Gastblog geschreven door Anke Minnee

Ik werd benaderd door een Frans-Nederlands echtpaar met een bijzonder verzoek: of ik hen wilde trouwen maar NIEMAND mocht het weten! Familie, vrienden, zelfs hun eigen kinderen hadden geen idee, wat er op de middag van hun 40- en 50 jarige verjaardag én hun 15 jaar samenzijn zou gaan gebeuren.

De gasten arriveerden rond 16.30 uur in de tuin van het restaurant en na een uurtje borrelen werd hen gevraagd, de zaal in te lopen, want er wilde iemand hen toespreken.

Surprise!!!

Het a.s. Bruidspaar had zich even teruggetrokken met de kinderen in het restaurant ernaast, zij deed een mooie bloem in het haar, hij trok zijn colbertjasje aan en daar vertelden ze hun kinderen, dat papa en mama gingen trouwen. Wanneer? NU!!                                                       

Ze moesten even huilen, en toen lachen en onder de klanken van een mooi lied liep het bruidspaar naar binnen met hun kinderen en ik (in mijn toga) er achteraan.

“Ik dacht het wel” en “Ah, je savais, je savais, ils vont se marier”, hoorde ik om me heen.

Verrassingshuwelijk-Anke

Een echte verrassing

Het was een ceremonie vol emoties, met veel gelach en prachtige trouwbeloftes van het bruidspaar, waarbij natuurlijk door menigeen een traantje werd weggepinkt.

Onvergetelijk voor hen, inoubliable pour eux maar ook voor déze trouwambtenaar, dat ik zo’n speciale rol mocht vervullen! C’est pour ça que j’aime mon travail! 

Een paar dagen later ontving ik deze mooie woorden:
“Chère Anke, merci d’avoir si bien conduit notre cérémonie de mariage “surprise” en trois langues (néerlandais, français et anglais). En seulement deux rendez-vous avant le mariage tu as su comprendre notre histoire d’amour, nos personnalités et nos attentes pour le grand jour. Avec énergie, sincérité et humour tu as mené une cérémonie très agréable pour tous nos convives. Merci encore!”

Lieve Anke, bedankt, dat je ons “verrassingshuwelijk” zo goed in drie talen (Nederlands, Frans en Engels) hebt geleid. In slechts twee ontmoetingen voor de bruiloft kon je ons liefdesverhaal, onze persoonlijkheden en onze verwachtingen voor de grote dag goed begrijpen. Met energie, oprechtheid en humor leidde je een zeer aangename ceremonie voor al onze gasten. Nogmaals dank!

Meer over trouwambtenaar Anke Minnee

TOP
850
WhatsApp WhatsApp Irene!