Gastblog geschreven door Ria Kuipers

Omdat er in België een huwelijk in het gemeentehuis vaak meer een administratieve aangelegenheid is, zijn er veel Belgische bruidsparen die er voor kiezen een ceremonie in België te laten verzorgen, door een Nederlandse trouwambtenaar. Ik word regelmatig gevraagd door Belgische bruidsparen en maak er met veel plezier een mooie, vrolijke en persoonlijke ceremonie van. Dit jaar was ik in februari in België, vlak voor hier het Corona virus toe sloeg en ik denk met  plezier terug aan de prachtige bruiloft van Ilse en Michael.

Bruiloft in Scheveningen

Eind mei kreeg ik een verzoekje van een Belgisch echtpaar, zij wilden graag een Nederlandse ceremonie aan het strand bij Werelds in Scheveningen op 20 juni en vroegen of ik iemand wist. Het was een super leuk gesprek en de bruid zei: “waarom doe jij het eigenlijk zelf niet?” Ik dacht dat ik iets had op die datum, keek in mijn agenda en zei: “o, ik kan inderdaad ook zelf”.

De oproep had al op diverse facebookpagina’s gestaan en er hadden zich al heel wat mensen gemeld… en toen was ik, gewoon door mee te denken, zo maar ineens de gelukkige trouwambtenaar die de ceremonie mocht verzorgen. In juni mocht men in België nog niet met een gezelschap van meer dan 20 mensen trouwen en dit bruidspaar had vrijwel alle familie in Nederland wonen, vandaar ook de keuze voor hun huwelijk aan het Scheveningse strand. 

Het bruidspaar kreeg van mij de vragenlijsten, we hebben veel geappt en hoe fijn dat we elkaar toch ook nog een week voor de ceremonie in het echt konden spreken, gewoon hier bij mij thuis. Hun zoontje van een jaar was er ook bij en terwijl wij alles doorspraken, hield hij Kees nauwlettend in de gaten. Ging Kees naar de keuken, dan ging hij er meteen achteraan. We hadden een leuke middag met elkaar.

Trouwceremonie op het strand

De week er na kocht ik leuke kindercadeautjes en op 20 juni bracht Kees mij naar Scheveningen. Er was een mooie ceremonie-opstelling gemaakt, geheel Corona proof. Het was het meest stralende weer dat een mens zich denken kon en we hadden een fijne, vrolijke en persoonlijke ceremonie met elkaar. De dochter gaf de ringen, het zoontje zette een vingerafdruk op de kinderakte en zijn zusje tekende met pen.

Er waren mooie en lieve bijdragen van de getuigen en er was vrolijkheid en ontroering toen ik de lovestory van L en M vertelde. Voor het kleine ventje had ik zandbakspeeltjes gekocht en terwijl de ceremonie nog bezig was, zat hij al heerlijk te scheppen in het warme zand. Na afloop was er taart en waren er bubbels! Daarna ben ik naar huis gegaan, en ging het gezelschap nog een barbecue doen en na genieten van de bruiloft, die in België niet door had kunnen gaan en op deze manier in Nederland toch gevierd kon worden.

Ik kreeg een prachtig wijnglas mee naar huis en een fles wijn. Op het glas staat gegraveerd: De leukste trouwambtenaar Ria. Ik ben blij met deze prachtige herinnering en ben vooral blij dat L en M toch hun mooie dag konden vieren, hier aan het strand bij Werelds.

Meer over trouwambtenaar Ria Kuipers

TOP
599
WhatsApp WhatsApp Irene!