Stel je gaat als trouwambtenaar beginnen. Niet zomaar BABS voor 1 dag voor een bevriend bruidspaar, maar als baan. Je bent of gaat in dienst bij een gemeente als trouwambtenaar, maar wellicht wil je daarnaast nog meer bruidsparen gelukkig maken en ga je ook aan de slag als zelfstandig trouwambtenaar.

Of wellicht ben je gevraagd door goede vrienden om hen te trouwen. Een hele eer maar ook erg spannend. Hoe zorg je ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt?

Training voor beginnende trouwambtenaren

Trouwambtenaar is een vak en net zoals elk ander vak moet je ervaring op doen en jezelf trainen. De druk ligt natuurlijk wel hoog, want je wordt elke keer weer onderdeel van een van de mooiste dagen van de bruidsparen! Gelukkig zijn er ervaren zelfstandig trouwambtenaren die jou de fijnere kneepjes van het vak kunnen bijbrengen, kunnen putten uit hun ervaringen en je kunnen helpen met suggesties en jou zelfs kunnen coachen door middel van oefeningen en rollenspellen.

Kosten cursus trouwambtenaar worden

Alle trouwambtenaren hieronder hebben wij bereid gevonden om beginnende (zelfstandig) trouwambtenaren te helpen door middel van coaching of training. De prijzen die je ziet zijn voor het begeleiden van een volledige trouwceremonie en dus niet voor het coachen van een trouwambtenaar. De kosten van een training verschillen per BABS en variëren van zo’n €150 tot €300.

Inhoud cursus BABS voor 1 dag

Ook het format van de coach sessies of trainingen kan verschillen tussen trouwambtenaren. Sommige trouwambtenaren bieden een Skype sessie aan, zodat niemand hoeft te reizen. Andere trouwambtenaren geven echt een mini stoomcursus ‘BABS voor 1 dag’, om ervoor te zorgen dat je je zeker weten helemaal aan alle regeltjes houdt en er een geldig huwelijk wordt gesloten.

Contact opnemen voor training

Vul het contactformulier van de desbetreffende trouwambtenaar in en laat in het ‘opmerkingen’ gedeelte weten dat je op zoek bent naar coaching of advies en training omdat je als (zelfstandig) trouwambtenaar aan de slag gaat, de trouwambtenaar zal je dan een voorstel doen.