Vorige week had ik een kennismakingsgesprek met een aanstaand bruidspaar. We hadden een tof gesprek en ik had ook echt het idee dat er een klik was. We hadden veel lol en het ijs was snel gebroken. Het bruidspaar was heel duidelijk over hun wensen en had veel vragen. De bruiloft moest perfect zijn. Niets zou aan het lot overgelaten worden. Aan het eind van de avond had ik het idee dat het wel goed zou komen. Ze zouden nog even samen overleggen en dan zou ik het snel horen. Zo gaat dat vaak.

Een BABS die bij je past

Na een paar dagen mailde de aanstaande bruid mij. Ze vroeg of ik ook een filmpje van 1 van mijn speeches had. Ze hadden me nu ontmoet en de klik was er zeker. Maar hoe konden ze zeker weten dat ik ook een mooie speech kon maken? Ja ze hadden alle reviews gelezen, maar paste dat dan ook bij hen? Ik kon ze daarin geen bewijs geven op dat moment. Toch ben ik er zeker van dat ik een ceremonie neer kan zetten die helemaal naar hun wens is.

Hoe weet ik dat zo zeker? En hoe kun je als bruidspaar nu weten dat de trouwambtenaar bij jullie past en een persoonlijke en passende speech kan houden?

tips-BABS-kiezen-bruiloft

5 Tips bij het kiezen voor een BABS

Tip1: Is er een klik?

Als er een klik is, merk je dat vaak al vrij snel. Je vind iemand aardig, de gesprekken lopen makkelijk en je voelt je op je gemak.

Tip 2: Er wordt gelachen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar als hier een bruidspaar is waarbij veel gelachen wordt, is dat vaak een bewijs dat we een goede match zijn. We hebben dezelfde humor. En dat is wel belangrijk bij een speech.

Tip 3: Kan de trouwambtenaar voldoen aan jullie wensen?

Stel dat jullie graag de kinderen willen betrekken bij de ceremonie, maar de trouwambtenaar heeft hier geen ervaring mee, of wordt hier niet enthousiast van, dan zijn jullie geen match. Kijk goed of hij/zij datgene kan bieden wat jullie graag willen. Het moet immers een ceremonie worden naar jullie wensen en die bij jullie situatie past.

Tip 4: Lees reviews

Daar kun je vaak al aan zien wat voor type BABS het is en of het bij jullie zou kunnen passen.

Tip 5: Ga op je gevoel af

Dit lijkt misschien spannend. Je gevoel klopt niet altijd. Toch denk ik dat dat in dit geval wel zo is. Als je na een kennismakingsgesprek weer naar huis rijdt en je hebt allebei een goed gevoel, dan is dat vaak een goede graadmeter. Is er een twijfel? Dan zou ik het gesprek nog een keer aangaan; je kunt vragen stellen, of om opheldering vragen. Maar als het gevoel echt niet goed is adviseer ik om een kennismakingsgesprek aan te gaan met een andere BABS.

Het bruidspaar kiest voor een andere BABS

Het gebeurt bij mij ook wel eens dat een bruidspaar uiteindelijk iemand anders kiest.
Ligt dat aan mijn kwaliteiten? Zeker niet. Waar het wel aan ligt is, dat er geen klik is, dat we niet bij elkaar passen, of dat ik niet aan de wensen tegemoet kan komen. Vaak merk ik dat zelf ook al wel tijdens een kennismakingsgesprek. En dat is helemaal niet erg. Wees ook niet bang dat je iemand kwetst, want dat is helemaal niet aan de orde.

Het bruidspaar wat vorige week bij me was, belde me gister. Ze willen graag dat ik hun ceremonie ga doen. Zij moesten er nog even over nadenken, maar stiekem wist ik het al. Die klik was er. 😉

Dit is een gastblog geschreven door trouwambtenaar Ellie Norden

Wil je hier graag iets meer over weten?

Wil je ook graag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek inclusief lekkere koffie/thee en zelfgebakken appeltaart? Neem dan gerust contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis!

WhatsApp WhatsApp Irene!