat voelde je, wat dacht je? Wanneer werd je verliefd en waarop?
  • Vergeven en vergeten: We zijn allemaal mens. Soms doen we onhandige dingen. Dingen die je misschien het liefste snel wilt vergeten. Wat is voor jou het verschil tussen vergeven en vergeten? Zijn er dingen uit het verleden die nog aandacht vragen om te kunnen worden vergeven of vergeten?
  • In goede en slechte tijden: Als het leven leuk en lief is, dan is onze partner en daarmee onze relatie dat ook al snel. Maar wat als het (even) niet meezit? Wat als het misschien allemaal tegelijk tegen lijkt te zitten? Als we kampen met zorgen over werk, gezondheid, geld of wat dan ook? Wat houdt jullie in mindere tijden bij elkaar? Wat maakt jullie een sterk stel in voor- en tegenspoed?

Trouwspel-BABS-Nicoline

Verkoopinformatie

[Wat is daarop jouw antwoord?] is vanaf medio oktober te koop

EAN: 8720299073906

Adviesprijs: 19,50 euro

www.hettrouwspel.nl

Meer over trouwambtenaar Nicoline Wisse Smit

WhatsApp WhatsApp Irene!