Trouwen op Bonaire met je voeten in het zand en je haar in de wind? Alleen je dierbaren om je heen en dansen onder de sterren? Welkom op Bonaire!

Sinds 2015 woon ik op dit prachtige eiland, waar ik onder andere werk als zelfstandig trouwambtenaar. Steeds meer koppels kiezen voor een bruiloft op Bonaire en ik begrijp wel waarom. Rust. Helderblauw water. Samen op avontuur. Het is de perfecte setting voor bruidsparen die op zoek zijn naar een unieke en ontspannen manier van trouwen. Twijfels of het ook wat voor jullie is? Laat me je tegenargumenten wegnemen.

De Caraïben, dat is te ver van huis!

Fair enough, niet dichtbij. Maar, met rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Kralendijk is Bonaire gemakkelijk bereikbaar. En ver van huis heeft ook zijn voordelen… Eenmaal op Bonaire hebben jullie alle tijd en aandacht voor elkaar, zonder afleiding van het dagelijkse leven. Nog een voordeel kan zijn dat je die collega’s of buren waar je niet zo heel veel zin in hebt, niet uit hoeft te nodigen zonder schuldgevoel. Als er gasten komen, zijn dat waarschijnlijk jullie aller-dierbaarsten, die het leuk vinden om mee te gaan op dit paradijselijke avontuur.

trouwen-op-het-strand-bonaire

Trouwen op Bonaire; Daar zit vast heel veel papierwerk aan vast!

Dat hoeft gelukkig niet. Mijn advies is om in je eigen woonplaats te trouwen ‘voor de wet’. Elke gemeente heeft momenten waarop dit gratis kan. Je hebt dan het zakelijke gedeelte van jullie verbintenis afgerond en het papierwerk wordt in Nederland verwerkt. Vervolgens hebben jullie alle vrijheid om op jullie eigen manier het romantische gedeelte van jullie huwelijk in te vullen.

Maar is het dan wel echt?

Oh yes! Jullie geven elkaar het Ja-woord, tekenen de ceremoniële akte, wisselen ringen uit. Alle elementen die jullie belangrijk vinden in jullie huwelijksvoltrekking zijn onderdeel van jullie bruiloft op Bonaire.

trouwen-op-Bonaire-eiland

Het zal wel heel erg duur zijn!

Dat hoeft helemaal niet. Een bruiloft duur maken is eenvoudig, maar de locatie maakt niet per se het verschil. Je moet bij trouwen op Bonaire natuurlijk rekening houden met vliegtickets en verblijfkosten. Daar staat tegenover dat je gelijk op huwelijksreis bent en dat weer van je budget kunt afstrepen. Daarnaast ligt het voor de hand dat je bij een huwelijk op Bonaire minder mensen uitnodigt. En het aantal gasten is van grote invloed op de kosten van jullie dag. Dus de vraag is meer; waar wil je je geld aan uitgeven?

Maar het weer is daar toch vreselijk?

Grapje. Nooit gehoord. Het is het hele jaar door rond de 30 graden. Dus ja, ook in de winter kunnen jullie met de zon op je gezicht elkaar het ja-woord geven.

trouwen-op-Bonaire-eiland

Dan tot slot alvast een paar tips van mij

Werk met lokale leveranciers.

Een lokale fotograaf kent de mooiste plekjes, een lokale cateraar weet waar de vis vers is en een lokale weddingplanner weet wie ze moet bellen als je vlak voor de ceremonie een piña colada over je witte pak morst 😉

Stap letterlijk in het huwelijksbootje

Vaar naar onbewoond eiland Klein Bonaire voor jullie ceremonie. Wel even je jurk optillen, want het zijn een paar stappen door het water van het bootje naar het strand.

Overweeg een eigen villa, in plaats van een hotel.

Natuurlijk hangt hier een prijskaartje aan, maar je hebt meer privacy en deze eigen plek kan ook gelijk dienen als jullie trouw- of feestlocatie. Zo kan je bij Bonaire Vacation Villas trouwen op Bonaire op je eigen stukje strand en ’s avonds nagenieten in je eigen jacuzzi. Als er familie of vrienden overkomen, huur dan bijvoorbeeld samen het sfeervolle Windhoek Resort, zodat je bijzondere momenten kunt delen en toch allemaal je eigen plekje hebt.

Trouwambtenaar op Bonaire: meer over Gerjanne

Kortom, trouwen op Bonaire biedt de perfecte combinatie van ontspanning, avontuur en privacy. Het is een kans om echt samen te zijn met geliefden terwijl je geniet van de natuur, de ontspannen eilandvibes en de liefde in de lucht!

Benieuwd geworden? Stuur me een bericht en ik kom zo snel mogelijk persoonlijk op jullie eerste vragen terug. En wie weet trouw ik jullie binnenkort hier op Bonaire!

WhatsApp WhatsApp Irene!