Gastblog geschreven door Jeroen Smits

Trouwen in 2020

Uiteraard de beste wensen voor het nieuwe jaar. Alle bruidsparen die in 2020 elkaar eeuwige trouw gaan beloven ( want dat was en is de basis van de afspraken ) heel veel plezier met de voorbereidingen. Geniet er van en realiseer dat de dag die komen gaat straks als een sneltrein aan je voorbij zal gaan.
De agenda is lekker gevuld met mooie nieuwe bruidsparen en stellen die ik als Trouwambtenaar in de echt mag verbinden. De gemeentes doen nog steeds niet heel makkelijk, maar daarover heb ik nu wel genoeg geschreven. Wel goed om te merken dat men bij gemeenten steeds vaker gaat beseffen dat ze geen keus hebben in het beleid van aanstellen gast BABSEN.

Het jaar 2020 kent vooral veel sportieve hoogtepunten. Zaken die je wellicht niet in een column als deze verwacht, maar vergis je niet. Trouwen in juni kan zo maar tot wat uitdagingen leiden. Wat als je trouwt op de dag dat het Nederlands Voetbalelftal, na lange afwezigheid op een eindtoernooi, de finale gaat spelen van het EK.
het speelschema is inmiddels bekend dus check het even. Want jullie kunnen als bruidspaar wel bepalen geen scherm op te hangen, maar met de verschillende actieve apps op smartphones kunnen jullie gasten daar anders over denken…..

Een goede prijs kwaliteit verhouding

De titel van deze column is uiteraard niet zomaar gekozen. Alles heeft ook zijn prijs. Daarop doorbordurend kun je stellen dat je een prijs kwaliteit verhouding hebt.

Waarom deze titel? Uiteraard omdat ik ergens iets van vind. Laat ik daarover voorop gemeend stellen dat ik iedereen het beste gun. Iedereen, tot anders is gebleken, een warm hart toedraag. Waar ik alleen niet zo goed tegen kan is wanneer prijzen en tarieven binnen mijn werkgebied mij in de weg gaan zitten.
De afgelopen jaren zijn er heel veel Trouwambtenaren bijgekomen. Een beetje een wildgroei is geen ongepaste term. Vanaf 2012 mag ik mijzelf beëdigd Trouwambtenaar noemen. Iets wat inderdaad voor mij ook als grapje is begonnen. Neemt niet weg dat ik er enorm veel plezier aan beleef.

Iedere trouwambtenaar bepaalt zijn/haar eigen prijs

Het gage dat ik hiervoor aan mijn bruidsparen reken is iets dat ik zelf bepaal. Er zijn geen adviesverkoopprijzen binnen dit werkgebied. Zoals ook voor mijn andere werkzaamheden heb ik een tarief bepaald waarbij ik de insteek heb om het voor iedereen die daar gebruik van wilt maken, het te betalen zou moeten zijn!

Dat is mijn keus, mijn beslissing. Deze keus hebben andere BABSEN dan dus ook. Ook zij mogen zelf bepalen wat ze rekenen. Echter ben ik van mening dat zaken in verhouding moeten blijven. Zaken moeten niet zomaar niet onderbouwd een tarief krijgen. Sterker nog, daarmee beïnvloed je de markt. Na ruim 100 bruidsparen te hebben getrouwd durf ik echt te zeggen wat het inhoud aan werkzaamheden. Ik weet hoeveel tijd er in moet om een kwalitatief goed verhaal te maken. Ik begrijp dan ook totaal niets van gages die starten bij 2.500 EUR. Dat is werkelijk te zot en totaal niet in zijn verband.

Een groepje bekende Nederlanders heeft de handen ineen geslagen en bieden zich aan als uw Trouwambtenaar. Niet beëdigd, geen opleiding gedaan, vaak de etiketten niet kennend. Teksten als deze klinken alsof ik een catfight ben gestart, alsof ik ze het niet gun, alsof ik jaloers ben of welk negatief aspect dan ook. Niets van dat alles, geloof mij daarin. Ik begrijp het alleen niet. Ik snap niet dat je als BN-er dergelijke tarieven vraagt voor deze werkzaamheden. Zoals ik dat ook nooit heb begrepen bij artiesten voor andere werkzaamheden.

Of het nu gaat om presenteren of een liedje zingen. Het zijn soms gages waar ik echt tweemaal naar moet kijken om het te kunnen beseffen.
In de wereld verdiend niet iedereen hetzelfde, dat is mij echt wel duidelijk. Niet meer dan terecht ook. Kijkend naar het nemen van risico, verantwoordelijkheid, studie en bedenk het maar!

Natuurlijk is het aan iedereen vrij om dat te betalen wat ze willen betalen, het is alleen zo vreemd dat ik nu mijn tarief moet verdedigen.

Tarief te laag?

En het verdedigen van een tarief is iets wat ik wel ken en vaker heb meegemaakt. Maar dan wel een tarief verdedigen op basis van de hoogte en niet op basis van de laagte van het tarief. Een omgekeerde wereld.
Veel vragen maakt dat mensen er dus vanuit gaan dat diegene die daar een veel minder tarief voor rekent ook minder van kwaliteit is! Dat gevecht of die wedstrijd ga ik graag aan. Alles heeft immers zijn prijs!

Neemt niet weg dat ik niemand nogmaals iets kwalijk neem en iedereen alles en meer dan dat gun. Want wie ben ik! Moest het alleen even kwijt, waarvoor dank,

Trouwambtenaar Jeroen Smits

Meer over trouwambtenaar Jeroen Smits

TOP

Zuid-Holland

Jeroen Smits

1,495
WhatsApp WhatsApp Irene!