Stel je gaat als trouwambtenaar beginnen. Niet zomaar BABS voor 1 dag voor een bevriend bruidspaar, maar als baan. Je bent of gaat in dienst bij een gemeente als trouwambtenaar, maar wellicht wil je daarnaast nog meer bruidsparen gelukkig maken en ga je ook aan de slag als zelfstandig trouwambtenaar.

Of wellicht ben je gevraagd door goede vrienden om hen te trouwen. Een hele eer maar ook erg spannend. Hoe zorg je ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt?

Lees ook onze ultieme gids met alles wat je moet weten om BABS te worden.

Trouwambtenaar worden: Training voor beginnende trouwambtenaren

Trouwambtenaar is een vak en net zoals elk ander vak moet je ervaring op doen en jezelf trainen. De druk ligt natuurlijk wel hoog, want je wordt elke keer weer onderdeel van een van de mooiste dagen van de bruidsparen! Gelukkig zijn er ervaren zelfstandig trouwambtenaren die jou de fijnere kneepjes van het vak kunnen bijbrengen, kunnen putten uit hun ervaringen en je kunnen helpen met suggesties en jou zelfs kunnen coachen door middel van oefeningen en rollenspellen.

cursus-trouwambtenaar-worden

Kosten cursus trouwambtenaar worden

Alle trouwambtenaren hieronder hebben wij bereid gevonden om startende (zelfstandig) trouwambtenaren te helpen door middel van coaching of training. De prijzen die je ziet zijn voor het begeleiden van een volledige trouwceremonie en dus niet voor het coachen van een trouwambtenaar. De kosten van een training verschillen per BABS en variëren van zo’n €150 tot €600.

Inhoud cursus BABS worden

Ook het format van de coach sessies of trainingen kan verschillen tussen trouwambtenaren:

  • Online of op locatie: Sommige trouwambtenaren bieden een Skype/Zoom sessie aan, zodat niemand hoeft te reizen.
  • Een uurtje advies, een dagdeel of zelfs een volledige dag: Sommige trouwambtenaren geven een mini stoomcursus ‘BABS voor 1 dag’, om ervoor te zorgen dat je je zeker weten helemaal aan alle regeltjes houdt en er een geldig huwelijk wordt gesloten. Andere helpen je ook nog met je eerste speech door die samen door te nemen en te verbeteren. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt.
  • 1 op 1 of in een groep: Wil jij het liefst persoonlijk advies helemaal op jou afgestemd? Kies dan voor een 1 op 1 training. Vind je het juist leuk om in contact te komen met andere mensen die trouwambtenaar willen worden? Kies dan voor een groepstraining. De groepsgrootte varieert van 3 tot wel 20 deelnemers.

Training BABS (voor 1 dag) worden

Onderstaande trouwambtenaren hebben een speciale training ontworpen voor mensen die zelfstandig trouwambtenaar of BABS voor 1 dag willen worden.

Opleiding zelfstandig trouwambtenaar worden

Liever een hele opleiding volgen om trouwambtenaar te worden? Dat kan ook. Deze opleidingen zijn vaak uitgebreider én kostbaarder dan de coaching sessies aangeboden door onze eigen trouwambtenaren hierboven. Wij hebben de 7 opleidingen op een rijtje gezet

Cursus trouwambtenaar worden afgerond, en dan?

Je hebt een training gevolgd en bent nu helemaal klaar voor het echte werk; bruidsparen trouwen! Wij helpen je graag op weg! Meld je bij ons aan en wij helpen je aan je eerste boekingen. Ook als je nog geen eigen website hebt.

training-trouwambtenaar-worden

WhatsApp WhatsApp Irene!