- Voorbeeld volgorde bruiloft: De perfecte indeling van een trouwdag - november 30, 2024
- Een combinatie van een wettelijk en ceremonieel huwelijk - november 15, 2024
- Trouwlocaties: Waar mag je trouwen? - juni 2, 2023
Als je begint met het nadenken over jullie bruiloft, kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Waar moet je beginnen? Hoe ziet een trouwdag er eigenlijk uit? Wat moet er allemaal in zitten? En hoelang duren al die onderdelen eigenlijk?
De perfecte indeling van een trouwdag
Als ceremoniemeester ben ik vaak betrokken bij de indeling van een trouwdag. Ik denk mee als het bruidspaar nadenkt over de verschillende onderdelen en de tijdsindeling. Door mijn ervaring kan ik ondertussen een beetje inschatten hoeveel tijd je moet incalculeren voor alle onderdelen.
Er bestaat GEEN standaard indeling
Dat is wel even goed om te weten. Hoewel je vaak een beetje dezelfde volgorde van een trouwdag voorbij ziet komen, is dat helemaal geen norm. Doe zeker waar jullie je fijn bij voelen!
Om een voorbeeld te geven deel ik hieronder een tijdschema van een bruidspaar waar ik ceremoniemeester van ben geweest. Op deze manier krijg je een beetje een idee welke onderdelen er zouden kunnen zijn en hoe je dat in kunt delen. Natuurlijk kun je dat helemaal naar je eigen wensen doen. Er is geen standaard indeling, maar dit zou een basis kunnen zijn van waaruit jullie je eigen trouwdag verder kunnen bouwen.
Voorbeeld volgorde bruiloft
7:30 uur – make-up doen (bruid)
8:30 uur – haar wordt gedaan (bruid)
9:30 uur – fotograaf komt
10:30 uur – first look
11:00 uur – fotoshoot
13:00 uur – lunch met daggasten op de feestlocatie
14:30 uur – ceremonie op locatie
15:30 uur – taart en proosten
16:00 uur – foto’s met gasten
17:00 uur – diner
19:30 uur – trouwen in de kerk
Vanaf 21 uur – feest
Trouwen in de kerk & niet iedereen wil een trouwfeest
Dit zijn de onderdelen die veelal voorkomen op een trouwdag. Maar niet iedereen trouwt in de kerk. Dit onderdeel zou je ook nog in kunnen vullen met een receptie.
Daarnaast is het zo dat een feest ook niet voor iedereen is weggelegd. Binnenkort trouw ik een jong stel wat gek is op spelletjes. Na het diner hebben ze dan ook geen feest, maar spelen ze met hun gasten “Ik hou van Holland”. Helemaal in hun eigen stijl en op hun eigen manier.
Kerkdienst en ceremonie in één
Ik heb ook een bruidspaar die de ceremonie en de kerkdienst op één moment doen. Daarbij doe ik de ceremonie in de kerk, waarna meteen daarna de kerkdienst is. En zo zijn er ontzettend veel mogelijkheden en opties.
Zou je het fijn vinden als ik eens meekijk met jullie indeling?
Of zou je meer informatie willen over wat ik voor jullie zou kunnen betekenen als ceremoniemeester en/of trouwambtenaar? Neem dan contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.