Ben je op zoek naar een trouwambtenaar in de gemeente Delft omdat je gaat trouwen en de trouwlocatie van je bruiloft in Delft is? In dit artikel lees je over de volgende onderwerpen. Klik op een onderwerp om er direct naar toe te gaan.

 1. Wie kan trouwambtenaar (voor 1 dag) worden voor mijn huwelijk in Delft?
 2. Wat zijn de voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Delft?
 3. Welke zelfstandig trouwambtenaren komen uit de regio Delft?
 4. Kosten voor het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar
 5. Gemeentelijke kosten voor het benoemen van iemand tot BABS voor 1 dag in Delft
 6. Beschikbare reguliere trouwambtenaren (in dienst van de gemeente Delft)
 7. Kosten gemeentelijke leges (inclusief gemeentelijke BABS) in Delft
 8. Tips: hoe zoek je naar de perfecte zelfstandig trouwambtenaar op deze site?

Zelfstandig trouwambtenaar BABS - Delft

1. BABS voor 1 dag: wie kan je trouwambtenaar in Delft worden?

Weet dat er drie mogelijkheden zijn om aan je trouwambtenaar in Delft te komen:

 • Standaard: via de gemeente Delft een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) kiezen
 • Bijzonder: een zelfstandig trouwambtenaar (BABS) inhuren
 • Een bekende als BABS voor 1 dag laten benoemen

De standaard BABS van de gemeente wordt betaald door de gemeente uit de leges (kosten) die je de gemeente moet betalen om officieel te mogen trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar huur je zelf in en wordt vervolgens benoemd voor 1 dag bij de gemeente waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld Delft. Je kan in sommige gevallen ook iemand uit je eigen omgeving voor 1 dag tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand laten beëdigen en benoemen, hier zijn wel de hoogste kosten aan verbonden. Lees hier meer over hoe je iemand uit je omgeving precies BABS voor 1 dag kan laten worden.

2. Voordelen van een zelfstandig trouwambtenaar in Delft

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

 1. Meer keuze. Het aantal trouwambtenaren in Delft is beperkt en van elke trouwambtenaar is niet heel veel informatie beschikbaar. Op deze site en het internet presenteren alle zelfstandig trouwambtenaren zich. Een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar behoort tot de mogelijkheden. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.
 2. Meer maatwerk. Een gedeelte van de toespraak en trouwceremonie in het Engels? Een kindvriendelijke ceremonie? Een ceremonie in het buitenland of op een bijzondere plek? De zelfstandige BABS maakt het mogelijk en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven.
 3. Persoonlijker. Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

3. Zelfstandig trouwambtenaar in Delft

Hieronder zie je de profielen van zelfstandige trouwambtenaren die in de regio Delft woonachtig zijn, mocht je een trouwambtenaar zoeken die uit de buurt van jouw trouwlocatie komt. Alle trouwambtenaren uit Zuid-Holland kan je in dit artikel vinden.

Zuid-Holland

Koen Brakenhoff

Zuid-Holland

Linda Oostendorp

595

Zuid-Holland

Mirjam van Golen

695
TOP

Zuid-Holland

Anouk Dehue

875

Zuid-Holland

Bram Legerstee

850
TOP

Zuid-Holland

Sabrina Heukels

799
TOP
625

Zuid-Holland

Nadine van Giezen

900

Zuid-Holland

Jasper Putter

895
TOP

Zuid-Holland

Caroline Schouten

595
TOP

Zuid-Holland

Mariëlle Pluymen

1,075

Zuid-Holland

Patrick Spekman

575

Zuid-Holland

Pim van der Tas

425
TOP

Zuid-Holland

Agnes Pol

595

Zuid-Holland

Ria de Groot

475

Zuid-Holland

Naomi van Donk

895

Zuid-Holland

Anke Minnee

750

Zuid-Holland

Conny Reijngoudt

400

Zuid-Holland

Eelco Schippers

700

Zuid-Holland

Ivonne de Natris

750
TOP

Zuid-Holland

Jeroen Smits

1,495
TOP

Zuid-Holland

Quirine Bordes

1,100

Zuid-Holland

Saskia Offerhaus

795

Zuid-Holland

Nico Goezinne

495

Zuid-Holland

Mieke Kerkhof

695
895
TOP

Zuid-Holland

Ria Kuipers

750

Zuid-Holland

Onno Innemee

1,000

Vrijwel alle zelfstandig trouwambtenaren zijn beschikbaar om bruidsparen te trouwen in alle provincies van Nederland en zelf daarbuiten! Wil je een overzicht zien van alle trouwambtenaren die beschikbaar zijn in Delft? Bekijk ze hier.

4. Wat kost het om een Zelfstandige BABS in Delft in te huren?

De kosten voor het inhuren van een zelfstandig Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Delft verschillen behoorlijk: alles tussen €500 en €1,500 komt regelmatig voor, met enkele uitschieters naar boven en beneden. Gemiddeld zal je rond de €850 kwijt zijn. Lees hier meer over de kosten van een zelfstandig trouwambtenaar.

Als de extra kosten van een zelfstandig trouwambtenaar buiten je budget vallen, kan je overwegen eerder gratis op het stadhuis van Delft te trouwen en vervolgens de zelfstandig trouwambtenaar in te huren voor de trouwceremonie op jullie bruiloft. Je bespaart daarmee de kosten van het voor 1 dag benoemen van de zelfstandig trouwambtenaar in Delft en (grotendeels) de gemeentelijke leges voor het trouwen op je trouwlocatie. Nadeel: de officiële trouwdatum is een andere dan je feestdatum, maar op je bruiloft zal niemand daar iets van merken tijdens de trouwceremonie!

Als je iemand uit je omgeving tot BABS voor 1 dag wil laten benoemen ben je nog iets duurder uit omdat deze niet alleen door de gemeente Delft benoemd moet worden, maar ook nog door de rechtbank moet worden beëdigd, terwijl professionele zelfstandige trouwambtenaren dit al zijn omdat ze voor een andere gemeente als reguliere trouwambtenaar werken.

5. Kosten benoemen trouwambtenaar voor 1 dag in Delft

Ook aan de benoeming voor het worden van een trouwambtenaar voor 1 dag hangen kosten. Deze verschillen per gemeente en de meeste gemeenten maken onderscheid tussen twee gevallen (Delft doet dat ook):

 • de BABS voor 1 dag is werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals vrijwel alle zelfstandige trouwambtenaren)
 • de BABS voor 1 dag is niet werkzaam in een andere gemeente als BABS (zoals je beste vriendin, oom, moeder, broer etc.)

Wilt u een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Dan moet u deze persoon laten benoemen als eenmalig trouwambtenaar van de gemeente Delft. Dit kunt u tot uiterlijk 6 weken voor uw huwelijk of partnerschap online regelen.

U kunt alleen iemand laten benoemen die in een andere gemeente is benoemd en beëdigd als trouwambtenaar en daar ook regelmatig een huwelijk of partnerschap voltrekt. In Delft is het niet mogelijk om u te laten trouwen door een vriend of familielid die zelf geen trouwambtenaar is.

De gemeente Delft zal deze kosten periodiek (jaarlijks) aanpassen. Helaas meestal naar boven, dus het kan zijn dat het elk jaar iets duurder is dan het jaar er voor. Bedenk dat de procedure om iemand voor 1 dag te benoemen tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand al snel enkele weken tot maanden in beslag kan nemen. Binnen vier weken krijgt u een bevestiging van uw aanvraag voor de gemeente Delft. Meestal gelden er aparte termijnen voor iemand die al wel in een andere stad BABS is en iemand die nog nergens BABS is. Meestal is de eerste termijn korter dan de tweede termijn. Vroeg starten is dus noodzaak!

Bron.

6. Reguliere trouwambtenaren in Delft

De trouwambtenaar, officieel Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS), speelt een belangrijke rol bij de huwelijksvoltrekking. Het is dan ook fijn als het klikt met het bruidspaar. Zo kan hij of zij er een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. Deze trouwambtenaar maakt een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Gemeente Delft heeft 8 trouwambtenaren.

Hier stellen de reguliere trouwambtenaren uit Delft zich aan u voor.

7. Wat kost trouwen (inclusief gemeentelijke trouwambtenaar) in Delft?

De kosten voor de gemeentelijke trouwambtenaar zijn onderdeel van de trouwkosten (leges) die je de gemeente betaalt als je wilt trouwen in Delft. Deze zijn als volgt, en ook deze (kunnen) jaarlijks worden aangepast door de gemeente Delft. Onthoud dat je deze kosten ook betaalt als je een zelfstandig trouwambtenaar inhuurt.

Gratis trouwen in Delft

U kunt ook gratis trouwen of een partnerschap aangaan. Dit kan alleen:

 • Op maandag om 10.00 of 10.15 uur
 • Als u of uw partner in Delft woont

Kosten trouwen in Delft inclusief trouwambtenaar

 • Maandag t/m donderdag: € 432,05
 • Vrijdag: € 593,35
 • Zaterdag: € 1.069,60
 • Zondag en algemeen erkende feestdagen: € 1.993,80
 • Reserveringskosten/annuleringskosten: € 63,65

Bij een andere locatie dan het stadhuis kan de beheerder extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de locatie.

Bron.

8. Hoe zoek je naar de perfecte BABS op AlleTrouwambtenaren?

In het overzicht van alle trouwambtenaren staan aan de linkerkant van het scherm een aantal handige filters. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar alle vrouwelijke trouwambtenaren of naar alle mannelijke trouwambtenaren. Ook kan je zoeken naar de stijl van de desbetreffende trouwambtenaar, bijvoorbeeld humoristisch, ingetogen, enthousiast, interactief, romantisch, modern, traditioneel of informeel.

Goed om te weten is dat bovendien elke Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand de mogelijkheid biedt voor een kindvriendelijke ceremonie. Dat betekent dat trouwambtenaren eventuele kinderen van het bruidspaar een rol kunnen geven in de trouwceremonie en ze bijvoorbeeld bij sommige trouwambtenaren een kinderakte krijgen die ze zelf mogen ondertekenen. Daarnaast sluiten alle trouwambtenaren op deze site met veel plezier een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht! Geen weigerambtenaren hier, sterker nog, onze trouwambtenaren zijn er dol op, het belangrijkste is dat de liefde wordt gevierd!

Heb je een bruiloft in het buitenland? Veel gaan graag met je mee en trouwen in het buitenland! Zit er een internationaal element in jullie huwelijk of zijn er gasten uit het buitenland die geen Nederlands spreken? Veel trouwambtenaren kunnen het ja-woord of zelfs de hele ceremonie ook in andere talen Delft. Veel voorkomende talen zijn natuurlijk Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans, maar ook de meer exotische talen zoals Zweeds, Russisch en zelfs Oekraïens!

WhatsApp WhatsApp Irene!