Jullie gaan trouwen! Jullie hebben al een datum geprikt en een jurk uitgezocht. Maar waar gaan jullie trouwen? Wat mag er wel en niet?

Is het verplicht om op een officiële trouwlocatie te trouwen?

In de praktijk zie ik dat de meeste mensen daarvoor kiezen. Het zijn ook vaak prachtige en gewilde locaties. Maar als je goedkoop wil, of origineel, kun je ook kiezen voor iets wat gratis is, of iets waar jullie een mooie herinnering aan hebben. In de tuin, op het strand, in een tentje, op de Martinitoren, op het voetbalveld, in de sauna, vanuit het vliegtuig. Alles kan.

Ceremonieel trouwen kan namelijk op elke gekozen plek.

Wettelijk ben je dan natuurlijk nog niet getrouwd. Maar daar is handige oplossing voor.
Elke gemeente heeft een dag waarop je gratis voor de wet kunt trouwen. Meestal is dat een maandag. Je neemt dan je getuigen mee. Zonder verdere ceremonie, zet je dan een handtekening. En vervolgens ben je dan voor de wet getrouwd. Op jullie trouwdag trouw je dan ceremonieel en kun je dus elk gekozen locatie kiezen. En voor mij is niets te gek.
Kom maar door met die bijzondere trouwlocaties!

Trouwen in het bos

Zo trouwde ik Pim en Karin voor de tweede keer. Ze deden hun beloften na 10 jaar huwelijk nog een keer. Deze keer niet op een drukke plek, maar helemaal anoniem. Alleen met ouders en kinderen.Ze kozen daarvoor een mooie plek in het bos. Ze houden allebei van natuur en vooral van stilte. Hoe bijzonder was het om daar midden in het bos een trouwceremonie te houden. De vogeltjes floten en er was geen mens (behalve wij dan) te bekennen.

waar-mag-je-trouwen-ellie

Trouwen op het voetbalveld

Roos en Stijn, allebei voetbalgek, wilden graag trouwen op de middenstip van hun plaatselijke voetbalclub. Te midden van de leden, in voetbaltenue beloofden zij elkaar trouw. Hartstikke mooi en zó uniek!

Trouwen in de tuin

Ronald en Anouk trouwden in de tuin van hun (schoon)ouders. Ze bouwden het om tot een prachtige trouwlocatie met een mooie tent voor de ceremonie een bar voor de drankjes en een aantal foodtrucks met heerlijk eten. Ze hadden het sprookjesachtig versierd en zo zag deze tuin er uit als een officiële trouwlocatie.

Trouwen in het buitenland

Hebben jullie elkaar in het buitenland ten huwelijk gevraagd? Of hadden jullie een fantastische vakantie samen? Een speciale band met een plek? Dan is het ook mogelijk om in het buitenland te trouwen. Ik reis graag met jullie mee om er een onvergetelijke trouwdag van te maken.

Dit is een gastblog geschreven door trouwambtenaar Ellie Norden

Wil je hier graag iets meer over weten?

Hebben jullie een leuk idee? Laat het vooral mij weten. Ik ben in voor een heleboel dingen!

Neem contact met mij op via het contactformulier. En je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. Die is geheel vrijblijvend en gratis!

WhatsApp WhatsApp Irene!