Gastblog geschreven door Marijke Plas

In quarantaine met je lief

De zon schijnt, de tuin staat in bloei, de lente is uitbundig. Het voorjaar houdt geen rekening met covid 19, de vogels vieren hun jaarlijkse lentefeestje .

Teleurstelling om uitgestelde bruiloft en bezinning

Voor veel bruidsparen is het jaar 2020 veranderd van een jaar vol verwachtingen in een jaar van teleurstellingen. Vooral de onzekerheid die alle voorpret wegneemt is voelbaar. Maar al snel zie je weer hoe snel mensen terugveren en de ontstane situatie anders benaderen. Van alle verdrietige berichtjes over het verplaatsen van het huwelijk zie ik de boodschappen geleidelijk veranderen in weer opnieuw vol verwachting uitkijken naar die grote dag een jaar later!

En intussen zitten we in een ‘gematigde quarantaine’ met onze liefjes om ons heen. Voor de één een grote opgave en voor de ander een zegen. De grote opgave zit hem met name in de verdeling van ruimte waarin werk en het familieleven zich moeten verenigen. Er komen nog niet eerder vertoonde creatieve vaardigheden boven drijven Maar ook de teleurstelling dat niet iedereen met deze situatie zo creatief kan omgaan. Een moment van bezinning, volledig op jezelf teruggeworpen worden en niet meer kunnen terugvallen op het hele sociale vrijetijdscircuit om je heen.

quarantaine-corona-covid19-marijke

Als bruidspaar to be samen sterker door de Corona crisis

De kaarten worden opnieuw geschud. Ik zie veel prachtige voorbeelden van veel aandacht voor elkaar, minder druk en toch ook in sommige gevallen de opluchting van die legere agenda. Maar ook de financieel economische zorgen deel je samen, er moet veel overwonnen en heroverwogen wordt. En dan word je nog meer veroordeeld tot een team. Het maakt je samen ijzersterk, je wordt niet meer geleefd door alle prikkels om je heen er is meer verdieping, niets is meer vanzelfsprekend.

Bruidsparen gaan nog bewuster JA zeggen na Corona

Daarom ben ik er van overtuigd alle bruidsparen die na het corona tijdperk gaan trouwen zich meer, echt veel meer, bewust zijn van alle zegeningen. Ineens is het niet meer gewoon dat je met alle dierbaren om je heen de liefde kunt vieren. En vanaf het moment dat dat wel weer kan ben je intens gelukkig met alle mogelijkheden die eerst zo normaal waren en nu een nieuw verworven geluk.

Ik kijk uit haar alle momenten van liefde, verwondering, dankbaarheid en intens geluk.

Marijke Plas

Meer over trouwambtenaar Marijke Plas

WhatsApp WhatsApp Irene!