Ben je op zoek naar een trouwambtenaar in de gemeente Goeree-Overflakkee (Middelharnis, Ouddorp, Dirksland) omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Goeree-Overflakkee is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Goeree-Overflakkee?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Goeree-Overflakkee?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Goeree-Overflakkee
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Goeree-Overflakkee)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Goeree-Overflakkeet
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Goeree-Overflakkee

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee te komen:

 • Standaard: via de gemeente Goeree-Overflakkee een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Goeree-Overflakkee (Middelharnis, Ouddorp, Dirksland). Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Goeree-Overflakkee is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren die in de regio Goeree-Overflakkee woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Zuid-Holland kan je in dit artikel vinden.

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Goeree-Overflakkee (Middelharnis, Ouddorp, Dirksland)? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Goeree-Overflakkee in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Goeree-Overflakkee verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Goeree-Overflakkee te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Goeree-Overflakkee en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Goeree-Overflakkee (Middelharnis, Ouddorp, Dirksland) benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Goeree-Overflakkee

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen:

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Naast de vaste BABS-en kan ook iemand speciaal benoemd worden voor het sluiten van uw huwelijk. Deze persoon moet dan reeds benoemd zijn als BABS en beëdigd zijn door de rechtbank. Alleen personen die al werkzaam zijn als BABS komen hiervoor in aanmerking. Voor de gemeente Goeree-Overflakkee kost dit:

 • Het benoemen van een bijzondere ambtenaar burgerlijke stand (babs) voor één dag € 78,00

De gemeente Goeree-Overflakkee zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar iets duurder is dan het jaar er voor. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Binnen vier weken krijgt u een bevestiging van uw aanvraag voor de gemeente Goeree-Overflakkee. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

6. Reguliere trouwambtenaren in Goeree-Overflakkee

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Bij de gemeente Goeree-Overflakkee zijn meerdere mensen in dienst die als ‘buitengewoon’ ambtenaar van de burgerlijke stand huwelijken voltrekken en partnerschappen registeren. Als u voorkeur heeft voor één van deze ambtenaren, dan kunt u dat doorgeven aan de gemeente. Maar u moet er rekening mee houden dat er zich omstandigheden kunnen voordoen waardoor u een andere ambtenaar krijgt toegewezen.

Ongeveer drie weken voor de datum van het huwelijk neemt uw babs contact met u op. De babs overlegt samen met u uw wensen voor deze belangrijke gebeurtenis en zorgt voor een persoonlijke noot. Bij kosteloze huwelijken is dit niet van toepassing.

Hier stellen de reguliere trouwambtenaren uit Goeree-Overflakkee (Middelharnis, Ouddorp en Dirksland) zich aan u voor.

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Goeree-Overflakkee?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Goeree-Overflakkee. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Goeree-Overflakkee. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Goeree-Overflakkee

Op maandag om 09.30 uur en 09.45 uur is er gelegenheid om kosteloos te trouwen in het gemeentehuis. De ruimte voor een kosteloos huwelijk/partnerschapsregistratie is beperkt. Hierbij kunnen naast het bruidspaar maximaal 4 getuigen en 4 genodigden aanwezig zijn! Bron.

Kosten trouwen in Goeree-Overflakkee inclusief trouwambtenaar

Kosten trouwen Het Rondeel in Middelharnis

 • Maandag tot en met vrijdag: € 370,00
 • Zaterdag: € 578,00

Kosten trouwen op andere locaties binnen Goeree-Overflakkee

 • Maandag tot en met vrijdag: € 528,00
 • Zaterdag: € 735,00

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen Goeree-Overflakkee. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!