Gastblog geschreven door Ria Kuipers

Bruiloften verzet door Corona virus

Wat een leuk idee van Irene om te vragen of ik een gastblog wilde schrijven. Natuurlijk wil ik dat graag. Op het moment is het wat stil in mijn trouwbedrijf Ja ik wil Ria, omdat heel veel huwelijken door het Corona virus inmiddels doorgeschoven zijn naar het najaar van 2020 of naar 2021. Natuurlijk mochten al mijn bruidsparen kosteloos verplaatsen en heb ik er zeker niet op aangedrongen, dat ze dan maar door de weeks zouden moeten trouwen, integendeel. Veel van mijn bruidsparen hebben inmiddels een nadere, nieuwe datum gevonden. Nu maar hopen dat er betere tijden aan gaan komen met heel veel nieuwe en liefdevolle ceremonies.

Tips bij het schrijven van mooie geloften

In de tussentijd help ik mijn bruidsparen met het schrijven van geloften, dat wil zeggen: “ik geef richtlijnen en deel tips en trucs”. Ook de bruidsparen die geen zelfstandig trouwambtenaar hebben gekozen, help ik graag om iets moois te kunnen schrijven voor hun geliefde en om dat op hun trouwdag zo mooi mogelijk over het voetlicht te kunnen brengen. Ik help hen er te kunnen staan zonder zenuwen en te genieten van dat prachtige en krachtige moment.

Graag deel ik hier mijn zelfbedachte stappenplan. Met dit stappenplan wordt het schrijven van geloften wat makkelijker. En willen jullie hulp? Dat mag altijd, ik vind het fijn om iets voor jullie te kunnen betekenen, juist nu.

eerste-hulp-trouwgeloften-schrijven-Ria

Workshop Geloften Schrijven:
Omdat ik van je hou! En Waarom ik van je hou!

1-Koop een mooie kaart en schrijf je geloften hierop, of koop een geloften boekje.

2-Maak het vooral niet TE lang. Maximaal 10 regeltjes is al een aardig stukje en echt lang genoeg.

3-Geloften beginnen bij het Hier en NU: vandaag staan we hier, vandaag trouwen wij met elkaar….Schrijf op waarom je zoveel van hem/haar houdt, wat diegene heeft wat hem/haar zo uniek maakt en waarom je zo graag jouw leven met juist hem/haar wil delen.

4-Vervolgens schrijf je op wat je hem/haar wil beloven…dat hoeft niet hoogdravend te zijn…dat kan zijn…ik wil er voor je zijn, ik wil naar je luisteren, ik wil iedere week met je hard lopen, een lekkere maaltijd koken…een taart bakken (humor mag ook)

5-Sluit vervolgens af met een mooie zin, bijv…ik ben trots op ons, zoals wij hier staan en met jou wil ik iedere nieuwe dag en alle dagen daarna een beetje mooier kleuren. Of een andere mooie zin.

6-Neem de mooie kaart met je geloften mee, of geef hem van te voren aan je  ceremoniemeester die hem op jullie grote dag aan je trouwambtenaar geeft. Jullie hebben dan je handen vrij en jullie trouwambtenaar overhandigt jullie de kaart, als het moment daar is, dus vlak voor het JAwoord.

Ik wens jullie veel succes….en willen jullie dat ik er nog eens naar kijk? Klop gerust bij me aan…ik doe het graag en met LIEFDE.

Ria Kuipers-Andrea

Trouwambtenaar en ceremoniespreker door heel Europa

Meer over trouwambtenaar Ria Kuipers

TOP

Zuid-Holland

Ria Kuipers

575
WhatsApp WhatsApp Irene!