Het salaris van een trouwambtenaar verschilt behoorlijk afhankelijk van of je voor een gemeente werkt of als zelfstandig trouwambtenaar aan de slag gaat. Trouwambtenaar worden doe je echter omdat het je veel voldoening geeft om de liefde te vieren, niet omdat je er rijk van wordt.

Salaris trouwambtenaar gemeente

Helaas, ik kan er kort over zijn. Het salaris van een trouwambtenaar in dienst bij een gemeente is erg laag. Bij de meeste gemeentes verdien je slechts €40 tot €100 per trouwceremonie. Absoluut geen vetpot dus. Soms krijg je nog reiskosten vergoed.

Voor dit bedrag moet je minimaal 1 kennismakingsgesprek voeren met het aanstaande bruidspaar, een speech schrijven en op de dag van de bruiloft natuurlijk de ceremonie en het Ja-woord voltrekken. Daarnaast moet je wellicht ook nog de trouwakte ophalen of wegbrengen naar het gemeentehuis. Reken daar nog je reistijd en het oefenen van je speech bij en je zit al snel op minimaal 15 uur werktijd.

salaris-trouwambtenaar

Hoeveel verdient een zelfstandig trouwambtenaar?

Een zelfstandig trouwambtenaar bepaalt zelf zijn of haar tarieven. Startende trouwambtenaren vragen meestal tussen de €500 en €1000 per huwelijksvoltrekking. Meer ervaren trouwambtenaren rekenen €800 tot €2000. Vaak zijn zelfstandig trouwambtenaren meer tijd bezig met het voorbereiden van jullie ceremonie dan een gemeentelijke BABS. De 150+ trouwambtenaren op onze website steken er gemiddeld 20 tot 40 uur in. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vaak ze het bruidspaar spreken van te voren en of ze ook getuigen en/of andere belangrijke vrienden en familieleden spreken.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op deze bedragen dus pin mij er niet op vast. Zo staan er op onze website trouwambtenaren die al 20 jaar in het vak zitten die minder dan €600 vragen maar ook starters die meer dan €1250 vragen.

Salaris bekende BABS

Bekende Nederlanders (BNers) die naast hun werk als acteur/cabaretier/presentator ook nog trouwambtenaar zijn vragen daar vaak behoorlijk veel geld voor. Voor €1500 tot wel €5000 kan je je favoriete BNer inhuren om jullie te trouwen!

Trouwambtenaar worden

Schrikken deze bedragen je niet af en sta je nog steeds te popelen om trouwambtenaar te worden? Mooi! Lees onze “alles wat je moeten om BABS te worden guide” of blogs over alle verschillende opleidingen en nuttige tips.

WhatsApp WhatsApp Irene!