Gastblog geschreven door Georgette Wekking van der Zee

Kinderen zorgen voor verrassing op bruiloft

Het was een prachtige mooie dag op 5 Juli 2019. De dag voor Björn en Eline. De ceremonie vond plaats op een prachtige mooie buitenlocatie.

De gasten waren allemaal al mooi op tijd en net zoals altijd ben ook ik een uur van te voren aanwezig om ff de sfeer te proeven, om alles klaar te zetten en wellicht nog wel ff een gezellig praatje vooraf met een gast voordat er getrouwd gaat worden.

Er liepen al een aantal kinderen rond van vrienden en familie die het allemaal nog wel interessant vonden wat die mevrouw in die lange rooie “jurk” toch allemaal aan het doen was.

Nieuwsgierige kinderen op bruiloft

Heel voorzichtig kwam één van de kinderen op een gegeven moment naar mij toe en vroeg: Mevrouw van het trouwen, wat gaat u dadelijk doen? En ze had het nog niet gevraagd of er stonden in één keer minstens vier kinderen met grote ogen mij aan te kijken, want ze hadden wel door dat er iets zou gaan gebeuren wat met Björn en Eline te maken zou hebben. Met hun mooiste kleren aan waren ook zij, net als hun ouders ook gekomen om een feestje te vieren vandaag.

Ik bedacht me niks en ik ging even zitten, zodat ook zij allemaal mee zouden kunnen kijken wat ik ze wel even zou laten zien. Wat ik niet heb gezien dat op dat moment de fotograaf dat ook zag en die maakte de mooiste foto’s die ik me maar kon bedenken. Foto’s die achteraf heel veel waarde zouden hebben. kinderen-bruiloft

Wij willen ook trouwen!

Ik vroeg naar hun namen en ik herkende er een paar, want die namen kwamen ook voor in mijn speech. En toen ik hun had laten zien dat zij ook onderdeel van het verhaal voor zo meteen zouden zijn, begonnen de ogen de glimmen van één van de jongens die voor me stond. Want zijn opmerking vond ik gigantisch mooi wat hij toen zei. OHHHH..DAN WIL IK OOK TROUWEN WANT IK BEN OOK VERLIEFD!

Op dat moment pakt dat jochie, waarvan me even de naam ontschoten is, de hand van het meisje dat op dat moment heel dicht bij hem stond en die gezichten van die twee vergeet ik nooit. En ik beloofde ze dat ik ook hun zou gaan trouwen, als Björn en Eline ook getrouwd waren maar dat ze dat maar als een verassing moesten houden voor de rest en ze beloofden mij dat ze als een geheimpje zouden bewaren……zo vet schattig.

Verliefd, verloofd, getrouwd op 1 dag

En zo ging ik naar de eigenaar van de locatie en vroeg waar ik even zo gauw even een paar bloemetjes mocht gaan plukken want ook mijn kleine bruid moest natuurlijk een bruidsboeketje….en zo mocht ik de tuin in en plukte in mijn snelheid gauw een paar bloemetjes. Ik haalde van één van de ballonnen een elastiekje zodat ik het ook nog bij elkaar kon binden en verstopte dit achter mijn tekst.

trouwceremonie-kinderen-betrekken

Kinderen zeggen JA

Nadat ik de huwelijksvoltrekking af ging ronden, iedereen blij en gelukkig was riep ik de twee lovebirds naar voren. Ik heb nog nooit zoveel ohhhh’s en ahhhhhhh’s gehoord in één ceremonie want dit was uiteraard uniek.

 

kinderen-bruiloft

Heel statig stonden ze voor mij, zij met een bruidsboeketje in de handen en er werd opnieuw volmondig JA gezegd. Het applaus was volgens mij in de  hele omtrek wel te horen. En ik weet niet of de kids dit over twintig/dertig  jaar voor het echie zullen gaan doen, maar dit ligt in ieder geval voor eeuwig vast.

En zo ging ik heel tevreden naar huis in mijn achterhoofd wetende dat ik vandaag twee huwelijken per toeval heb gesloten i.p.v  één.

Meer over trouwambtenaar Georgette Wekking van der Zee

WhatsApp WhatsApp Irene!