Gastblog geschreven door Anke Minnee

Het blijft ingewikkeld: wél of niet trouwen in Coronatijd. Heel veel bruidsparen hebben hun huwelijk inmiddels naar 2022 verzet maar er waren ook bruidsparen, die hun huwelijk tóch wilden laten doorgaan in 2021.         

De GROTE droom van dit Bruidspaar was: Trouwen op hun favoriete eiland Curaçao! Ze hadden alles perfect geregeld: een weddingplanner, een mooie villa aan het strand gehuurd, hun gasten uitgenodigd, bruidskleding uitgezocht en dan: ALLES moeten annuleren omdat het spook van het Coronavirus rondwaart in de wereld…….

Dus werd het een kleine en intieme ceremonie in het mooie gemeentehuis van Katwijk met slechts tien gasten. Een hele uitdaging voor ons, als trouwambtenaren om er dan tóch iets moois en speciaals van te maken en jawel: Dat is méér dan gelukt! (sprak ze bescheiden )

Trouwen-Coronatijd

Honderd gasten konden via ZOOM alles meebeleven in de trouwzaal. Buiten vormden neefjes en nichtjes een erehaag voor de Bruid en hun zoontje, terwijl de Bruidegom binnen op hen wachtte.      Na het welkomstwoord vroeg ik aan allen om de ogen te sluiten en zei ik: Voelt u de warme zon op uw gezicht? Voelt u de wind in uw haar? Voelt u de LIEFDE in uw hart voor het bruidspaar? Dan mag u nu de ogen weer openen maar de Liefde in uw hart voor hen zal zéker blijven! Daarna klonken de liefdevolle trouwgeloften van het Bruidspaar (de Bruid had haar tekst thuis laten liggen dus las ze het op van haar laptop….:)

Haar echtgenoot zong voor haar een prachtig lied (begeleid door hemzelf), de ringen, vastgebonden aan het favoriete speelgoedautootje van hun zoontje, de kinderakte, die de kleine ondertekende, een vader, die de trouwakte voorlas (bij gebrek aan een bode) en na afloop in de tuin van het gemeentehuis champagne én bruidstaart (op afstand!) onder een stralende zon!
Oké, géén romance onder de wuivende palmbomen van Curaçao maar wél een prachtige en emotionele huwelijksceremonie in Katwijk!

De volgende dag ging ik naar de markt en de dame achter de Notenbar complimenteerde me met de mooie trouwceremonie, die ze gevolgd had op haar pc. Hoe bijzonder!

Kortom, wij , als trouwambtenaren maken er in deze bizarre tijden het ALLERbeste van!!

Meer over trouwambtenaar Anke Minnee

TOP
850
WhatsApp WhatsApp Irene!