Gastblog geschreven door Ellen Beusen

Trouwen in 2020, een iconisch jaar!

Hoe een nieuwe vloer kan leiden tot een totale verbouwing maar ook tot een huwelijk.

Hoe een jarenlange vriendschap kan leiden tot liefde én een huwelijk.

En hoe trouwen op vrijdag de 13e geluk kan brengen.

Een zoon die trouwt, trouwen én rouwen binnen 14 dagen, trouwen op het nippertje. Het was voor mij al een iconisch jaar voordat Corona in zicht kwam, die eerste maanden waren zo bijzonder.

Wat een speciale ontmoeting had ik op maandag 9 maart, het was echt een ontmoeting op het nippertje want 4 dagen later gingen ze trouwen.

Een gesprek in hun huis waar de verbouwing al vlug ging starten, een gesprek met hun trouwe viervoeter aan mijn voeten, een gesprek dat meteen de diepte in ging.

Normaal heb ik jullie al lang van te voren ontmoet en is er al veel contact geweest per telefoon, zijn er appjes heen en weer gegaan maar soms, zoals nu, is het last minute. En dan kom ik, als relatieve vreemde, naar jullie toe. Kennis maken, vragen, luisteren, aftasten, vertrouwen scheppen en doorvragen in één avond.

Toch kan zo’n contact heel bijzonder zijn, de klik die wij meteen hadden zorgde voor zoveel, voor vertrouwen, voor warmte en voor delen van allerlei gevoelens. Ik kwam thuis en dacht wow wat is het mooi dat ik als BABS deze ontmoetingen mag hebben. Dit zijn de gesprekken die blijven hangen maar die mij ook inspireren om meteen de volgende dag aan het schrijven te gaan.

En in dit geval had ik ook geen keuze 😉

Hoe een nieuwe vloer kan leiden tot een totale verbouwing maar ook tot een huwelijk 

Ja, die vloer die moest vernieuwd worden. En als ze dan toch gingen klussen waarom dan ook niet meteen nieuwe ramen. En eigenlijk hadden ze niet genoeg ruimte dus een stukje eraan bouwen was ook wel prettig. De hypotheek moest verhoogd worden, samen ondertekenen, samen de verantwoordelijkheid dragen en dit ook bij de notaris juridisch vastleggen.

En wat zei de notaris: “Waarom gaan jullie eigenlijk niet trouwen?”

Hoe een jarenlange vriendschap kan leiden tot een liefde en een huwelijk.

Trouwen? Dat was nog niet echt in beeld hoewel jullie elkaar al 12 jaar kenden. Contact via “teamspeak” en dan een ontmoeting in Altstadt (op het Stratumseind, de kroegstraat én vaak ook basis van veel huwelijken in Eindhoven). Niets bijzonders die ontmoeting zeiden jullie, maar wel een eerste indruk: “Wat is zij klein, lief en energiek”en Wat is hij zelfverzekerd was maar ook mysterieus”. Geen relatie maar blijkbaar wel iets, een bepaald gevoel, wat door jullie wordt omschreven als vriendschap. Twee hele goede vrienden die samen een terrasje pikken, naar de bioscoop gaan, bij elkaar logeren maar er was verder niets…Natuurlijk was er wel een bepaalde spanning maar er was verder niets….Dat er verder niets was dan een goede vriendschap, dat gevoel heeft 8 jaar geduurd. En ondertussen waren er anderen, was er verliefdheid, was er liefde, dat kon allemaal bestaan naast jullie vriendschappelijke band. 

Velen zagen dat er meer was maar zelf zagen jullie dat pas in 2016. Verliefd, elkaar leren kennen als geliefden. Niet blijven hangen in de vertrouwde vriendschap maar een nieuwe fase ingaan. En ongeveer 2 weken voor onze ontmoeting werd er besloten te trouwen. Leuk dat de getuigen erbij mochten zijn, maar het was toch ook leuk als die peetoom en tante erbij waren. Maar ook die vrienden en vriendinnen die jullie als familie beschouwen en…

Dus via de vloer kwamen jullie uit op een grootse bruiloft met 40 gasten.

Hoe trouwen op vrijdag de 13e geluk kan brengen.

Geen echte trouwdag, vrijdag de 13e. Trouwen gaat over geluk en vrijdag de 13e heeft toch een associatie met ongeluk. Maar jullie liefde is zo sterk dus gingen jullie voor trouwgeluk op de 13e. Corona lag al op de loer, handen schudden was taboe maar jullie hadden een superfeest in het café waar jullie elkaar 12 jaar geleden voor het eerst zagen.

Alles viel op z’n plaats, een dag vol geluk. Twee dagen later sloot de horeca, jullie waren echt op het nippertje “groots” getrouwd.

Contact met BABS Ellen

Dit gastblog werd geschreven door Ellen. Willen jullie weten wat Ellen kan betekenen op jullie trouwdag? Mail haar dan direct!    WhatsApp WhatsApp Irene!