Gastblog geschreven door Anke Minnee

De maand december is de maand van de lichtjes en de surprises. Ook in Coronatijd zien we gelukkig, dat de straten weer worden versierd en in de winkels zien we die heerlijke chocoladeletters, de speculaasbrokken en al die andere heerlijkheden! 

En ik? Ik denk dan weer aan die prachtige ontmoeting van twee mooie mensen op Sinterklaasavond. Ze hadden een nare scheiding achter de rug en waren langzaam weer uit de put aan het klimmen. Ze hielden beide van wandelen dus wat doe je op Sinterklaasavond, als iedereen aan de warme chocolademelk zit met een lekker stuk banketletter en jij alleen thuis zit? Dan trek je je wandelschoenen aan en ga je een flink eind lopen.

“Hé, goedenavond”, zeiden ze tegen elkaar. “Jij ook aan de wandel”? Ze kenden elkaar van het strand maar meer dan “Hallo en dag” was het nooit geworden. “Zeg, ik heb koffie bij me, heb je trek in een bakje?” Gelukkig, dat hád ze en voor ze het wisten vertelden ze elkaar hun levensverhaal. Het voelde, alsof ze dat niet tegen een vreemde vertelden, nee, het voelde alsof ze dat aan een “soulmate” vertelden. Het klikte meteen, zeiden ze me, het voelde als “thuiskomen”.

Was dat geen mooie SURPRISE van de Goedheiligman?

Meer over trouwambtenaar Anke Minnee

TOP
850
WhatsApp WhatsApp Irene!